Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΝΤΑΝΟΥ
Τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω

Επιμέλεια: 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
Kakatsakis@sch. gr

Ta επαγγέλματα που θέλουν να κάνουν όταν μεγαλώσουν μας 'αποκαλύπτουν' τα παιδιά (κάποια απ’ τα παιδιά, για να είμαι ακριβής, γιατί δεν χώρεσαν όλων οι εργασίες) του Ολοήμερου Τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Καντάνου, στον σημερινό Παιδότοπο. Ασχολήθηκαν και με το θέμα αυτό, όπως και με πολλά άλλα, τα Καντανιωτάκια που πηγαίνουν στο Ολοήμερο, τη φετινή σχολική χρονιά, έχοντας σε ρόλο εμψυχωτή τον δάσκαλό τους, τον Μύρωνα Παναγιωτάκη. Με επιτυχία, όπως πάντα! Συγχαρητήρια και στα παιδιά και στον δάσκαλό τους!
Καλό καλοκαίρι!
Β.Θ.Κ.

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω πυροσβέστης. Η δουλειά του πυροσβέστη είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη αλλά για εμένα πολύ σημαντική, γιατί σώζει ζωές και αυτό μ’ αρέσει πάρα πολύ. 
Οι πυροσβέστες πολλές φορές σώζουν ζωάκια απο στέγες ή από πηγάδια ή βγάζουν φίδια από σπίτια. Επίσης πυροσβέστες γι’ αυτούς που κλείνονται στα ασανσέρ αλλά και στα δάση οι πυροσβέστες τρέχουν πρώτοι.
Ιορδάνης Εφρεμίδης, Ε’ τάξη

Η επιλογή του επαγγέλματος είναι μια δύσκολη απόφαση. Eτσι και τώρα που έχουμε κρίση οι μισθωτοί μειώνονται και έχουμε μεγάλη ανεργία. Το πιο σημαντικό είναι ότι στις μέρες μας πρέπει να τελειώσει κανείς το σχολείο. Το επάγγελμα του αγρότη ίσως δεν χρειάζεται σπουδές όπως και πολλά άλλα επαγγέλματα αλλά χρειάζεται υπομονή...
Γιώργος Σολανάκης, Ε’ τάξη

Οταν μεγαλώσω έχω σκεφτεί να γίνω οδηγός φορτηγών επειδή κι ο μπαμπάς μου κάνει αυτό το επάγγελμα. Ενα θετικό που έχει αυτή η δουλειά είναι ότι μπορείς να γνωρίσεις πολλά μέρη, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Ενα αρνητικό της δουλειάς αυτής είναι το άσχημο ωράριο των οδηγών και οι κακοί δρόμοι της Ελλάδας.
Νίκος Σηφάκης, Στ’ τάξη

Πάντως καλό είναι να μάθει κάποιος αραβικά, κινέζικα, ιαπωνικά. Πολλοί μαθαίνουν τούρκικα. 
Ευτύχης Στεφανογιάννης

Oταν μεγαλώσω θέλω να γίνω αστυνομικός για να κυνηγώ τους κλέφτες. Εγώ θα είμαι ο καλός.
Σπύρος Ψαράκης

Η δουλειά του αστυνόμου είναι δύσκολη αλλά πολύ ωραία. Οι αστυνόμοι πρέπει να προσέχουν πολύ
Ευτύχης 

Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, ψυκτικοί σίγουρα δεν χάνονται.
Ευτύχης Στεφανογιάννης, 
Δ’ τάξη

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω αγρότης γιατί μου αρέσει να είμαι στην εξοχή.
Ανδρέας Σαρτζετάκης, 
Α’ τάξη

Ολα τα επαγγέλματα είναι και δύσκολα αλλά και ωραία γιατί προσφέρουν κάτι σημαντικό.
Άγγελος Μαλανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου