Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


...Ψάχνουμε από κάπου να πιαστούμε, να αλλάξει η ψυχολογία μας, να τονωθεί το ενδόμυχό μας! Το επιζητά ο οργανισμός μας που έχει ταλαιπωρηθεί από όλη αυτή την ψυχολογική βία που του έχει ασκηθεί τα τελευταία χρόνια!

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Η Τρόικα, ο Πλατανιάς και ο ?Πίου?

 Εν αρχή... ήταν η ζέστη! Μετά όμως ήρθε κι άλλη ζέστη και λειώσαμε... Οκτώβριο μήνα! Δεν την παλεύω! Και ξέρω κι άλλους που το ίδιο λένε! «Μα τίποτα να μην πηγαίνει σωστά σε τούτον τον τόπο; Τίποτα;».
Αγανακτισμένος φούσκωνε και ξεφούσκωνε μέσα στον φούρνο ένας γνωστός μου: «Οϊϊ κουμπάρο δεν είναι κατάσταση αυτή. Δεν μου φτάνει η ζέστη κι έχω και τσι τηλεοράσεις όλη την ώρα να παίζουν πως έρχονται οι τροϊκάνοι πως φτάνουν οι τροϊκάνοι και δεν μ? αφήνουν ένα καφέ να τον πιω με την ησυχία μου αναθεμά τους για τροϊκάνους»!
Κακά τα ψέματα, με αυτές τις ζέστες και με τα ερκοντίσια στο φουλ, το να έχεις το ζόρε σου πώς θα ανέβεις τον ανήφορο και συγχρόνως να σου 'πιπιλίζουν' τα αφτιά για την άφιξη - αναχώρηση - άφιξη της αντιπροσωπίας της Τρόικας, δεν παλεύεται.
«Κλείστην κουμπάρο την τηλεόραση να βρεις την υγειά σου» του είπα... Ουφ πια με αυτόν τον αρνητισμό που έχει κυριαρχήσει επί Ελλάδος! Πειράζει δηλαδή που θέλω... γέλιο, θέλω θετική ατμόσφαιρα! Ε! μα σόρι δηλαδή!
...Ψάχνουμε από κάπου να πιαστούμε, να αλλάξει η ψυχολογία μας, να τονωθεί το ενδόμυχό μας! Το επιζητά ο οργανισμός μας που έχει ταλαιπωρηθεί από όλη αυτή την ψυχολογική βία που του έχει ασκηθεί τα τελευταία χρόνια!
Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει κι ο Πλατανιάς να μας δροσίζει! Και βέβαια δεν εννοώ τις βουτιές στις παραλίες του αλλά την ποδοσφαιρική ομάδα που έχει τρελάνει το πανελλήνιο!
Το ?χουμε πια εμπεδώσει πως γράφει ιστορία με μεγάλα γράμματα στον χανιώτικο αθλητισμό!
Οι φίλαθλοι των Χανίων και περιχώρων, τον τελευταίο καιρό χαίρονται που ζουν και αναπνέουν σε ρυθμούς Σούπερ Λιγκ! Παρακολουθούν τη χανιώτικη ομάδα να παρουσιάζεται πολύ δυνατή σε αυτές τις πρώτες 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και σίγουρα αποτελεί το... 'talk of the town' που λένε και στη Γηραιά Αλβιόνα!
Παρακολουθώντας τον Ντοέ να πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε εναντίον της Ξάνθης μαζί με τον Ουντότζι και το παραλήρημα που επικρατούσε στις εξέδρες από χιλιάδες κόσμο, άθελά μου χαμογέλασα, αβίαστα από ευχαρίστηση!
Το ίδιο ένιωσα διαβάζοντας στο χθεσινό φύλο της εφημερίδας μας το θέμα του Γ. Κώνστα για τον διάσημο "Πίου", τον Ιζουάνα Ζοέλ Ανίνο όπως είναι το όνομά του, που διαμένει μόνιμα στα Χανιά και πρόσφατα υπέγραψε στον Πανακρωτηριακό και θα αγωνίζεται στα γήπεδα των Χανίων.
Είναι η λύση στα προβλήματά μας το ποδόσφαιρο ή αυτές οι δύο τελευταίες περιπτώσεις; Οχι φυσικά αλλά στη ζωή αξίζουν και αυτές οι στιγμές ευφορίας που συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις και σε κάνουν να χαμογελάς αληθινά!

Χανιώτικα νέα (03.10.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου