Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ



Οι φίλοι μας τα ζώα

Στo πλαίσιο του προγράμματος της ευέλικτης Ζώνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, 4 Οκτωβρίου, οι μαθητές μου δούλεψαν και ασχολήθηκαν καλλιτεχνικά με το θέμα της προστασίας, της βοήθειας και της ενημέρωσης σχετικά με τα ζώα. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το πρόγραμμα του 'Αρκτούρου', ενημερώθηκαν για το 'Αρχέλων' και συζήτησαν με εκπρόσωπο της φιλοζωικής εταιρείας στην πόλη μας.
Διάβασαν βιβλία και είδαν εικαστικούς πίνακες που έχουν ως θέμα τους τα ζώα, την προστασία και τη συνύπαρξη μαζί τους.
Εγιναν συζητήσεις σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, το κυνήγι της καφέ αρκούδας, του λύκου, της χελώνας 'Καρέττα - καρέττα'. Τραγούδησαν και ζωγράφισαν για τα ζώα, έγραψαν μικρά κείμενα ή λεζάντες για τις ζωγραφιές τους και το πιο σημαντικό απ’ όλα κατάλαβαν ότι τα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής μας και οφείλουμε να τα προστατεύουμε σωστά και υπεύθυνα.
Η δασκάλα της τάξης Κατερίνα Θεοδούλου

Σημ.: Λέει όλα όσα πρέπει για να καταλάβουν οι αναγνώστες του Παιδότοπου τα που έγιναν στην τάξη, η γνωστή και από άλλες εργασίες μαθητών της, φίλη μου δασκάλα που ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στην πρόταση που της έκανα για τη σημερινή σελίδα.
Να χαίρεσαι τους μαθητές σου, Κατερίνα! Και ’σεις παιδιά να χαίρεστε τη δασκάλα σας. Πάντα ανοιχτός ο Παιδότοπος για σας. Ξεχωριστά για τα παιδιά που δεν μπήκαν σήμερα, λόγω χώρου οι εργασίες των... Καλή συνέχεια!
Β.Θ.Κ.

Μια φορά ήταν το Β2 και μάθαινε πολλά πράγματα. Μάθαινε ότι πρέπει να τα φροντίζουμε τα ζώα. Θα σας πουν μια ωραία ιστορία. Ξεκινάμε. Ηταν ένα σκυλάκι που είχε μια αφεντικίνα και το αγαπούσε πάρα πολύ και το φρόντιζε και το πήγαινε βόλτες.
Μια μέρα όμως, το παράτησε και ήταν πολύ στεναχωρημένο. Μετά το βρήκε μια γιαγιά αλλά μια μέρα της βρώμισε το αγαπημένο της χαλί. Το έδιωξε και μετά έκλαιγε. Μετά το βρήκε ένας πολύ καλός άνθρωπος. Το αγαπούσε και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
Ηρώ Λουγιάκη
Ολα τα ζώα πρέπει να τα αγαπάμε. Να τα πηγαίνουμε βόλτα. Πρέπει να τους δίνουμε τα παιχνίδια τους και να τα πλένουμε.
Δημήτρης Κ.
Ο Αρκτούρος είναι μια πολύ καλή ομάδα που προστατεύει την χελώνα καρέττα - καρέττα, τον ελληνικό ποιμενικό, τον λύκο και άλλα ζώα. Αλλά πρέπει, να τα προστατεύουμε και εμείς αλλιώς θα πεθάνουνε! Τα ζώα είναι κι αυτά ζωντανοί οργανισμοί. Ξέρουμε ότι τα ζώα δεν μας έχουν κάνει κακό. Για αυτό ο Αρκτούρος και άλλες ομάδες προσπαθούν να γιατρέψουνε τα ζώα.
Πρέπει να προσέχουμε τα ζώα και να τα προστατεύουμε.
Λυδία Κοτρωνάκη

Παιδιά μην σκοτώνετε τα ζώα γιατί είναι κι αυτά ζωντανοί οργανισμοί. Κι αν τα σκοτώσουμε στο τέλος όλα, δεν θα μπορούμε να ζήσουμε ούτε εμείς. Λοιπόν θα πρέπει να μάθουμε να τα προστατεύουμε όλοι μαζί. Γιατί τα σκοτώνετε; Τι σας έχουν κάνει τα καημενούλια;
Αλεξάνδρα Δρακάκη
Τα σκυλάκια δεν πρέπει να τα χτυπάνε. Ολα μπορούμε να τα φροντίζουμε πολύ καλά. Τα σκυλάκια πρέπει να τα κάνουμε μπάνιο άμα βρωμίσουν. Τα σκυλάκια πρέπει να τα βγάζουμε βόλτα, τα σκυλάκια πρέπει να τα ταΐζουμε.
Βαλεντίνος Μασρομανώλης
Τα σκυλάκια τα φροντίζουμε. Δεν τα δέρνουμε. Δεν τους τραβάμε την ουρά τους γιατί θα πονάνε. Δεν τα ξυπνάμε γιατί θα μας ορμήσουν. Τα παίζουμε και τα εκπαιδεύουμε για να μας παίζουν.
Κυριακή

Τις χελώνες καρέττα - καρέττα τις προσέχουμε. Μερικοί
πετούν πλαστικές σακούλες στη θάλασσα και πνίγονται.
Ο 'Αρκτούρος' προστατεύει τις αρκούδες. Παρ’ όλα αυτά τις βάζουν να πατάνε πάνω στα κάρβουνα και τις πάνε σε παραστάσεις και σε τσίρκα.
Αριστέα Πατρικάκη
Μερικοί ανθρώποι βάζουν τις αρκούδες να χορεύουν πάνω στα κάρβουνα και μετά τις πάνε σε τσίρκα να χορεύουν. Οι αρκούδες φοβούνται τους ανθρώπους όχι οι ανθρώποι φοβούνται τις αρκούδες.
Γι’ αυτό υπάρχουν αυτά τα ιδρύματα. Μερικοί άνθρωποι παίρνουν σκυλιά και τα παρατάνε. Ξέρετε τα ζώα έχουν συναισθήματα.
Ειρήνη Ναναδάκη
Τα ζώα είναι ζωντανοί οργανισμοί. Ο λύκος είναι ένα ζώο που είναι προς εξαφάνιση. Τα σκοτώνουμε για να πάρουμε τα δέρματά τους για να φτιάξουμε μπουφάν. Ο 'Αρκτούρος' τα προστατεύει και τους έχει ένα καλύτερο σπίτι. Αρκούδες δεν πρέπει να βάζουμε στα κάρβουνα για να χορεύουν. Τα ζώα δεν είναι, για να τα σκοτώνουν.
Οι κυνηγοί πάντα σκοτώνουν, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.
Σταύρος Βυζιράκης

Τα ζώα είναι οι φίλοι μας και δεν πρέπει να τα σκοτώνουμε. Τις αρκούδες δεν πρέπει να τις βάζουμε πάνω στη φωτιά να χορεύουν επειδή πονάνε τα πόδια τους. Οι χελώνες καρέττα - καρέττα πρέπει να βλέπουμε που έχουνε αφήσει τα ίχνη τους και να μην πατάμε τα αυγά επειδή μέσα βρίσκονται μωρά. Χωρίς τα ζώα δεν θα ζούσαμε ούτε εμείς.
Λούκας Ντούμπλιεβιτς

Χανιώτικα νέα (06.10.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου