Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ


Καθρέφτης τα γραφτά των παιδιών και για τη δουλειά που κάνουν οι δάσκαλοί τους στην τάξη!
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Πλατανιά





Tις εντυπώσεις τους απ’ την επίσκεψη που έκαναν τον προηγούμενο μήνα στο Δημαρχείο του Δήμου τους, του Δήμου Πλατανιά, μας λένε στον σημερινό 'Παιδότοπο' τα παιδιά της Τετάρτης και της Τρίτης τάξης του Δημ. Σχ. Βουκολιών, εκφράζοντας και τα παιδιά της Δεύτερης τάξης που ήταν μαζί τους. Στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού των διδακτικών επισκέψεων, που γίνεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς η επίσκεψη αυτή, όπως αναφέρουν σε σχετικό σημείωμα οι δάσκαλοί τους (Ευτυχία Κατάκη της Δ’, Βαρδής Κουριδάκης της Γ’, Ιλιάνα Καμπουρίδου της Β’) και ο διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Γιακουμάκης, ο οποίος επίσης συνόδευε τα παιδιά. Μιλάμε για μια προγραμματισμένη επίσκεψη, που είχε σαν βάση το ό,τι τα παιδιά των τάξεων αυτών διδάσκονται στη Μελέτη του Περιβάλλοντος για τους Δήμους και τη λειτουργία τους, δηλαδή. Μα και για μια επίσκεψη καλά προετοιμασμένη και άρτια οργανωμένη. Καθρέφτης τα γραφτά των παιδιών και για τη δουλειά που κάνουν οι δάσκαλοί τους στην τάξη! Συγχαρητήρια και στα παιδιά και στους δασκάλους!
Β.Θ.Κ.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 το Δημοτικό Σχολείο Βουκολιών πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Δημαρχείο του Πλατανιά.
Το Δημαρχείο μας φάνηκε υπέροχο. Τα δέντρα και τα καλλωπιστικά φυτά που το περιτριγύριζαν το έκαναν να δείχνει μαγικό. Είναι πολύ ωραίο και κομψό. Τα περισσότερα παιδιά δεν είχαμε ξαναεπισκεφτεί τον χώρο και ήμασταν πολύ περίεργα να δούμε τον χώρο.
Στην είσοδο μας περίμενε χαμογελαστός ο αντιδήμαρχος κ. Καλαϊτζάκης, που είναι από τις Βουκολιές και μας έδωσε κάποιες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί ο Δήμος.
Μετά οι δάσκαλοί μας, μας είπαν να προχωρήσουμε μέσα ήσυχα χωρίς να χαλάσουμε τις σειρές μας. Μπαίνοντας μέσα είδαμε μια τεράστια αίθουσα με μια μεγάλη σειρά σε σχήμα Π από τραπέζια, καρέκλες και μικρόφωνα. Μας εξήγησαν ότι εκεί γίνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήταν πολύ φωτεινό και ωραία διακοσμημένο. Γύρω από αυτή την αίθουσα ήταν πολλά γραφεία και οι υπάλληλοι ήταν μέσα και εργάζονταν.
Μετά ο αντιδήμαρχος μας είπε ότι ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί σήμερα ήταν και ο δήμαρχος εκεί και μας περίμενε. Προχωρήσαμε προς το γραφείο του δημάρχου. Ήταν πανέμορφο. Το φως που έμπαινε από τα μεγάλα παράθυρα έκαναν τον χώρο ακόμα πιο ωραίο. Το μεγάλο γραφείο με τη μαύρη πολυθρόνα και τα θαυμάσια κι εύθραυστα αντικείμενα που υπήρχαν παντού έκαναν τον χώρο φιλόξενο αλλά κι επιβλητικό.
Ο δήμαρχος μας περίμενε όρθιος και χαμογελαστός. Ήταν πολύ φιλικός απέναντί μας και μας είπε οτι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέφτηκε τον Δήμο το σχολείο του χωριού του. Ρωτούσε τα παιδιά που ήταν δίπλα του να του πουν τα ονόματά τους και όλων ήξερε τις οικογένειές τους. Μετά μας είπε ένα - ένα όποια παιδιά ήθελαν να του κάνουν ερωτήσεις και αυτός θα απαντούσε σε όλες αρκεί να είχαμε σειρά. Ένας - ένας όπως μας έλεγαν οι δάσκαλοί μας τον ρωτούσαμε διάφορα πράγματα που προηγούμενα είχαμε συζητήσει στις τάξεις μας και θέλαμε την απάντηση του δημάρχου. Τέτοιες ερωτήσεις ήταν:
- Πόσα άτομα προσωπικό απασχολεί ο Δήμος;
- Τι κάνατε για να σας εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι και να σας ψηφίσουν;
- Είστε αυστηρός με τους υπαλλήλους σας;
- Είστε ευχαριστημένος από το έργο που έχετε κάνει;
- Θα ξαναδώσετε υποψηφιότητα για δήμαρχος;
Αυτός μας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας. Στη συνέχεια μας είπε, ότι επειδή ένοιωθε πολύ χαρούμενος που ήμασταν εκεί, να του εκφράσουμε όποια παράπονα έχουμε. Εμείς του παραπονεθήκαμε για το νερό που όταν βρέχει γίνεται λάσπη και τρέχει από τις βρύσες κι εμείς δεν μπορούμε να πιούμε και διψάμε. Και αυτό κρατάει πολλές μέρες. Επίσης, του είπαμε ότι στο χωριό μας δεν έχουμε έναν χώρο δικό μας για εμάς τα παιδιά να παίζουμε και να κάνουμε αθλητικές δραστηριότητες εκτός από το Καράτε που υπάρχει. Όλες τις άλλες δραστηριότητες τις κάνουμε ακόμα και ως τα Χανιά και σπαταλάμε πολύ χρόνο και χρήματα. Επίσης του είπαμε για μια παιδική χαρά που υπήρχε κοντά στο σχολείο και έχει σπάσει. Ο δήμαρχος άκουγε προσεκτικά και απαντούσε σε όλα μας τα παράπονα. Χαρήκαμε περισσότερο όταν μας είπε οτι έχει εγκριθεί και θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό η ανέγερση ενός πολυαθλητικού χώρου κοντά στον χώρο του σχολείου μας. Στο τέλος μας είπε να του ζητήσουμε τι θέλουμε να κάνει για το σχολείο μας και εμείς του ζητήσαμε να μας βάλει τέρματα στο γήπεδο του ποδοσφαίρου και να βάψει τις μπασκέτες και το γήπεδο του μπάσκετ.
Φεύγοντας μας κέρασαν καραμέλες και βγάλαμε μια όμορφη φωτογραφία στο Δημαρχείο απ’ έξω. Όταν επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν αν ο δήμαρχος θα πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του.
Οι μαθήτριες
Ντουρουντάκη Άρτεμις - Μαρινάκη Θάλεια, Δ’ τάξη
Ντουρουντάκη Κατερίνα - Τσεπέτη Άρτεμις, Γ’ τάξη

Μας άρεσε πολύ. Δεν το φανταζόμουν έτσι. Είχε κι ένα χρυσό δελφίνι και έναν ωραίο κήπο.
Μιχάλης Μαζαράκης Γ’

Είχε πολλούς υπαλλήλους στα γραφεία και όλοι δούλευαν.
Δημοκρατία Κουτουλάκη Γ’

Μας άρεσε που γνωρίσαμε τον δήμαρχο. Δεν μας άρεσε όταν είπε ότι δεν θα φτιάξει κούνιες.
Βαγγέλης Μπιτζανάκης, Νίκος Μιμίνη Δ’

Μας έκανε εντύπωση όλο το κτήριο και η αίθουσα συνεδριάσεων.
Μανόλης Καλαϊτζάκης, Βαγγέλης Μπιτζανάκης, Μιχάλης Μαραγκουδάκης Δ’

Μας υποσχέθηκε γήπεδο με γκαζόν και τέρματα.
Χρύσα Γεωργιακάκη,
Θέμης Ντουντουλάκης Δ’

Μου άρεσε το στολισμένο γραφείο του Δημάρχου.
Κατερίνα Ντουρουντάκη, Γ’

Χάρηκα που μας υποσχέθηκε τέρματα στο γήπεδο.
Λευτέρης Καλαϊτζάκης,
Παύλος Παπαδάκης Δ’

Μου άρεσε όταν είπε ότι θα φτιάξει ένα αθλητικό χώρο.
Αντώνης Ξυπολιτάκης Δ’
Βασίλης Μαμιδάκης Γ’

Μου άρεσε γιατί ήταν πολύ μεγάλο.
Όλγα Μοτάκη Γ’


Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι επιτέλους μίλησα με τον δήμαρχο.
Θάλεια Μαρινάκη, Δ’

Μας έκανε ερωτήσεις και μου άρεσε.
Αιμιλιάνο Μίσκου Γ’

Μου έκαναν εντύπωση τα πολλά μικρόφωνα στον μεγάλο χώρο που συνεδριάζουν.
Γιάννης Γεωργουσάκης, Γ΄
Μας άρεσαν οι πολλές αίθουσες.

Χριστίνα Γεωργιακάκη Γ’, Κατερίνα Γεωργιακάκη Γ’
Με εντυπωσίασε η φιλικότητά του.
Άρτεμις Ντουρουντάκη, Δ’

Μπήκαμε πρώτη φορά και μας άρεσε. Μας εντυπωσίασε ο χώρος.
Άρτεμις Τσεπέτη Γ’, Αναστασία Κυρικίδου Γ’, Αλέξανδρος Καλατζάκης Δ’

Μου έκαναν εντύπωση τα μετάλλια.
Ανδρέας Κοκολάκης Γ’

Χανιώτικα νέα (10.11.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου