Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Χρόνια πολλά σε όλους τους Χανιώτες και τις Xανιωτισσες, λοιπόν, αλλά και στους κατοίκους του Βουτά του Πιθαριού και του Ζυμβραγού που επίσης πανηγυρίζουν αύριο τα Εισόδια της Θεοτόκου.Και βέβαια στις Μαρίες και τις Δέσποινες όσες επιμένουν να γιορτάζουν αύριο,και όχι στις 15 Αυγούστου που είναι η κοίμηση της Θεοτόκου.





ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ του εορτασμού της μεγάλης αυριανής εορτής των Εισοδίων της Παναγίας η πόλη μας από χθες. Δεμένη με την ιστορία τα πρόσωπα και α πράγματα του τόπου μας η Τριμάρτυρη όπως λέμε τον Καθεδρικό μας Ναό το κεντρικό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στα Εισόδια.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Χανιώτες και τις Xανιωτισσες, λοιπόν, αλλά και στους κατοίκους του Βουτά του Πιθαριού και του Ζυμβραγού που επίσης πανηγυρίζουν αύριο τα Εισόδια της Θεοτόκου.Και βέβαια στις Μαρίες και τις Δέσποινες όσες επιμένουν να γιορτάζουν αύριο,και όχι στις 15 Αυγούστου που είναι η κοίμηση της Θεοτόκου.

ΤΡΙΜΑΡΤΥΡΗ  μου σ' εχουμε  μες στην καρδιά εικόνα\ και σε λατρεύουν τα Χανιά ενάμιση αιώνα. Και αποκούμπι του παρόντος η Χανιώτσσα Παναγιά!

ΜΕΓΑΛΗ Τρίτη για την Ελλάδα βαφτίστηκε από πολλούς η σημερινή μέρα λόγω των ιδιαίτερα κρίσιμων αποφάσεων που θα ληφθούν (:) από το Γιούρογκρουπ. Το 'χουμε ξαναδεί το έργο μου 'πε ο φίλος μου ο γέρω δάσκαλος. Για να συμπληρώσει. Και θα το ξαναδούμε πολλές φορές ακόμη.

Ο Ι ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ Κυβερνήσεις θα πρέπει να παγωσουν τις μεταφερθείσες  στην Ευρώπη περιουσίες των Ελλήνων έως ότου αποδείξουν ότι πληρώνουν κατά το Δίκαιο και κατά τον Νόμο φόρους στην Ελλάδα.  Η Μέρκελ πρέπει να μεριμνήσει ώστε να μην συνεχίσει η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι ένοχη συναυτουργίας στη φοροδιαφυγή των σούπερ πλούσιων Ελλήνων."Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη από τον πρόεδρο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Σίγκμαρ  Γκάμπριελ

ΜΙΑ  ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ιστορία ενός μικρού παιδιού που πιάστηκε να κλέβει τα κεριά μιας εκκλησίας διηγήθηκε τις προάλλες σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο αχρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Δεν είχαν λέει φως στο σπίτι κι έπαιρνε τα κεριά για να τα ανάβουν και να δαιβάζουν με τον αδελφό του. Ποιος είναι ο αμαρτωλός αλήθεια! Το παιδί που κλέβει ή όλοι όσοι το φέρνουν [φέρνουμε ' αυτήν την  θέση; Γροθιά στο στομάχι της λεγόμενης ευσέβειας το ερώτημα του Αρχιεπισκόπου.

ΚΑΘΕ μέρα για να μην πω κάθε ώρα ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών οπως και των τραυματιών στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας. Σε ρόλο Κεντυρίωνα η Διεθνής Κοινότητα. Θεατής στην Σταύρωση του Ανθρώπου.

ΤΟ  ΠΟΣΟ  χάρηκε με την νίκη (ποια νίκη, θρίαμβο!) της ομάδας μας επί της Βέροιας και μάλιστα με 4-0 ο φ(θ)νατικός αεκτζής γείτονάς μου δεν λέγεται. Μια ακόμα νίκη την επόμενη Κυριακή με τον Λεβαδειακο και τον βλέπω να υψώνει την σημαία με τον Δικέφαλο.

ΌΠΩΣ γνωρίζουμε η Παναγία Θεοτόκος γεννήθηκε από γονείς γηραιούς τον Ιωακείμ και την ΄Αννα που είχαν παρακαλέσει με πολύν πόνο τον Θεό να τους δώσει ένα τέκνο και να το αφιερώσουν στον ναό Του. Πραγματικά αυτό και έκαναν. Όταν δηλαδή η Μαρία έγινε 3 ετών την έφεραν οι γονείς της στον Ναό και την παρέδωσαν στον Ζαχαρία τον ιερέα. Αυτός την αγκάλιασε την ευλόγησε και είπε. Μεγάλυνε το όνομά σου ο Κύριος σε όλες τις γενεές. Με εσένα θα ευλογηθούν όλα τα έθνη και ο κύριος θα λυτρώσει τους υιούς του Ισραήλ, Και ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του Θυσιαστηρίου, 'οπου την χαρίτωσε (Πηγή:  www.eclclesia.gr)

"Ωραίο θέμα, συγκινητικό, \ που έτσι καθώς πασχίζεις να το ράψεις\ έρχεται μες στη ερημιά που ζεις και σε χαιδεύει\ γλυκιά και γαληνή σαν την καλησπέρα της μανούλας σου\ εκείνη η ευωδία των χρυσανθέμων\ π' ανθούνε στα κηπάρια του Νοεμβρίου\ η ευωδιά που εκπλήσει τους αγγέλους\ καθώς τους αναγγέλλει μυστικά\ την είσοδο της ταπεινής παρθένου..." Από το ποίημα "Εισόδια" του Ματθαίου Μουντέ.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(retaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα νέα (20.11.2012)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου