Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


Και... φως θα δούμε όταν ο κόσμος θα σταματήσει να τρέχει στα συσσίτια, θα πάψει να ψάχνει στα σκουπίδια των μεγάλων super markets για φαγητό, θα σταματήσει να πληρώνει δόσεις για τα χαράτσια που συνεχίζουν να τον γονατίζουν.

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Ωσπου να δούμε το φως...

Ουφ! Τη δόση την πήραμε. Τέλειωσε κι αυτό το θρίλερ - σίριαλ που για άλλη μια φορά παίχτηκε για να μας κάνει να ανησυχούμε σε κάθε μας πατιά! Η αλήθεια βέβαια είναι πως τέτοιου είδους τεχνάσματα δεν μας ακουμπούν. Γιατί όταν ο άλλος δεν έχει να ταΐσει γάλα το παιδί του δεν πρόκειται να σταθεί μπροστά στις οθόνες της τηλεόρασης και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που 'παίζοντας με τις βίαιες λέξεις' προσπαθούν να πανικοβάλουν την κοινωνία! Η ελληνική κοινωνία το ?χει ξεπεράσει αυτό πια. Ζει την οδυνηρή πραγματικότητα ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε περιοχές σαφώς φτωχότερες από τη δική μας εδώ!
Τη δόση μας, πάντως, την πήραμε. Μπορούμε τώρα να βγούμε να το... πανηγυρίσουμε(;) αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού μας του κ. Σαμαρά «έκλεισε οριστικά μια πολύ σκοτεινή περίοδος για την Ελλάδα».
Διάβασα πολύ προσεκτικά, αράδα - αράδα, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, που... στάζουν αισιοδοξία και ομολογώ πως με έκαναν να πιστεύω πως πρέπει να κρατούμε μικρό καλάθι. Διότι από τέτοια αισιοδοξία πολιτικών, ο λαός τούτος έχει -πολλάκις- κάψει τη γούνα του.
Περιμένω εναγωνίως να δω αν «δεν θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα», όπως μας λέει.
Κυρίως περιμένω να δω αν «θα υπάρξει ανακούφιση αδικιών όταν ξεπερνάμε τους στόχους που έχουμε βάλει».
Ορεξη καμία για πανηγυρισμούς, λοιπόν.
Αντιθέτως.
Θεωρώ πως μέχρι να δούμε... φως, καμία σκοτεινή περίοδος δεν έχει κλείσει!
Και... φως θα δούμε όταν ο κόσμος θα σταματήσει να τρέχει στα συσσίτια, θα πάψει να ψάχνει στα σκουπίδια των μεγάλων super markets για φαγητό, θα σταματήσει να πληρώνει δόσεις για τα χαράτσια που συνεχίζουν να τον γονατίζουν.
Η σκοτεινή περίοδος για τη χώρα θα κλείσει όταν οι τιμές θα αναπροσαρμοσθούν προς τις τωρινές δυνατότητες των μισθωτών - καταναλωτών, όταν ο κόσμος θα πάψει να απολύεται από τη δουλειά του ή κυρίως όταν θα μπορεί να βρει δουλειά εδώ στην Ελλάδα και δεν θα αναγκάζεται να φύγει στο εξωτερικό για 'ένα καλύτερο μέλλον'.
Οταν αυτά -και όχι βεβαίως μόνον αυτά- συμβούν, τότε θα δικαιούμαστε να λέμε ότι η σκοτεινιά έχει εξαφανιστεί.
Θα ?θελα πολύ να είναι αισιόδοξα τα πράγματα, έτσι όπως μας τα λέει ο πρωθυπουργός της χώρας αλλά συγχρόνως περιμένω να δω και τι πόρτα θα ανοίξει μπροστά μας!
Θέλω να ελπίζω πως αυτή η πόρτα που θα ανοίξει, θα μας επαναφέρει σε μια περίοδο σταθερότητας πρωτίστως και με λιγότερα προβλήματα για τον λαό.
Ας κάνουμε, λοιπόν, γι? ακόμη μια φορά, λίγη ακόμη υπομονή. Κοντός ψαλμός να δούμε, αν όντως είναι έτσι όπως μας τα λέει.

Χανιώτικα νέα  (28.11.2012)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου