Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ




Οταν σ? ένα σχολείο λειτουργεί και λειτουργείται το ισόπλευρο τρίγωνο που έχει σαν βάση τα παιδιά και σαν άλλες πλευρές τους δασκάλους και τους γονείς, τότε γίνονται σ' αυτό θαύματα.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Ενας τοίχος όλο χαρά και χάρη

Πολλά, πάμπολλα, κι όλα όμορφα τα κειμενάκια που έγραψαν τα παιδιά του 1ου Δημ. Σχ. Κουνουπιδιανών, (πού να χωρέσουν όλα!) με την προτροπή των δασκάλων τους, για μια πραγματικά ξεχωριστή δραστηριότητα που διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων. Τι έγινε; 'Μικροί και μεγάλοι μαζευτήκαμε στο σχολείο μας για να το βάψουμε απ? την αρχή', μας λέει ένα απ? τα παιδά, ο Χρήστος Τσ. της Γ2 τάξης στο κειμενάκι του. Και συνεχίζει: 'Τα εργαλεία μας, πινέλο και κουβάς και το αποτέλεσμα; Ενας τοίχος όλο χαρά και χάρη! Ουράνιο τόξο, λουλούδια, δέντρα, πουλιά, πεταλούδες, θάλασσα κι σπίτια. Ενας ονειρεμένος κόσμος'. 'Σκοπός ήταν αν δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά και τους γονείς να διαμορφώσουν το σχολείο, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην αισθητική τους', επισημαίνει στο σημείωμα που μου έστειλε ηλεκτρονικά μαζί με τις εργασίες και τις σχετικές φωτογραφίες, ο φίλος διευθυντής του Σχολείου Νίκος Δόβρος, και απονέμει τα εύσημα ιδιαίτερα στη δασκάλα των Εικαστικών Σταυρούλα Παρασκευά 'υπό τις οδηγίες της οποίας επιστρατεύσαμε τη δημιουργικότητά μας, για να κάνουμε τη σχολική αυλή ένα ευχάριστο χώρο'. Χωρίς να ξεχάσει να ευχαριστήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την άψογη συνεργασία. Το ?χω ξαναγράψει κι άλλη φορά. Οταν σ? ένα σχολείο λειτουργεί και λειτουργεί το ισόπλευρο τρίγωνο που έχει σαν βάση τα παιδιά και σαν άλλες πλευρές τους δασκάλους και τους γονείς, τότε γίνονται σ? αυτό θαύματα. Ενα τέτοιο θαύμα είναι και ο τοίχος του σχολείου τους, που ζωγράφισαν τα Κουνουπιδιανάκια. Επεται συνέχεια... Συγχαρητήρια και στα παιδιά και στους δασκάλους των και στους γονείς των!
Β.Θ.Κ.

Την προηγούμενη Κυριακή ζωγραφίσαμε το σχολείο μας. Εγώ, την ημέρα αυτή, είχα πάει με τη μητέρα μου και την αδερφή μου στο σχολείο. Μόλις φτάσαμε, πήραμε πινέλα και μπογιές, τις ανακατέψαμε και ξεκινήσαμε το βάψιμο! Το αποτέλεσμα, τέλειο!
Εύχομαι να μη ξανα-λερώσουν τους τοίχους του σχολείου μας και να μην κάνουν graffiti!
Πηνελόπη, Α., Δ2
***
Την Κυριακή, που ήταν μια ηλιόλουστη ημέρα, πήγα να βάψω το σχολείο μου. Το διακοσμήσαμε πολύ ωραία, αλλά αυτό που άρεσε πιο πολύ, ήταν ότι πέρασα πολύ όμορφα και διασκέδασα. Ηταν μια πολύ ωραία στιγμή!
Σοφία, Κ., Δ2
***
Η δασκάλα μας, μας έδωσε ένα ενημερωτικό χαρτί, που μας ενημέρωνε για την εκδήλωση που προγραμματίστηκε να γίνει στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας. Η εκδήλωση είχε ως θέμα τη ζωγραφική των εξωτερικών τοίχων, του κεντρικού κτηρίου, του σχολείου μας.
Η κυρία Βούλα, η δασκάλα των εικαστικών, έκανε τα σχέδια κι εμείς τα παιδιά παίρναμε τα πινέλα και τα χρωματίζαμε. Κάποια παιδιά, πρότειναν συγκεκριμένα σχέδια και τα προσθέσαμε στους τοίχους.
Όλη την ώρα που ζωγραφίζαμε, περνούσαμε πολύ ευχάριστα, γιατί γελούσαμε συνεχώς.
Οι τοίχοι έγιναν χρωματιστοί, σα να βρεθήκαμε σε ένα μαγικό κόσμο!!
Ανέστης Π., Γερακάκης Μ., Χαρίκλεια Σ,  Ληδία, Τζ., Κατερίνα Α., Χαρίκλεια Μ., Αθηνά, Τ., Χρήστος I., Παύλος, Τζ., Σοφία, Κ., Δ1
***
Ήταν μια ωραία εμπειρία, όταν βάφαμε το σχολείο, γιατί ομόρφυνε το σχολείο κι έγινε πιο χαρούμενο. Νομίζω ότι δεν πρέπει να ξανακάνουμε μουντζούρες.
Αγγελική Σ., Ε1
***
Πέρασα πολύ ωραία! Άφησα τη φαντασία μου να ταξιδέψει. Περάσαμε καλά και δουλέψαμε ομαδικά. Κάναμε μια καλή δουλειά!!!
Ηταν μια ωραία πράξη και ομορφύναμε το σχολείο. Και τα μικρά παιδιά δούλεψαν με την κάρδια τους και με χαμόγελο.
Ευτυχία Δ., Ε1
***
Το Σάββατο το πρωί, στις 3 Νοεμβρίου, πήγαμε να βάψουμε το σχολείο. Πήραμε ένα πινέλο ο καθένας μας και βάψαμε τους τοίχους μπλε. Ημασταν πολλοί γονείς και παιδιά και ήταν υπέροχα. Χάρηκα πολύ που βοήθησα να βαφτεί το σχολείο μου!!
Κωνσταντίνα, Ε2

Το 1° Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών είναι ένα ωραίο σχολείο, γεμάτο με όμορφα λουλούδια και τεράστια δένδρα.
Τον τελευταίο καιρό το σχολείο μας ήταν γεμάτο μουντζούρες και άσχημα graffiti.
Αποφασίσαμε λοιπόν να οργανώσουμε ένα Σαββατοκύριακο, για να το βάψουμε.
Το Σάββατο βάψαμε το σχολείο με μπλε χρώμα, για να καλύψουμε τα graffiti. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Την Κυριακή περάσαμε τέλεια!! Η δασκάλα των εικαστικών έφτιαχνε τα σχέδια και εμείς χρωματίζαμε.
Η κυρία Βούλα ζωγραφίζει πάρα πολύ ωραία και μας σχεδίασε πόλεις, βουνά, θάλασσες με καράβια, δένδρα, λουλούδια κ.ά..
Μόλις τελειώσαμε, το σχολείο είχε μεταμορφωθεί! Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό το Σαββατοκύριακο, γιατί εκτός από το ότι ζωγραφίζαμε, περάσαμε ωραία και διασκεδάσαμε.
Κωνσταντίνος, Μ. Στ2

Την Παρασκευή που τέλειωσε το μάθημα στο σχολείο, η δασκάλα, μας ενημέρωσε ότι το Σαββατοκύριακο θα βάφαμε το σχολείο μας. Έτρεξα αμέσως και το είπα στους γονείς μου. Πολλοί γονείς, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, είχαν ξεκινήσει να βάφουν το μπλε χρώμα, ως βάση στον τοίχο και εκεί πάνω θα βάφαμε εμείς τα παιδιά, τα σχέδια που σχεδίασε η δασκάλα μας. Τα σχέδια ήταν υπέροχα, είχε διάφορα δένδρα, λουλούδια, κτήρια, καραβάκια, θάλασσα και πολλά ψαράκια. Πήραμε τα πινέλα μας και αρχίσαμε να δίνουμε ζωή στα σχέδια. Τα χρώματα ήταν έντονα και ζωηρά και το αποτέλεσμα των σχεδίων σε κάνουν να θες να είσαι συνέχεια στο σχολείο. Ετσι αλλάζει και η διάθεση των παιδιών στα διαλείμματα.
Η εμπειρία αυτή ήταν πρωτόγνωρη για μένα. Μου άρεσε πάρα πολύ, που όλα τα παιδιά βοήθησαν στο να γίνει πιο όμορφο το σχολείο μας. Ευχαριστώ πολύ τους δασκάλους μας γι? αυτή την υπέροχη εμπειρία και είναι σίγουρο ότι αν μου ξαναζητήσουν κάτι τέτοιο, θα το κάνω ευχαρίστως!!!

Μανώλης, Λ. Στ2

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ένα ξεχωριστό διήμερο. Ηταν ξεχωριστό γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να βάψουμε το σχολείο μας.
Την Κυριακή, λοιπόν, μαζευτήκαμε, όσα παιδιά και οι γονείς ήθελαν και βάψουμε το σχολείο μας γαλάζιο, διότι το είχαν ζωγραφίσει με κακόγουστα graffiti. Η επόμενη μέρα μου άρεσε περισσότερο. Συνεργασθήκαμε όλοι μαζί και ζωγραφίσαμε τους τοίχους του σχολείου. Η κυρία Βούλα, η δασκάλα των εικαστικών, μας βοήθησε πάρα πολύ. Στους τοίχους ζωγραφίσαμε δένδρα, λουλούδια και πουλιά. Σε έναν άλλο τοίχο ζωγραφίσαμε ένα καράβι μέσα στη θάλασσα. Αυτή η διαδικασία μου άρεσε και πιστεύω ότι ήταν ωραία για όλους αυτούς που βοήθησαν, γιατί βοήθησαν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, τις δουλειές και τα μαθήματα. Γνωριστήκαμε καλύτερα και ομορφύναμε το σχολείο μας.

Ερωφίλη, Κ,. Ε2

Την προηγούμενη Παρασκευή, η κυρία μας, μας έδωσε ένα ενημερωτικό σημείωμα, που έλεγε, να πάμε, όσοι θέλουμε, να βάψουμε το σχολείο.
Το Σάββατο, όταν πήγα, είδα τις συμμαθήτριές μου και βάψαμε όλες μαζί. Μετά ήρθαν και οι φίλοι μου από τις άλλες τάξεις και παίξαμε.
Την Κυριακή, η κυρία Βούλα, η δασκάλα των εικαστικών, είχε σχεδιάσει στους τοίχους λουλούδια, δένδρα, γλάστρες και πουλιά. Εκεί ήταν και ο κύριος διευθυντής που έφτιαχνε τα χρώματα. Εμένα και στον Οδυσσέα, μας έδωσε να βάψουμε μια γλάστρα και δύο δένδρα. Μετά από λίγη ώρα, ήρθαν κι άλλα παιδιά. Στο τέλος, το σχολείο μας είχε γίνει πάρα πολύ ωραίο. Πιστεύω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο, για να ομορφύνει το σχολείο μας ακόμη περισσότερο.
Αντώνης, Ε2

Χανιώτικα νέα (02.12.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου