Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ


Κι αν έχουν ανάγκη τα παιδιά μας από πρότυπα,

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Επιμέλεια: Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης




Ε’ ΤΑΞΗ ΔΗΜ. ΣΧ. ΣΚΙΝΕ - ΦΟΥΡΝΕ
Γνωριμία μ’ έναν Ολυμπιονίκη

'Tο μικρό μας σχολείο είχε την τιμή να φιλοξενήσει για λίγο τον Χανιώτη αθλητή Αντώνη Τσαπατάκη. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλη ανυπομονησία για την επίσκεψή του και πολύ ενδιαφέρον για την καριέρα ενός Παραολυμπιονίκη. Αυτό τους οδήγησε σε αρκετές απορίες, οι οποίες οργανώθηκαν σε μια μικρή συνέντευξη από τους μαθητές της Ε’ τάξης. Ο κύριος Τσαπατάκης απάντησε ευχαρίστως στις ερωτήσεις τους δίνοντάς τους την ευκαιρία μέσα από απλά και κατανοητά λόγια να διδαχθούν για τον αθλητισμό και την υγεία. Πιστεύω ότι όχι μόνο οι διακρίσεις του, αλλά και η ευγένεια και η ειλικρίνειά του, δημιούργησαν στους μαθητές ένα νέο πρότυπο. Τον ευχαριστούμε»! Αυτά μου γράφει στο σημείωμα με το οποίο συνόδευσε τις εργασίες των μαθητών της, οι οποίες φιλοξενούνται (δυστυχώς όχι όλες) στον σημερινό «Παιδότοπο», η δασκάλα της Ε’ τάξης του Δημ. Σχ. Σκινέ - Φουρνέ Βάσια Σκουνάκη. Μένω στο τελευταίο, σχετικά με τη δημιουργία προτύπων. Κι αν έχουν ανάγκη τα παιδιά μας από πρότυπα, όπως ο Αντώνης! Η Βάσια Σκουνάκη, όπως και άλλοι δάσκαλοι άλλωστε, δείχνουν και τον δρόμο και τον τρόπο.
Συγχαρητήρια και στο σχολείο (διευθυντής ο Γιώργος Ασλάνης) και στη δασκάλα και στα παιδιά!
Β.Θ.Κ.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Πόσο χρονών είστε, πόσα χρόνια είστε αθλητής;
Είμαι 24 χρονών και αθλούμαι από 5 χρονών.

Πώς γίνατε καλός αθλητής;
Καλός αθλητής γίνεσαι, όταν προπονείσαι καθημερινά, γι' αυτό οι οδηγίες του προπονητή μου Κώστα Νικολαντωνάκη είναι πολύ σημαντικές. Επίσης σημαντική είναι η στήριξη και οι συμβουλές των γονιών μου.

Εκτός από την Παραολυμπιάδα σε ποιους αγώνες έχετε συμμετάσχει;
Έχω αγωνιστεί σε πολλές διοργανώσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όπου κατάφερα να έχω διακρίσεις ή ρεκόρ.

Πώς περάσατε στο Λονδίνο, είχατε αγωνία ως τη μέρα του αγώνα;
Εώς τη μέρα του αγώνα προσπαθούσα να είμαι ήρεμος και συνέχιζα να προπονούμαι καθημερινά. Αργότερα και αφού αγωνίστηκα, μπόρεσα να παρακολουθήσω και άλλα αγωνίσματα, όπως το μπάσκετ και το χάντμπολ. Γνωρίστηκα με άλλους αθλητές και επισκέφτηκα την πόλη του Λονδίνου. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο οι αγώνες, αλλά και οι συναθλητές και οι καινούργιοι φίλοι.

Γιατί αποφασίσατε να συνεχίσετε τον αθλητισμό, μετά το ατύχημα;
Συνέχισα τον αθλητισμό γιατί ήμουν από πάντα αθλητής, αθλούμαι από 5 χρονών. Ο αθλητισμός είναι υγεία, έχω γερό και δυνατό σώμα και έτσι μπορεί να καταφέρω να ξαναπερπατήσω.

Τι διατροφή πρέπει να κάνει ένας αθλητής;
Κάθε άνθρωπος πρέπει να τρέφεται ανάλογα με τις δραστηριότητές του. Η διατροφή ενός αθλητή είναι εξειδικευμένη με πολλά γεύματα, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στο πρόγραμμα των προπονήσεών του. Από την άλλη διαφορετική θα είναι η διατροφή ενός μικρού μαθητή. Τα παιδιά πρέπει να τρέφονται υγιεινά, με ένα καλό πρωινό, μεσημεριανό και ελαφρύ βραδινό, ενδιάμεσα πρέπει να πλουτίζουμε τη δίαιτά μας με φρούτα και λαχανικά.


Ηταν σαν να είχα μπροστά μου τον μεγαλύτερο αθλητή του κόσμου. Μας μίλησε για τον αθλητισμό, την κολύμβηση και τη διατροφή. Θα ήθελα κι εγώ μια μέρα να καταφέρω να πάω στους Ολυμπιακούς. Εύχομαι στον κύριο Αντώνη Τσαπατάκη να μην τα παρατήσει και να καταφέρει να ξαναπερπατήσει.

Χριστίνα Παπίλαρη


Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μας επισκέφτηκε ο κύριος Αντώνης Τσαπατάκης, επειδή μάθαμε πολλά πράγματα για τον αθλητισμό, για την υγεία μας και για τα ατυχήματα που γίνονται καθημερινά στη χώρα μας. Ηταν μεγάλη μας τιμή που μας επισκέφτηκε και ευχόμαστε να έρθει για άλλη μία επίσκεψη στο σχολείο μας.

Μανόλης Αρχοντάκης



Είμαι πολύ χαρούμενη από την επίσκεψη του αθλητή Αντώνη Τσαπατάκη στο σχολείο μας. Μα είπε πολλά πράγματα για τον αθλητισμό και μάθαμε ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε στη ζωή. Πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς για να φτάσουμε τους στόχους μας και να γινόμαστε καλύτεροι.

Αναστασία Βανταράκη
Είναι τιμή μας που μας επισκέφτηκε ο κύριος Αντώνης Τσαπατάκης. Εντυπωσιαστήκαμε και μάθαμε κάποια πράγματα για τον αθλητισμό. Χαρήκαμε που μας επισκέφτηκε και δέχτηκε να του πάρουμε μία συνέντευξη. Ευχόμαστε να μπόρεσε ξανά να περπατήσει και να κερδίσει ακόμα πιο πολλά μετάλλια.
Ειρήνη Φυτουράκη


Είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα τον Αντώνη Τσαπατάκη. Χάρηκα που είδα από κοντά έναν αθλητή από τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Εμαθα ότι πρέπει να αθλούμαστε και να μην αφήνουμε το όνειρό μας να χαθεί. Ευχαριστούμε τον κύριο Αντώνη που μας τα έμαθε.
Μανόλης Μιχελάκης



Είναι μία μεγάλη τιμή για το σχολείο μας που ήρθε ένας τόσο μεγάλος αθλητής όπως ο κύριος Τσαπατάκης. Νιώσαμε έναν πολύ μεγάλο ενθουσιασμό όλα τα παιδιά όταν τον είδαμε.

Μανόλης Ζντράβα


Οταν ήρθε ο κ. Αντώνης Τσαπατάκης ένιωσα πολύ ωραία και χάρηκα πολύ που μας έμαθε για την καθημερινή ζωή ενός αθλητή. Ελπίζω να επισκεφτεί ξανά το σχολείο μας.
Ηλίας Χίντρεϊ

Αγαπητέ κύριε Τσαπατάκη,
η τάξη μας σας ευχαριστεί θερμά για την ευκαιρία που μας δώσατε να σας γνωρίσουμε και να σας πάρουμε συνέντευξη.
Σε όλα τα παιδιά αρέσει το παιχνίδι και ο αθλητισμός. Για εμάς ήταν πολύ ενδιαφέρον να συζητάμε με έναν αθλητή και να μάθουμε για τις συνήθειες και τα όνειρά του. Μας βοηθήσατε να καταλάβουμε, πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε υγιή τον οργανισμό μας με σωστή διατροφή και άθληση.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέσατε. Ελπίζουμε να σας ξανασυναντήσουμε στο σχολείο μας και να μάθουμε περισσότερα για εσάς και τον αθλητισμό.
Οι μαθητές
της Ε’ τάξης Σκινέ - Φουρνέ

Χανιώτικα νέα (19.01.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου