Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


Απλά σημειώνω πως πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να  ψάχνουμε τα αίτια αυτής της ανημπόριας μας, της αδυναμίας μας ή μήπως της ανικανότητάς μας να δημιουργήσουμε προς όφελος τούτης της πόλης και των κατοίκων της;



ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Κι ενώ εμείς εδώ συνεχίζουμε να κόβουμε? πίτες κάπου αλλού προς ανατολάς κατεβάζουν αβέρτα ευρωπαϊκά προγράμματα και το χρήμα ρέει ή μάλλον συνεχίζει να ρέει για δημιουργία έργων και άλλων πολλών!
Την ίδια ώρα που εμείς συνεχίζουμε να τρέχουμε και να αγωνιούμε για θέματα όπως αυτό του αεροδρομίου που τις μονές μέρες είναι λυμένο και τις ζυγές παραμένει άλυτο, εκείνοι τρέχουν με χίλια αφήνοντάς μας στη? μεμψιμοιρία μας και στο κλειστό καβούκι μας να τρωγόμαστε για θέματα κατά βάση ασήμαντα, και για 'ιδιοτελείς σκοπούς'!
Δυστυχώς είναι μια χιλιοειπωμένη αλήθεια το γεγονός πως... εκείνοι έχουν διαφορετική προσέγγιση στα θέματα που τους αφορούν ενώ εμείς μια 'δική μας' που όμως ΔΕΝ αποδίδει!
Ο λόγος είναι πολύ απλός;
Εμείς είμαστε ΧΑΝΙΑ ενώ οι άλλοι είναι... Ηράκλειο! Υπάρχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη!
Ετσι, λοιπόν εμείς εδώ συνεχίζουμε να παραμένουμε στάσιμοι, αραχτοί και πολύ λάιτ ενώ από την άλλη εκείνοι συνεχώς... πρωτοπορούν. Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όλων αυτών που έχουν καταφέρει και συνεχώς καταφέρνουν οι Ηρακλειώτες προς όφελος του τόπου τους. Αρκεί μια ματιά στα ειδησεογραφικά σάιτ αλλά και στον έντυπο Τύπο -ακόμη και μέσα από στις σελίδες των "Χ.Ν."- που επιβεβαιώνει των παραπάνω λόγων το αληθές.
Απλά σημειώνω πως πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να? ψάχνουμε τα αίτια αυτής της ανημπόριας μας, της αδυναμίας μας ή μήπως της ανικανότητάς μας να δημιουργήσουμε προς όφελος τούτης της πόλης και των κατοίκων της;
Μήπως πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά το θέμα παρόλο που η περίοδος των παχιών αγελάδων να έχει παρέλθει;
Αναγκαία προϋπόθεση βέβαια γι? αυτό είναι να δράσουμε με τον ενδεδειγμένο τρόπο όπως αυτόν που κακά τα ψέματα γνωρίζουν οι συμπατριώτες μας κατά Ηράκλειο μεριά! Προϋπόθεση όμως είναι και να βρεθούν και οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις!
Τούτη την εποχή όσο κι αν υπάρχει κρίση άλλο τόσο δημιουργούνται και ευκαιρίες!
Δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει το πράγμα...

Xani;vtika n;ea (23.01.2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου