Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΙΗΜΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ



Η ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη «Όταν γίνεις ποίημα» που κυκλοφορήθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Πολιτιστική Εταιρία Κρήτης-Πυξίδα της Πόλης» θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 στις 7 μ.μ.
Σημείο στίξης του ποιητή το ερωτηματικό, ως βίωμα, ως σκέψη και ως όραμα, που πασχίζει να βγει στο φως, να γίνει ποίημα. Γράφει: «Δηλώνω:\ Επιφυλακτικός\ μπροστά στην τελεία.\ Καχύποπτος\ στη εμφάνιση του κόμματος.\ Ανήσυχος\ στη θέα του θαυμαστικού.\ Ξένος μέσα στις παρενθέσεις.\ Απροετοίμαστος\ στα υπονοούμενα των αποσιωπητικών.\ Ανασφαλής\ στον ερχομό της παύλας\ Ερωτευμένος\ με το ερωτηματικό.\ Το σημείο στίξης μου.»

Ο Βαγγέλης Κακατσάκης γεννήθηκε στο Νίππος Χανίων από γονείς αγρότες το 1948. Είναι απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, σπούδασε στην Πάντειο Σχολή (σημερινό Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μετεκπαιδεύτηκε στις Επιστήμες της Αγωγής. Εργάστηκε για 36 χρόνια ως δάσκαλος. Έχει ασχοληθεί ενεργά, για μια 20ετία περίπου, με το συνδικαλισμό και συνεχίζει ν’ ασχολείται εδώ και 40 χρόνια με τον πολιτισμό και την παράδοση. Είναι συνεργάτης, απ’ τα μέσα της 10ετίας του 1970, της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα». Εκτός των άλλων δημοσιευμάτων του (ποιήματα, διηγήματα, επιφυλλίδες, χρονογραφήματα, άρθρα, μελέτες κ.λπ.) έχουν κυκλοφορηθεί σε βιβλία άλλες δύο ποιητικές του συλλογές: «Τα άλογα του χρόνου» (1973) και «ΚΑΖΟΒΑΡ» (εκδ. «Φιλιππότη», 1987).

Εκδόσεις Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης – Πυξίδα της Πόλης
ΤΘ 53 ΤΚ 73135 Χανιά Κρήτης , Τηλ. 28210 74104
Web: www.pe-kritis.gr mail: info@pe-kritis.gr
http://ekdoseis-pek.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου