Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Το θέμα ήταν 'η θάλασσα εκπέμπει sos' και μιλήσαμε για τα είδη που ζουν στη θάλασσα και είναι υπό εξαφάνιση καθώς και για τους κινδύνους που τα απειλούν...

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Επιμέλεια: Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Η θάλασσα εκπέμπει SOS




Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, η Β’ τάξη από τα Εκπαιδευτήρια 'Θεοδωροπούλου' πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο του Μουσείου. Το θέμα ήταν 'η θάλασσα εκπέμπει sos' και μιλήσαμε για τα είδη που ζουν στη θάλασσα και είναι υπό εξαφάνιση καθώς και για τους κινδύνους που τα απειλούν. Τα ίδια τα παιδιά φάνηκε να το διασκέδασαν πολύ, ενώ μέσα από μια σειρά δραστηριότητων όπως το παιχνίδι 'κρυμμένος θησαυρός' ανακάλυψαν μόνα τους τους κινδύνους, αλλά και ποια είναι τα είδη υπό εξαφάνιση. Μετά από την επίσκεψη, συνέχισαν τη συζήτηση στο σχολείο και αποφάσισαν να γράψουν γράμμα στα ζωάκια που κινδυνεύουν και να ξεδιπλώσουν τις σκέψεις τους. Επίσης, με αφορμή τα παραπάνω έφτιαξαν ένα δελφίνι από καπάκια θέλοντας να δώσουν το μήνυμα της ανακύκλωσης, όπως επίσης ζωγράφισαν τον βυθό της θάλασσας μέσα από τα δικά τους μάτια! Η επίσκεψη στο Μουσείο δεν πρέπει μόνο να δίνει σκέτες γνώσεις στα παιδιά, αλλά να ενθαρρύνει και τη φαντασία τους, η οποία πάντα θα μας εκπλήσσει θετικά. Ετσι και έγινε…
Γεωργία Βασιλάκη, μουσειοπαιδαγωγός

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα γράφει τόσο όμορφα και τόσο παραστατικά η μουσειοπαιδαγωγός του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης! Τα θερμά μου συγχαρητήρια και σ’ αυτήν, για το έργο που κάνει για το οποίο θα αφιερώσουμε κι άλλους «Παιδότοπους», αλλά και στα παιδιά της Β’ τάξης των εκπαιδευτηρίων 'Θεοδωροπούλου', αλλά και στον δάσκαλό τους τον Μανώλη Κουναλάκη.
Σας χαιρετώ με αγάπη!
Β.Θ.Κ.


Αγαπητή μου φάλαινα,
ξέρω πως είσαι ζώο υπό εξαφάνιση γι’ αυτό όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω οικολόγος και θα σε προστατεύω από τα φαλαινοθηρικά.

Με αγάπη
Αθηνά Μανούσακα


Αγαπητή μου Καρέτα - Καρέτα,
δεν είμαι ενθουσιασμένη καλή μου Καρέτα που είσαι σπάνια και κινδυνεύεις. Που σε πιάνουν οι ψαράδες είμαι πολύ λυπημένη.

Με αγάπη
Ναταλία Φέγγαρου


Αγαπητή μου φάλαινα,
το ξέρω πως υπάρχουν πολλά φαλαινοθηρικά και κινδυνεύεις να εξαφανιστείς. Θα προσπαθήσω να τους πω να σταματήσουν να πιάνουν φάλαινες.

Με αγάπη
Αντώνης Τσαφαράκης


Αγαπητέ μου ιππόκαμπε, σου εύχομαι να είσαι χαρούμενος, ευτυχισμένος και ενθουσιασμένος.

Με αγάπη
Εβελίνα Λυγιδάκη


Αγαπητό μου δελφίνι,
ξέρω ότι σκοτώνεσαι από τα πετρελαιοφόρα και θα προσπαθήσω να κάνω κάτι γι’ αυτόν τον κίνδυνο που γίνεται σχεδόν κάθε μέρα.

Με αγάπη
Ελευθερία Αποστόλου


Αγαπητό μου ροζ δελφίνι, το ξέρω ότι πεθαίνεις από τα πετρελαιοφόρα, αναρωτιέμαι αν θέλεις να γίνουμε φίλοι.
Με αγάπη
Μαριάννα

Αγαπητή μου χελώνα Καρέτα - Καρέτα,
τι κάνεις, είσαι καλά, περνάς καλά στη θάλασσα; Είμαι ενθουσιασμένος για σένα που προσέχεις από τους ανθρώπους και από τα σκουπίδια που πετάνε.
Με αγάπη Γιώργος Σταματάκης

Αγαπητή μου φώκια μονάχους, είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχει το είδος σου και στενοχωριέμαι που σε σκοτώνουν τα πετρελαιοφόρα.
Με αγάπη Μπιλάς Παράσχος

Αγαπητή μου χελώνα Καρέτα - Καρέτα, σε είχα δει μονάχα στη θάλασσα και σε λυπήθηκα και θέλω να σε ξαναδώ πάλι. Σε έβλεπα που έπιαναν τους φίλους σου.
Λεωνίδας Καψαλάκης

Αγαπητό μου δελφίνι, είσαι το πιο σπάνιο ζώο που υπάρχει και είσαι και το πιο όμορφο ζώο, αλλά τα πετρελαιοφόρα σας σκοτώνουν.
Με αγάπη
Καλλιόπη Παυλουδάκη


Αγαπητή μου φάλαινα,
έμαθα πολλά για εσένα, έμαθα κι ότι είσαι υπό εξαφάνιση, εγώ σε λυπάμαι που σε σκοτώνουν τα φαλαινοθηρικά και δε χαίρομαι που σε βασανίζουν γι’ αυτό εύχομαι να σε προστατεύουν.
Με αγάπη Ηλίας Γκέιλ


Αγαπητή μου φάλαινα, λυπάμαι που σε πιάνουν τα φαλαινοθηρικά και παίρνουν το δέρμα σας και το πουλάνε και έστι σκοτώνονται πολλές φάλαινες. Αναρωτιέμαι πού ζείτε και τι τρώτε.

Με αγάπη
Βασίλης Βασιλάκης


Αγαπητή μου χελώνα Καρέτα - Καρέτα έμαθα πολλά για σένα και νομίζω ότι είναι δύσκολο να είσαι χελώνα. Ακουσα πολλούς κινδύνους για σένα, νομίζω ότι πρέπει όλοι να σε προσέχουν.

Με πάρα πολλή αγάπη
Αλέξανδρος Βλαμάκης

Αγαπητό μου ροζ δελφίνι, έμαθα για σένα που κινδυνεύεις από τα πετρελαιοφόρα και θέλω να σε σώσω γι’ αυτό θα πω στον οδηγό του πετρελαιοφόρου να μην σου κάνει κακό και να μην κουβαλάει πετρέλαια!
Με αγάπη και
θαυμασμό!!
Αρτεμις Μπικάκη


Αγαπητέ μου λευκέ καρχαρία,
σου εύχομαι να μην εξαφανιστεί το είδος σας από τα πετρελαιοφόρα.
Με αγάπη
Θεόφιλος Πρασάκης


Αγαπητέ μου λευκέ καρχαρία, έμαθα ότι κινδυνεύεις από τα πετρελαιοφόρα και θα ήθελα να σε σώσω από τα πετρελαιοφόρα και γι’ αυτό να προσέχεις.
Με αγάπη
Βασίλης Μαλιχούτης


Αγαπητέ μου θαλάσσιε ελέφαντα, αναρωτιέμαι πώς έγινες τόσο μεγάλος; Αν μπορείς να μου πεις ποιος είναι ο κίνδυνός σου και αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ακόμη πολλοί θαλάσσιοι ελέφαντες.
Με πολλή αγάπη
Ο φίλος σου
Απόστολος Τσαούλας

Χανιώτικα νέα (06.04.2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου