Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Τι συμβαίνει το σούρουπο σ’ ένα σχολείο που αντί να ξεκουράζεται ήσυχο, παραμένει ζωντανό αντηχώντας τις χαρούμενες φωνές των παιδιών; Τι συμβαίνει όταν στο σχολείο το «μάθημα» συνεχίζεται και τη νύχτα;
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ
Κατασκήνωση στο σχολείο

Kαλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Τι συμβαίνει το σούρουπο σ’ ένα σχολείο που αντί να ξεκουράζεται ήσυχο, παραμένει ζωντανό αντηχώντας τις χαρούμενες φωνές των παιδιών; Τι συμβαίνει όταν στο σχολείο το «μάθημα» συνεχίζεται και τη νύχτα; Μια διαφορετική εκπαιδευτική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαυροματάκη, με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» στις 17 & 18 Μαΐου. Ενα πρόγραμμα έκπληξη που πρόσφερε μάθηση μέσα απ’ το παιχνίδι, τη χαρά και την ψυχαγωγία, που βοήθησε επίσης ν’ αναπτυχθούν η ομαδικότητα, η συνυπευθυνότητα, οι πρακτικές δεξιότητες και οι χρήσιμες γνώσεις. Μια μαθησιακή διαδρομή που δίδαξε πώς η κούραση γίνεται ικανοποίηση και τι συναισθήματα αφήνει ένα τέτοιο βίωμα. Οι απόψεις των μαθητών είναι αποκαλυπτικές… Ενα μεγάλο, ένα τεράστιο μπράβο και στα παιδιά και στους δασκάλους των!
Σας χαιρετώ με αγάπη!
Β.Θ.Κ.


Οργανωτές - εμψυχωτές: Παναγιώτης Σβουράκης (καθηγητής Φυσ. Αγωγής), Κώστας Μανωλάκης, 
Παύλος Μάνεσης 
(δάσκαλοι),
Βίλμα Μαυροματάκη 
(νηπιαγωγός) 
και η διεύθυνση 
του σχολείου: Μαριάννα 
& Αντώνης Μαυροματάκης
Τ
ην Παρασκευή 17 Μαΐου το Σχολείο Μαυροματάκη διοργάνωσε μια κατασκήνωση. Μετά που τελειώσαμε το μάθημα, δεν πέρασαν οι γονείς μας για να μας πάρουν, αλλά μείναμε στο σχολείο. Φάγαμε και μετά πήγαμε να στήσουμε τις σκηνές μας. Το βράδυ ψήσαμε και φάγαμε σουβλάκια και αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν ότι εμείς τα αγόρια παίξαμε μπάλα μέσα στη μαύρη νύχτα. Θα προτιμούσα να διανυκτερεύαμε μες στις σκηνές μας, αλλά η νυχτερινή καταιγίδα μας άλλαξε τα σχέδια. Κοιμηθήκαμε όλοι μαζί στα σλίπινγκ - μπαγκ στο γυμναστήριο. Δεν πειράζει όμως. Την επόμενη μέρα σηκωθήκαμε πρωί - πρωί και κάναμε γυμναστική. Μετά φάγαμε πρωινό και στη συνέχεια περπατήσαμε στο βουνό για να βρούμε έναν θησαυρό. Αφού γυρίσαμε, ξεστήσαμε τις σκηνές και μαζέψαμε τα πράγματά μας. Μετά κάναμε μπάνιο στην πισίνα. ηταν τέλεια. Εύχομαι το σχολείο μου να ξαναδιοργανώσει μια τέτοια δραστηριότητα γιατί ήταν πάρα πολύ ωραία.
Γιώργος - Στέλιος Θωμαδάκης, Στ’ τάξη


Το πρωί όταν ξυπνήσω, το ρολόι θ’ αντικρίσω 
για να πάω στο σχολείο και το μάθημα ν’ αρχίσω. 
Το μεσημέρι όταν τελειώσω, το φαγητό μου θ’ ανταμώσω, 
και μετά με τους φίλους τη σκηνή μου θα στελιώσω. 
Αχ, τι ωραία που είναι η παρέα, 
τα τραγούδια, τα παιχνίδια και η βραδινή κουβέντα! 
Καληνύχτα λέμε τώρα και όλοι σιωπούν την ίδια ώρα. 
Το πρωί με την αυγούλα τρέχουμε στο βουνό, για να βρούμε τον θησαυρό!
Και μετά κάνω πισίνα για να βγω ευτυχισμένη 
και η μαμά μου να με περιμένει.
Αρτεμις Χαιρεκάκη, Στ’ τάξη






 Στις 17 Μαΐου το σχολείο μας οργάνωσε μια κατασκήνωση. Ηταν μια τέλεια ιδέα! Oι μαθητές των μεγάλων τάξεων στήσαμε τις σκηνές μας στο γήπεδο του ποδοσφαίρου με μαλακό χλοοτάπητα. Μόλις τελείωσαν τα μαθήματα μείναμε στο σχολείο και βοηθήσαμε να στηθούν oι σκηνές όπως έλεγε ο κ. Τάκης. Μετά αρχίσαμε δραστηριότητες. Ο κ. Κώστας μας έστελνε σε αποστολές και κάναμε διάφορα πράγματα που όταν τα πετυχαίναμε μας έδινε από ένα γράμμα μιας λέξης. Ολη τη μέρα και τη νύχτα την περάσαμε με τους συμμαθητές μας. Το αγαπημένο μου κομμάτι ήταν όταν καθόμασταν γύρω απ’ τη φωτιά και ψήσαμε σουβλάκια. Επίσης μου άρεσε και ο κρυμμένος θησαυρός στο «βουνό» της γειτονιάς μας. Εύχομαι να ξαναγίνει γιατί πέρασα πολύ ωραία.
Γαβριέλλα Μαρώπη, Στ’ τάξη


Κάτω στην κουζίνα φάγαμε μεσημεριανό 
Αρχίσαμε να στήνουμε τις σκηνές μας 
Το σχολείο έγινε ένα πολύχρωμο κάμπινγκ 
Αν λύναμε τους γρίφους, ανταμειβόμαστε
Στο θεατράκι γύρω απ’ τη φωτιά κάναμε μπάρμπεκιου
Κουβεντιάσαμε, παίξαμε, γελάσαμε μες στις σκηνές
Η καταιγίδα το βράδυ μας έστειλε για ύπνο στο γυμναστήριο
Νωρίς το πρωί κάναμε γυμναστική πριν την ανατολή
Ωραίο ήταν και το πρωινό με το ψωμί που ζυμώσαμε
Σκαρφαλώσαμε στα βράχια της γειτονιάς ψάχνοντας τον θησαυρό
Η τελευταία βουτιά στην πισίνα: Τι δροσιά! Τι χαλάρωση!

Ακροστιχίδα, Στ’ τάξης

  
Μόλις το ξυπνητήρι αρχίζει να χτυπά, εγώ πηδάω απ’ το κρεβάτι μες στην τρελή χαρά. Σήμερα 17 Μαΐου δεν πάμε σχολείο, μόνο για τα μαθήματα του σχολείου. Μόλις τα μαθήματα τελειώσουν, οι δάσκαλοι στην κουζίνα θα μας συγκεντρώσουν. Μετά θ’ ανέβουμε τροχάδην πάνω να στρώσουμε τις σκηνές κι αργότερα θα κάνουμε δραστηριότητες πολλές και διαφορετικές. Μόλις ο ήλιος πίσω απ’ το βουνό πλαγιάσει, στο θεατράκι πάμε γιατί θα ’χουμε πεινάσει. Αργότερα στα sleeping bag θ’ ακούμε έξω τη βροχή και τις βροντές μπουμ και μπαμ! Το πρωί θα σκαρφαλώσουμε στο βουνό για τον κρυμμένο θησαυρό. Το μεσημέρι στην πισίνα κολυμπώντας και χαλαρώνοντας και στο τέλος οι γονείς μας θα μας πάρουν και εμείς θα γελάμε χαιρετώντας.
Ευαγγελία Στουρνάρα, Ελίνα Συροκάκη, Στ’ τάξη

Χανιώτικα νέα (01.06.20130

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου