Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Μπορούν να πάνε πολύ μακριά τα βέλη των παιδιών, όταν τα εκτοξεύει η αγάπη των δασκάλων τους. Είχαν σίγουρα υπόψη τους αυτό το 'αξίωμα' οι δασκάλες των Εκτακιών του 9ου, όταν ξεκινούσαν την προσπάθειά τους, να ανεβάσουν το έργο "Η Αλφαβήτα της εφηβείας"

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Επιμέλεια:Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Kαλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο! 
Δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση που μου έστειλαν οι δασκάλες και τα παιδιά της Στ? τάξης του 9ου Δημ. Σχ. Χανίων να παρακολουθήσω το έργο της Μάγιας Δεληβοριά 'Η αλφαβήτα της εφηβείας' που ανέβασαν, δίνοντας 3(!) παραστάσεις στο θέατρο 'Δημήτρης Βλησίδης', λίγες μέρες πριν τις διακοπές. Να, όμως, που εκτός απ? τον απόηχο της μεγάλης επιτυχίας έφτασε μέχρι τον «Παιδότοπο», μέσω Διαδικτύου, πλούσιο σχετικό υλικό (το πρόγραμμα, εντυπώσεις των παιδιών, ζωγραφιές, φωτογραφίες...), δείγματα του οποίου φιλοξενούνται στον σημερινό «Παιδότοπο». Μπορούν να πάνε πολύ μακριά τα βέλη των παιδιών, όταν τα εκτοξεύει η αγάπη των δασκάλων τους. Είχαν σίγουρα υπόψη τους αυτό το 'αξίωμα' οι δασκάλες των Εκτακιών του 9ου, όταν ξεκινούσαν την προσπάθειά τους! Από καρδιάς τα συγχαρητήριά μου!

Σας χαιρετώ με αγάπη
Β.Θ.Κ.

Οταν ήρθε η μέρα για τις παραστάσεις, χαρήκαμε πολύ, αλλά όταν τελείωσαν θέλαμε κι άλλες παραστάσεις. Διασκεδάσαμε με την ψυχή μας. 
Μαρία Ευθυμάκη

Για να ολοκληρώσουμε την παράσταση 'Η αλφαβήτα της εφηβείας' χρειάστηκαν πολλοί μήνες από πρόβες, τραγούδια, χορούς. Πιστεύω πως ενθουσιάσαμε και προκαλέσαμε καλές εντυπώσεις γιατί το έργο δεν ήταν βαρετό, αν και μεγάλο. Στο κάθε γράμμα ένιωθες ένα διαφορετικό συναίσθημα (άγχος, βαρεμάρα, λύπη, έρωτα, φιλία, ζήλεια) κι αυτό ήταν το ωραίο αυτής της παράστασης. 
Μιχαέλα Μουλακάκη

Πριν από λίγους μήνες οι δασκάλες μας μάς ανακοίνωσαν ότι θα παίξουμε στο τέλος της χρονιάς το θεατρικό 'Η Αλφαβήτα της εφηβείας'.
Σιγά - σιγά αρχίσαμε να κάνουμε και πρόβες. Οι πρόβες γινόντουσαν όλο και περισσότερες που λίγο καιρό αργότερα ήρθε και η στιγμή που είχαμε πάει όλα τα παιδιά στο θέατρο 'Δημ. Βλησίδης' για να ανεβάσουμε την παράσταση. Είχα πολύ άγχος, αλλά ταυτόχρονα και χαρά. Το θέατρο ήταν γεμάτο. Οταν τέλειωσε το θεατρικό, συγκινήθηκα πολύ. Ισως ήταν και η τελευταία φορά που ήμασταν όλοι σ? έναν τέτοιο χώρο. Πάντως ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και θα ήθελα να την ξαναζήσω.
Βιργινία Καπαρουνάκη

Δώσαμε τρεις παραστάσεις. Η πρώτη ήταν για τα παιδιά του σχολείου μας. Η δεύτερη ήταν για να βοηθήσουμε στην οργάνωση 'Ορίζοντας' που βοηθά τα παιδιά με καρκίνο και το 'Κύτταρο' που μοιράζει τρόφιμα στους φτωχούς, τρίτη μπορούσαν να την απολαύσουν δωρεάν οι γονείς μας. Είχε μεγάλη επιτυχία. 
Χάρη σ? αυτήν την παράσταση μάθαμε τους κινδύνους της εφηβείας, πήραμε μια ιδέα για το πώς είναι να είμαστε ηθοποιοί στο θέατρο (που θα μπορούσε να είναι η μελλοντική μας καριέρα) και βοηθήσαμε οικονομικά τις οργανώσεις 'Ορίζοντας' και 'Κύτταρο'.
Εμαθα πράγματα που θα μου είναι χρήσιμα στο μέλλον, αλλά το ευχαριστήθηκα κιόλας.
Χαρά Γαλάζιου

Τον Ιανουάριο η κυρία μάς είπε ότι θα ξεκινούσαμε ένα θεατρικό για τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Στις πρόβες περνούσαμε τέλεια. Η παράσταση μας έφερε πιο κοντά.
Αθηνά - Μαρία Μαρκουλάκη

Οταν έφτασε η μέρα, σχεδόν όλοι είχαμε άγχος. Μα όταν τέλειωσε η πρώτη παράσταση, όλοι ήμασταν πολύ χαρούμενοι και περήφανοι! 
Βασίλης Φουνταρλής

Οι πρόβες του θεατρικού ήταν ευχάριστες και διασκεδαστικές. Στην παράσταση το πιο ωραίο δεν ήταν πάνω στη σκηνή, αλλά στα παρασκήνια όπου κάναμε χαβαλέ και διασκεδάζαμε.
Κατερίνα Γιαλούρη

Υπεύθυνοι παράστασης

Αντωνία Αθανασάκη (δασκάλα Στ2)
Ειρήνη Χατζηδάκη (δασκάλα Στ1)
Αλκυόνη Μαλεκάκη (μουσικός)
Μαρία Μπαλαντίνου (θεατρολόγος)
Χρύσα Τσιναράκη (πληροφορικός)
Κωνσταντίνα Σταύρου (εικαστικός)

Χανιώτικα νέα (20.07.2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου