Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ 3

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα βιβλίο «ιστορικής» επικαιρότητας. Ενα βιβλίο πολιτισμικών γεγονότων με παραλληλισμούς κοινωνιολογικούς, θρησκευτικούς, ιστορικούς. Ενα βιβλίο για την λαογραφική μας παράδοση, τα ήθη τα έθιμα, την ορθοπραξία μας. Για την πνευματική και πολιτιστική μας δραστηριότητα και βέβαια, ως και εκ του σκοπού της έκδοσής του, ένα βιβλίο για την αλληλεγγύη. 
Νανω Σπανουδακη - Κουτσακη
Δείτε περισσότερα,,,  ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ 3



Κυκλοφορήθηκε το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη
Κακατσάκειος Σχολή 
δημοσιογραφικού χρονογραφήματος
Τα «πεταχτά»   
» Παρουσιάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου 
στο Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας στο Ιδρυμα 'Αγία Σοφία'

Γράφει η Νανώ Σπανουδάκη-Κουτσάκη

 « ΚΙ ΟΜΩΣ, αν όχι όλα, πολλά μπορεί να προλάβει η Ωραία Ελλάδα της Αλληλεγγύης. Να μην αφήσει ούτε ένα σπίτι να πεινάσει. Να μην αφήσει έκθετο στην παγωνιά κανέναν άστεγο. Κόντρα σ? όλους εκείνους που την χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωο?». 
 Γι αυτή, την ωραία Ελλάδα της Αλληλεγγύης, λοιπόν, έγραψε τα παραπάνω ο Ανθρωπος, δάσκαλος, λογοτέχνης και δημοσιογράφος στις 14 Ιανουαρίου 2012 στην στήλη του «Πεταχτά».
Και τα επαναλαμβάνει, εν είδει αφιερώματος, στο νέο του βιβλίο «Στα Πεταχτά» που μόλις κυκλοφορήθηκε και έχει σκοπό την ενίσχυση αυτής της ΩΡΑΙΑΣ Ελλάδας. Αφού, τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του κοινωφελούς Ιδρύματος, αλλά και άλλων Φορέων που κοινωνούν την αλληλεγγύη.
? Κι έχω την χαρά και την τιμή να το διαβάζω τώρα, ζεστό ακόμα, από το τυπογραφείο. Επειδή η γνωστή και αγαπημένη γραφή του Βαγγέλη Κακατσάκη (από χιλιάδες -κυριολεκτικά- αναγνώστες των 'Χ.Ν' αλλά και των βιβλίων του), σου δίνει την αίσθηση ότι συνομιλείς μαζί του. Απλά, λιτά, κατανοητά και ταυτόχρονα περιεκτικά. Ετσι, ενημερώνεσαι, αλλά και μαθαίνεις.
? Η στήλη του «Στα πεταχτά», μια στήλη που αγαπήθηκε, αγαπιέται και διαβάζεται πρώτη - πρώτη και απνευστί από τους ένδεκα περίπου χιλιάδες τακτικούς αναγνώστες της έντυπης έκδοσης των 'Χανιώτικων Νέων' και τις εννιά χιλιάδες περίπου της ηλεκτρονικής τους έκδοσης, αποτελεί πλέον το 'must' των επίκαιρων Χανιώτικων, αλλά και πανελλαδικών σφυγμών.
? Πρόκειται, λοιπόν, για ένα βιβλίο «ιστορικής» επικαιρότητας. Ενα βιβλίο πολιτισμικών γεγονότων με παραλληλισμούς κοινωνιολογικούς, θρησκευτικούς, ιστορικούς. Ενα βιβλίο για την λαογραφική μας παράδοση, τα ήθη τα έθιμα, την ορθοπραξία μας. Για την πνευματική και πολιτιστική μας δραστηριότητα και βέβαια, ως και εκ του σκοπού της έκδοσής του, ένα βιβλίο για την αλληλεγγύη. 
? Ενα βιβλίο - δώρο για όλους μας (δεν θα πω ότι είναι το καλύτερο επειδή είναι σίγουρο ότι το καλύτερο βιβλίο του Β.Κ. θα είναι πάντα το? επόμενό του). Που σίγουρα θα κάνει ντόρο. Οχι, δεν είναι δική μου η ρίμα. Του γνωστού παλιού μαντιναδολόγου αναγνώστη - 'συνεργάτη' των «Πεταχτών» Ηλία Σταματάκη είναι που μόλις πληροφορήθηκε την έκδοσή του την 'σκάρωσε' στη στιγμή: «Γίναμε κάποια «πεταχτά» ένα βιβλίο - δώρο/ και να ?στε φίλοι σίγουροι ότι θα κάμει ντόρο». Δεν 'παίζεται', ως γνωστόν ο -και δικός μας φίλος- Ηλίας Σταματάκης.

Πληροφορία, γνώση, αλληλεγγύη 
? Το ξεφυλλίζω προσεκτικά και -γιατί να το κρύψω άλλωστε- ευλαβικά. Γιατί μπορεί ο αγαπημένος συνάδελφος των 'Χ.Ν' να ονομάζει «Πεταχτά» το πλήρες, πρωτότυπο, καθημερινό χρονογράφημά του στην εφημερίδα, όμως τα «Πεταχτά» είναι κείμενα που γράφονται, όπως αναφέρει, προλογίζοντας της έκδοση ο Ιδρυτής των 'Χανιώτικων Νέων' Γιάννης Γαρεδάκης, «πεταχτά αλλά όχι πρόχειρα. Σύντομα, αλλά περιεκτικά?»
? Ανάλογο πρόλογο ως προς το περιεχόμενο των «Πεταχτών» κάνει και το Διοικητικό Συμβούλιο του κοινωφελούς Ιδρύματος 'Αγία Σοφία'. Το οποίο, ωστόσο, δίνει έμφαση στον σκοπό της έκδοσης και εκφράζει τις ευχαριστίες του Ιδρύματος στον Βαγγέλη Κακατσάκη όπως και στον Ιδρυτή των 'Χανιώτικων Νέων' Γιάννη Γαρεδάκη που είναι χορηγός της έκδοσης και δέχτηκε τα έσοδα να διατεθούν υπέρ του προγράμματος του Ιδρύματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και όχι μόνο.   
? Το βιβλίο διατίθεται ήδη από τα βιβλιοπωλεία Πετράκη και Γραφή.

Χανιώτικα νέα (12.09.2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου