Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ 7

Πνευματικά ανήσυχος ο συγγραφέας και πολυδάσκαλος από την επιφάνεια μέχρι τον πυθμένα της ανθρώπινης θάλασσας ερευνά, ζει 'φωτογραφίζει' και λακωνικά, ουσιαστικά και αφυπνιστικά μας κάνει να ζήσουμε κι εμείς τα πλούσια αυτά αλιεύματα, πολύ χαριτωμένα με σχόλια, μαντινάδα, ιστορικό ανέκδοτο, ένα υπέροχο καλλιτέχνημα.
Ιγνάτιος  Θ. Χατζηνικολάου
Δείτε περισσότερα...  ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ  7
'Στα πεταχτά' (επιλογή από το 2012)
» Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη

Αρχιμανδρίτης ΙΓΝΑΤΙΟΣ Θ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ*

Είναι αξιέπαινη η έκδοση από το Κοινωφελές Ιδρυμα 'Αγία Σοφία' του νέου βιβλίου του αγαπητού κ. Βαγγέλη Κακατσάκη, ακένωτου πνευματικού και πολιτιστικού, με την αληθινή έννοια, τροφέα, αξιόλογου στοχαστή, πάντα επίκαιρου, με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί στο μεγάλο αναμορφοκοινωνικό έργο του ανεπανάληπτου και αξιομακάριστου μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου.
Από τότε διέγνωσα την ευλογημένη πολύκαρπη και εύκαρπη πορεία του κ. Κακατσάκη και χαίρομαι που γρήγορα δικαιώθηκα. 
Για το βιβλίο του αυτό, γέννημα βάθους γνώσεως, διαχρονικής επικαιρότητας, 72 συναρπαστικά κείμενα που δημοσιεύτηκαν το 2012, επτά από κάθε μήνα και κάθε ένα με το σχετικό σκίτσο από τον καταξιωμένο συμπολίτη μας κ. Μπάμπη Κιαγιά, έγραψαν ικανότερα ημών και ετιμήθηκε επαξίως το πρόσωπο και το βιβλίο του κατά την πρόσφατη εκδήλωση-παρουσίαση το απόγευμα της 16ης Σεπτεμβρίου μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Σοφίας στο ομώνυμο προαναφερθέν 'Ιδρυμα'.
Τώρα κι από το 2004, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο των 'Χανιώτικων νέων' και στη σελίδα 3 περιμέναμε να δροσιστούμε και να χαρούμε αυτό που ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει στο οπισθόφυλλο στο ιδιότυπο, κοινωνικά ευαίσθητο, επιγραμματικό, αλλά και ουσιώδες.
Πνευματικά ανήσυχος ο συγγραφέας και πολυδάσκαλος από την επιφάνεια μέχρι τον πυθμένα της ανθρώπινης θάλασσας ερευνά, ζει 'φωτογραφίζει' και λακωνικά, ουσιαστικά και αφυπνιστικά μας κάνει να ζήσουμε κι εμείς τα πλούσια αυτά αλιεύματα, πολύ χαριτωμένα με σχόλια, μαντινάδα, ιστορικό ανέκδοτο, ένα υπέροχο καλλιτέχνημα.
Η έκδοση αυτή, που οφείλεται στην ευγενή και γενναιόδωρη χορηγία της πολυδιάβαστης και πρώτης σε αξία και πληρότητα περιφερειακής εφημερίδας 'Χανιώτικα νέα' όπου έχω την τιμή από την πρώτη της εμφάνιση να συνεργάζομαι, με ιδρυτή και ψυχή της τον χαρισματικό και πολυαγάπητο κ. Ιωάννη Γαρεδάκη. Μεγάλη του η προσφορά στην υπεύθυνη και ξεκάθαρη δημοσιογραφία και το μοναδικό πανελλαδικά μουσείο τυπογραφίας. Η υπευθυνότητα και το ξεκάθαρο του ανδρός αυτού αποτυπώνεται στο σημείωμά του στο βιβλίο του κ. Κακατσάκη 'Μας κλέβουν? καθημερινά το χρόνο μας, μας προβάλλουν υποπροϊόντα πληροφόρησης και πολιτισμού. Κι εμείς πρέπει να αντισταθούμε'. Ποιος αλήθεια, δεν συμφωνεί μ? αυτό;
Να σημειώσουμε, όπως αναφέρεται και στο βιβλίο, ότι τα έσοδα εκ της πωλήσεώς του θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος 'Βοήθεια στο σπίτι' του Κοινωφελούς Ιδρύματος 'Αγία Σοφία' και άλλων φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η τιμή και ο σεβασμός στο πρόσωπο και στο έργο του κ. Βαγγέλη Κακατσάκη είναι μεγάλα και οι ευχαριστίες μας άπειρες για την αδιάκοπη πολύτροπη προσφορά του.
Τιμή και συγχαρητήρια σε όσους συνεργάσθηκαν στην όμορφη αυτή έκδοση, τον προαναφερθέντα κ. Μ. Κιαγιά, τον Ν. Κοσμαδάκη και τον διορθωτή των κειμένων, μια πολύ επίπονη και υπεύθυνη εργασία, λίαν αγαπητό και ευγενέστατο κ. Νεκτάριο Κακατσάκη, γιο του συγγραφέα και ο οποίος κάθε Τετάρτη από τα 'Χανιώτικα νέα' μας στέλνει τα καταπληκτικά 'ευθύβολα' μηνύματά του. Αξιος πνευματικός διάδοχος του πατέρα του.

*θεολόγος - τ. λυκειάρχης

Χανιώτικα νέα (30.09.2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου