Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Οταν  αναφερόμαστε στον εθελοντισμό και τους εθελοντές, τότε γίνεται λόγος για την ίδια τη ψυχή και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Ο,τι ουσιαστικότερο, αγνό ιδίως σε αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες που ζούμε.


ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκάριος Ευ. Κακατσάκης

Ομάδα Εθελοντών Εκτάκτων Αναγκών Αποκορώνου





To πιο εύκολο πράγμα στην Ελλάδα του σήμερα είναι να φωνάζεις, να κρίνεις και να κατακρίνεις, να αποδομείς και να σπείρεις ζιζάνια... Το τραβάει κατ? αρχήν η συγκυρία: κρίση, ανεργία, μιζέρια κ.λπ. Το ?χουμε όμως και στο D.N.A. μας. Αρεσκόμαστε να ομιλούμε επί παντός επιστητού,  για όλους και για όλα που έφταιξαν και καταντήσαμε αυτό που είμαστε! 
Γνωστά αυτά. Είναι ένας φαύλος κύκλος που απ? αυτόν, ευτυχώς, υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι των πράξεων, εκείνοι που δεν αποδέχονται έτσι απλά τη 'μοίρα' αλλά με όσα μέσα διαθέτουν κάνουν πράξη τα όνειρά τους.
Οταν δε αναφερόμαστε στον εθελοντισμό και τους εθελοντές, τότε γίνεται λόγος για την ίδια τη ψυχή και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Ο,τι ουσιαστικότερο, αγνό ιδίως σε αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες που ζούμε.
Ευτυχώς, και στον τόπο μας έχουμε πολλά παραδείγματα από τέτοιου είδους ομάδες που με αυταπάρνηση προστρέχουν δίπλα στον άνθρωπο να του απλώσουν το χέρι και να τον βοηθήσουν σε δύσκολες στιγμές προσφέροντάς του βοήθεια σε κάθε περίσταση!
Μια τέτοια ομάδα εθελοντισμού είναι και η Ομάδα Εθελοντών Εκτάκτων Αναγκών Αποκορώνου. Γνωστή πια όχι μόνο εντός του Nομού μας αλλά και εκτός αυτού για τη συνδρομή της και την άμεση και ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουν, τις πλείστες φορές ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, όπου αντιληφθούν ότι τους έχουν ανάγκη. Νωπές είναι οι μνήμες ακόμη από τις πυρκαγιές στα Μεγάλα Χωράφια και στο Καλάμι όπου υπό δύσκολες συνθήκες κατάφεραν από κοινού με την Π.Υ. να περιορίσουν το κακό. Οπως και πρόσφατα ήταν παρόντες και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάσβεση της φωτιάς σε τουριστικό λεωφορείο στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, με το μοναδικό πυροσβεστικό όχημά τους.
Ωστόσο στόχος της ομάδας είναι να αποκτήσει ένα ακόμη πυροσβεστικό όχημα και «στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει το ποσό που υπολείπεται για την προμήθειά του»  διοργανώνει σήμερα το βράδυ στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Βάμου με ώρα έναρξης 9.30 μ.μ. συναυλία με τον γνωστό κρητικό καλλιτέχνη Μιχάλη Τζουγανάκη, ο οποίος προσφέρθηκε να τραγουδήσει αφιλοκερδώς. Τιμή εισόδου είναι 8 ευρώ και για τα παιδιά κάτω των 10 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. 
Ολοι οι δρόμοι λοιπόν, σίγουρα οδηγούν στον Βάμο σήμερα για μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά αλλά κυρίως για έναν καλό σκοπό...

Χανιώτικα νέα (04.09.2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου