Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


ΕΧΟΥ-ΜΕ πλε-ό-να-σμα, έ-χου-με πλε-ό-να-σμα, έ-χου-με πλε-ό-να-σμα!… Ωρες είναι να βγει στους δρόμους εν σώματι η κυβέρνηση και να πανηγυρίζει. Πολλά έχουν να δουν ακόμα τα μάτια μας και ν’ ακούσουν τ’ αφτιά μας!
Δείτε περισσότερα... ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
Γράφει ο Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ του νέου ιδιόκτητου γραφείου του, που βρίσκεται επί της οδού Αποκορώνου και Πλαστήρα 4 (Στοά Βαρδινογιάννη), πραγματοποίησε, λέει, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του Νομού μας, προχθές. Ας αρχίσω και μια φορά απ’ τα λεγόμενα “ψιλά” της εφημερίδας σκέφτηκα. Μέρες τώρα ήθελα να κλείσω τη στήλη με το ποίημα “εκδρομή συνταξιούχων” της Μαίρης Γυφτάκη, για να είμαι ειλικρινής. Αχ αυτές οι εκδρομές των συνταξιούχων…
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ! Μόνο συνταξιούχος δεν αισθάνεται ο φίλος μου ο γερω – δάσκαλος. Γεμάτη, ξετρουλιαχτή, η μέρα του. Και 48 ώρες να ’χε το 24ωρο, δεν θα του έφταναν, λέει, για να κάνει όλα όσα θέλει να κάνει.
ΕΧΟΥ-ΜΕ πλε-ό-να-σμα, έ-χου-με πλε-ό-να-σμα, έ-χου-με πλε-ό-να-σμα!… Ωρες είναι να βγει στους δρόμους εν σώματι η κυβέρνηση και να πανηγυρίζει. Πολλά έχουν να δουν ακόμα τα μάτια μας και ν’ ακούσουν τ’ αφτιά μας!
ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΤΣΙΕΣ έδιωξε την τρόικα εξωτερικού η τρόικα εσωτερικού. Ως εδώ και μη παρέκει! Να πας στον αγύριστο, είσαι μελανή σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας είπε η δεύτερη, στην πρώτη, που τι να κάνει έφυγε σαν βρεγμένη γάτα. Μέχρι και αυτό το σενάριο θα μας πούνε ότι παίζει…
ΑΣΤΕΙΑ χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τη μαρτυρία ενός άνδρα ότι η σύζυγός του αναγκάστηκε να κάνει έκτρωση, όταν έμειναν και οι δύο άνεργοι. «Με την πολιτική τους σκοτώνουν τον λαό μας και το διασκεδάζουν», γράφει σε σχετικό σχόλιό του “ο βοριάς” στη στήλη του “9 μποφόρ” (βλ. εφημ. “Χριστιανική”, Πέμπτη 10 Οκτ. 2013). Για να συμπληρώσει. «Ετσι, όπως πάμε δεν θ’ αργήσουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Η Βουλγαρία πριν την πτώση του “υπαρκτού” είχε πληθυσμό  8.200.000. Η κρίση που ακολούθησε την έφερε κάτω από τα 7, της μεταναστεύσεως συνεπικουρούσης».
“ΓΙΑ Καμβυσέλλη βράβευσε ο πρόεδρος Ομπάμα/ η οικογένεια αυτή είναι απ’ άλλο κράμα”. Το καλό να λέγεται για ν’ ακούεται. Αυτής της άποψης οπαδός είναι ο Εννιαχωριανός (Γιάννης Μαλαξιανάκης). Με το που έμαθε, λοιπόν, ότι ο πρωτανιψιός του και εκλεκτού συνεργάτη της εφημερίδας μας, συγγραφέα Γιώργου Καμβυσέλλη, Μανώλης Καμβυσέλλης, που διαπρέπει στην Αμερική, βραβεύτηκε απ’ τον πρόεδρο Ομπάμα για τις επιστημονικές του έρευνες που έχουν σχέση με τα γονίδια, τα χρωμοσώματα και την κληρονομικότητα “στέλειωσε”, χωρίς δεύτερη σκέψη τη μαντινάδα. Αυτά προσώρας με την υποσημείωση ότι οι Καμβυσέλληδες είναι απ’ την Αντισσα της Λέσβου και ότι ο Γιώργος Καμβυσέλλης κατοικοεδρεύει εδώ και κάποια χρόνια στο Σφηνάρι Κισάμου και δηλώνει με περηφάνια Σφηναριώτης. Τιμή μας!
ΓΙΩΡΓΗ Νικάκη, εκδότη, διευθυντή εφ. “Επίκαιρα”, Νέα Σμύρνη: Θέλω και διά της στήλης να σ’ ευχαριστήσω, εκτός των άλλων, και για τη χαρά που μου έδωσες να γνωρίσω στην έντυπη μορφή τους τα “Επίκαιρα”. Ωραία με όλη τη σημασία της λέξης και ως προς την εμφάνιση και ως προς το περιεχόμενο η 24σέλιδη έγχρωμη εβδομαδιαία, εφημερίδα σου, που βρίσκεται ήδη στο 14ο έτος κυκλοφορίας, καλύπτοντας τη Νέα Σμύρνη, τον Νέο Κόσμο, τη Δάφνη, τον Αγιο Δημήτριο, το Παλαιό Φάληρο και τη Γλυφάδα. Να συνεχίσεις να δίνεις τον αγώνα σου, μαζί με τους άξιους συνεργάτες σου, με κρη(ι)τική ευθύνη, η ευχή μου!
ΟΤΑΝ ο Σατωμπριάν ρωτήθηκε από κάποιον για το ποια ήταν η γνώμη του για την περιφρόνηση είπε: “Μη σπαταλάτε την περιφρόνησή σας. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που τη χρειάζεται”. (Πηγή: http:\\gnosesthe.blogspot.com)
“Παλιά τραγούδια στο ραδιόφωνο του πούλμαν/ Μεσήλικες περιποιημένοι και γκρινιάρηδες/ μοιάζει σαν να λικνίζουν της ζωής τους/ ακόμα μιαν -αλλιώτικη ελπίζουν- μέρα/ Στη γαλαρία του χρόνου, γέλια, ανέκδοτα, τραγούδια/ μαύρες ποδιές, ετών δεκατεσσάρων/ Το επεράσαμε όμορφα να σκίζει τον αέρα/ στη φαντασία ολόφωτο το αύριο κι ας τρομάζει/ στο «τώρα» όλα επίπεδα κι οι εξάρσεις μια πορεία/ ανίας στης επιστροφής την τελική ευθεία/ Το δεκατέσσερα με κόπο προσπαθούν να βρουν/ πόσες φορές στην ηλικία τους χωράει”.
Το ποίημα “Εκδρομή συνταξιούχων” της Μαίρης Γυφτάκη.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(petaxta.blogspot.com)
Χανιώτικα νέα (22.10,2013)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%84%ce%ac-4/#ixzz2iRK8qOMq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου