Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Να μην τα πολυλογούμε, ένα είναι το σύνθημα που αντηχεί απ? άκρη σ? άκρη σε ολόκληρη την Ελλαδίτσα μας: 'Καανέέναας... καανέέναας'! Το λέει ξεκάθαρα και η δημοσκόπηση!
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ... 
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

www.koolnews.gr 

Ο ... κανένας είναι ο καλύτερος;

Πρώτος ο 'κανένας'. Αυτός θεωρείται ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Αυτόν θέλουμε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας σύμφωνα με μια τελευταία δημοσκόπηση, μια από τις πολλές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
'Κανένας' για μελλοντικός πρωθυπουργός τούτης της πολύπαθης χώρας λοιπόν. Το λέω για να το εμπεδώσουμε διότι το ποσοστό που παίρνει είναι το διόλου μικρό... 42,4%.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πολλά!
Κατ? αρχήν ότι ούτε με συγκυβέρνηση Σαμαρά - Τσίπρα χάνει την πρωτιά που του δίνει ο σοφός λαός! Ναι καλά διαβάζετε. Ο νυν πρωθυπουργός μαζί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν θελήσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους παίρνουν 38,7%. Είναι πολύ μακριά από τον κύριο 'κανένα'! Θα χρειαστούν λοιπόν δεκανίκι ή δεκανίκια άλλου κόμματος για να τον προσπεράσουν!
Να μην τα πολυλογούμε, ένα είναι το σύνθημα που αντηχεί απ? άκρη σ? άκρη σε ολόκληρη την Ελλαδίτσα μας: 'Καανέέναας... καανέέναας'! Το λέει ξεκάθαρα και η δημοσκόπηση!
Εγώ από την άλλη είμαι και λιγάκι επιφυλακτικός για πολλούς και διάφορους λόγους! Διότι ας πούμε πως όλα αυτά τα σχετικά με την πρόθεση ψήφου ενός δείγματος ψηφοφόρων μιας συγκεκριμένης δημοσκόπησης έχουν μια βάση. Ας παραδεχθούμε πως ο σοφός λαός δείχνει ξεκάθαρα την προτίμησή του, αλλά και την ψήφο του, στον κύριο 'κανένα'! 
Ας βγάλουμε και το συμπέρασμα -από μια απλή 'ανάγνωση' των συγκεκριμένων ποσοστών- πως όλοι οι υπάρχοντες αρχηγοί κομμάτων κ.λπ. τρώνε τη σκόνη του... 'κανενός'! Μέχρι εδώ όλα καλά.
Στο δικό μου όμως 'διεστραμμένο'... πολιτικά μυαλό εγείρονται μια σειρά από ερωτήματα που μόνο δύο από αυτά -λόγω χώρου- καταθέτω ευθύς αμέσως:  
Αντε κι εμείς τον θέλουμε τον 'κανένα'!
Εκείνον, ποιος τον ρώτησε αν θα κατέβει στις εκλογές για να τον ψηφίσουμε! Ποιος τον ρώτησε εκείνον αν θέλει να μας κυβερνήσει!
Μεταξύ μας πάντως, πιστεύω πως κι αυτόν ακόμα τον 'κανένα' να κάναμε πρωθυπουργό, πάλι θα ψάχναμε σε λίγο καιρό κάποιον συνονόματό του για να τον ψηφίσουμε!
Γιατί άραγε; Ποιος μπορεί να απαντήσει στο τελευταίο τούτο ερώτημα;

Χανιώτικα νέα (09.10.2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου