Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

. ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Εθνική Ελλάδος, γεια σου! Χαίρομαι γιατί άντεξε μέσα από τις όποιες αντιξοότητες και μιζέριες, τα πισωμαχαιρώματα, τις ίντριγκες, που η ράτσα μας ξέρει να στήνει στον εαυτό της.Χαίρομαι που αυτές οι “κακές συνήθειες”, οι δυσκολίες δεν την κατέβαλαν! Αυτό της προσθέτει ακόμη περισσότερη αξία και την τοποθετεί επάξια στις καρδιές των υγιών φιλάθλων!
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Εθνική Ελλάδος, γεια σου!

Εντάξει όλα καλά!
Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου θα είναι παρούσα στα γήπεδα της Βραζιλίας! Οχι δεν πρόκειται να φτιάξει η οικονομική κατάσταση της χώρας από αυτό το γεγονός!
Αλλά βρε αδερφέ, γέλασε λίγο το χειλάκι μας! Ανέβηκε λίγο η ψυχολογία μας βλέποντάς την να αποσπά ισοπαλία στον δεύτερο αγώνα της χθες στη Ρουμανία και να παίρνει δίκαια το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλου που θα διεξαχθούν στη χώρα του καφέ και της σάμπα!
«Σίγουρα» -θα πει κάποιος- «θα ήταν ωραία να ζούσαμε σε ένα άλλο κόσμο ιδεατό για να μπορούμε να απολαμβάνουμε ο καθένας ό,τι γουστάρει κι αγαπά δίχως άγχος, δίχως χρέη, δίχως όλα αυτά που καταδυναστεύουν τις υπάρξεις μας. Τότε θα χαιρόμασταν περισσότερο»! Ισως να ναι κι έτσι!
Ομως εγώ δεν το γυρνάω στη… μιζέρια σήμερα, λίγες ώρες μετά την είδηση ότι η εθνική Ελλάδος θα βρίσκεται στα γήπεδα της Βραζιλίας!
…Η Εθνική μας, λοιπόν, πιστή σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού της θεάς μπάλας, σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση όπως αυτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Δέκα χρόνια μετά τον θρίαμβο της Πορτογαλίας -εκείνο το τόσο κοντινό, τόσο μακρινό 2004- που όλοι μας χορεύαμε κυκλωτικούς χορούς ζώντας την επιτυχία του ΕURO αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας!
Πώς αλλάξαν οι καιροί από τότε! Λες κι ήρθαν τα πάνω-κάτω!  Γι’ αυτόν έστω τον λόγο χαίρομαι που η εθνική ποδοσφαίρου έμεινε πιστή σε ό,τι άρχισε να κτίζει στα γήπεδα της Πορτογαλίας!
Χαίρομαι γιατί άντεξε μέσα από τις όποιες αντιξοότητες και μιζέριες, τα πισωμαχαιρώματα, τις ίντριγκες, που η ράτσα μας ξέρει να στήνει στον εαυτό της.
Χαίρομαι που αυτές οι “κακές συνήθειες”, οι δυσκολίες δεν την κατέβαλαν! Αυτό της προσθέτει ακόμη περισσότερη αξία και την τοποθετεί επάξια στις καρδιές των υγιών φιλάθλων!
Επιπλέον, πολλοί από εμάς νιώθουμε ότι αυτή η ομάδα κυρίως σε αυτές τις δύσκολες εποχές, μπορεί ακόμη και μας ενώνει και μας κάνει να πανηγυρίζουμε αγκαλιασμένοι σα μικρά παιδιά… Είναι μια ομάδα εθνική που έφτασε ως τον στόχο της με το σπαθί της με την αξία της! Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει.
Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στα γήπεδα της Βραζιλίας, κι είμαι σίγουρος πως κάθε φορά που θα ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος πριν από κάθε αγώνα, όλοι εμείς που θα την παρακολουθούμε από τηλεοράσεως θα αισθανόμαστε υπερήφανοι για τα δικά μας παιδιά, θα νιώθουμε -μια γροθιά- έστω και για όσο κρατά ένας ποδοσφαιρικός αγώνας!

Χανιώτικα νέα (20.11.2013)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/ethniki-ellados-gia-sou/#ixzz2lBufJ9zr
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου