Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

. ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Καλή Χρονιά, λοιπόν, χαρούμενη, δημιουργική, με  περισσότερη αισιοδοξία από όλους μας. Γιατί η αισιοδοξία είναι κινητήριος δύναμη την οποία πρέπει να… “αποκτήσουν” ακόμη κι αυτοί που δεν την έχουν ή… που δεν πιστεύουν σε αυτήν...
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης


2014 χαμόγελα χαράς καιαισιοδοξίας

Δηλώνει παρούσα εδώ και κάποιες ώρες! Η νέα  χρονιά, 2014! Κι ως νέα, ωραία εκ φύσεως, είναι ή φαντάζει σε πολλούς πλέρια νέων προσδοκιών και φέρει την ελπίδα, το όνειρο πως οι περισσότερες από αυτές θα γίνουν πραγματικότητα!
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι στους οποίους τούτη η χρονιά μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας έτσι όπως τη θωρούν να αναγράφεται φαρδιά πλατιά σε τίτλους και όχι μόνον, εντός σελίδων εφημερίδων, περιοδικών, στο διαδίκτυο μα και αλλού.
Τούτη η νέα χρονιά μοιάζει να «προέρχεται» από ένα… μακρινό μέλλον· διαπίστωση που κατανοούν καλύτερα όσοι γεννήθηκαν τον περασμένο αιώνα.
Τα επιστημονικής φαντασίας όμως και ό,τι σχετικό με αυτά, τα αφήνω προσώρας στην άκρη. Δεν θα με/σας απασχολήσουν μέρα που είναι, 1η του Γενάρη, στο σημερινό πρώτο κείμενο μιας χρονιάς από την οποία ως χώρα, ως λαός περιμένουμε να δούμε και να ζήσουμε πολλά με την προσδοκία πως θα είναι καλύτερα από όσα βιώσαμε τους περασμένους χρόνους! Κοντός ψαλμός αλληλούια!
…Σήμερα, όμως, είθισται να είναι μια ημέρα ευχών και η στήλη δεν θα μπορούσε να παραβεί τέτοιου είδους συνήθειες…
Καλή Χρονιά, λοιπόν, χαρούμενη, δημιουργική, με λιγότερη ανεργία, με λιγότερη ανέχεια, και περισσότερη αισιοδοξία από όλους μας. Γιατί η αισιοδοξία είναι κινητήριος δύναμη την οποία πρέπει να… “αποκτήσουν” ακόμη κι αυτοί που δεν την έχουν ή… που δεν πιστεύουν σε αυτήν. Τα παραπάνω σχετικά περί αισιοδοξίας υποστηρίζουν πολλοί ειδικοί οι οποίοι σημειώνουν ότι «οι αισιόδοξοι μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες που πάντοτε παρουσιάζονται στις ζωές όλων.
Επιπλέον όπως οι ίδιοι τονίζουν, η αισιοδοξία είναι εκτός πολλών άλλων και θέμα εσωτερικής άσκησης! Οφείλουμε λοιπόν, η όποια απογοήτευσή μας να μην μας καταθλίβει, αλλά να μπορούμε να την ξεπερνούμε το ταχύτερο δυνατό… και να μπορούμε να συγκρατούμε τον εαυτό μας από τις “πτώσεις” που μοιραία θα έχουμε.
Επιπλέον, πέρα από τις παραπάνω ευχές πάνω απ” όλα ευχόμαστε υγεία· απαραίτητη προϋπόθεση να προσπαθούμε για το καλύτερο!
…Και μακάρι τούτη η νέα χρονιά να είναι γεμάτη μόνο από χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας!

Χανιώτικα νέα (01.01.2014)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/2014-chamogela-charas-ke-esiodoxias/#ixzz2p8dPO9x4
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου