Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ


Νοσμπέτερ από το αγγλικόν “to know us better”, φυσικά. Θυμάστε βέβαια αυτή τη φράση από την ταινία με πρωταγωνιστή τον Χρόνη Εξαρχάκο και τη Νόρα Βαλσάμη που επρόκειτο να κάνει πάρτι στο σπίτι της και με τον Αιμίλιο ή Εμίλ που άλλαζε διαρρύθμιση στη κεντρική σαλοτραπεζαρία υπό το… βλέμμα του Χρόνη. Ε! κάπως έτσι είναι και η προεκλογική περίοδος! Γίνεται ένας μικρός “πανικός” για να γνωριστούμε… καλύτερα! 
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Μ’ αρέσει η προεκλογική περίοδος που όλα μοιάζουν να κινούνται σε έναν άλλο ρυθμό και όλα έχουν μια απίστευτη δυναμική διαφορετική από όλες τις άλλες περιόδους! Από τη μια οι υποψήφιοι και οι συν αυτοίς και από την άλλη -όσοι απέμειναν για να ψηφίσουν- να παρακολουθούν τους πρώτους να κυκλοφορούν μ’ ένα άλλου τύπου βάδισμα, αναγνωρίσιμο πια τοις πάσι, αυτό του… “υποψηφίου”.
Με το συγκεκριμένο θέμα, έχει ξανασχοληθεί και μάλιστα πρόσφατα τούτη η στήλη αλλά… όπως και να το κάνουμε είναι ένα θέμα πιασάρικο, επίκαιρο και έχει και πολύ ζουμί! Ασε δε που ιντριγκάρει ποικιλοτρόπως, κυρίως στην πόλη μας… Στο προκείμενο όμως: διανύουμε, λοιπόν μία περίοδο που άνθρωποι σου χαμογελούν, σε χαιρετούν, σου σφίγγουν το χέρι, σου λένε “καλημέρα”, “καλησπέρα” και “αντίο” είτε σε ξέρουν είτε όχι! Το πιο παράξενο όμως δεν είναι αυτό! Το πιο παράξενο είναι ότι κι εσύ από την πλευρά σου δεν πρόκειται και να τους παρεξηγήσεις, λόγω των ημερών. Πάντως μια τέτοια επικρατούσα κατάσταση τη χαρακτηρίζω ως περίοδο “νοσμπέτερ” το δίχως άλλο!
Νοσμπέτερ από το αγγλικόν “to know us better”, φυσικά. Θυμάστε βέβαια αυτή τη φράση από την ταινία με πρωταγωνιστή τον Χρόνη Εξαρχάκο και τη Νόρα Βαλσάμη που επρόκειτο να κάνει πάρτι στο σπίτι της και με τον Αιμίλιο ή Εμίλ που άλλαζε διαρρύθμιση στη κεντρική σαλοτραπεζαρία υπό το… βλέμμα του Χρόνη. Ε! κάπως έτσι είναι και η προεκλογική περίοδος! Γίνεται ένας μικρός “πανικός” για να γνωριστούμε… καλύτερα! Αυτό βέβαια είναι μόνο μια εικόνα των ημερών! Γιατί υπάρχει και μια άλλη, αρκετά συνηθισμένη πια με την οποία αρκετός κόσμος είναι εξοικειωμένος!
Κι ομιλώ βεβαίως για τον προεκλογικό αγώνα που δίδεται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Αραδιάζει ο υποψήφιος ή ο οπαδός μια ατάκα και… “ατάκα κι επιτόπου” πέφτουν σωρηδόν τα LIKE. Kαι μετρώντας τα, ανεβαίνει ο παλμός, ανεβαίνει ο ενθουσιασμός και η… λίμπιντο του υποψηφίου και των οπαδών! Κι αν από κάτω από την ατάκα υπάρχει και κανένα σχολιάκι, εκεί να δεις πανηγύρια! Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα! Διότι τότε υπάρχει το πολύ συχνό φαινόμενο η συζήτηση να παρεκτραπεί και το αρχικό θέμα να ξεχαστεί ενώ περί άλλων είναι και τα όποια “σχόλια” γράφονται. Κι όμως σε αυτές τις τελευταίες περιπτώσεις, μπορείς να καταλάβεις πολλά για υποψηφίους και οπαδούς!!!


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/periodos-nosmpeter/#ixzz30N1F77WV
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου