Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ


“Μαμά σημαίνει αγάπη και μόνο αγάπη” μας λένε, το καθένα με τον τρόπο του και μας θυμίζουν με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Γιορτή της Μητέρας, τη δική μας μαμά, γυρίζοντας πίσω τον τροχό του χρόνου, τα Δευτεράκια του 5ου Δημ. Σχ. Χανίων.
Δείτε περισσότερα... ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Επιμέλεια: Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

 

5ο Δημ. Σχ. Χανίων
Μαμά σημαίνει αγάπη και μόνο αγάπη
Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Ακόμα και τέσσερις σελίδες να είχε ο Παιδότοπος δεν θα έφταναν για να χωρέσουν όλες οι εργασίες που μου έστειλαν με ταχυδρόμο τη δασκάλα τους, τη φίλη μου Τόνια Σκουλά, τα Δευτεράκια του 5ου Δημ. Σχ. Χανίων. “Μαμά σημαίνει αγάπη και μόνο αγάπη” μας λένε, το καθένα με τον τρόπο του και μας θυμίζουν με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Γιορτή της Μητέρας, τη δική μας μαμά, γυρίζοντας πίσω τον τροχό του χρόνου. Σας ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Σ’ ευχαριστώ πολύ Τόνια!
Σας χαιρετώ με αγάπη όλους
Β.Θ.Κ.
Τη μαμά μου τη λένε Κλαίρη. Η μαμά μου είναι μεσαία στο ύψος. Είναι λεπτή. Εχει καστανά, κοντά μαλλιά που είναι σαν μετάξι. Επίσης έχει και καστανά μάτια. Η μαμά μου είναι πολύ γλυκιά. γιατί με αγκαλιάζει, είναι ήρεμη γιατί δεν νευριάζει εύκολα, είναι τρυφερή γιατί μου λέει πως μ’ αγαπάει συνέχεια. Την μαμά μου την αγαπώ για πάρα πολλούς λόγους. Θα πω μερικούς: Την αγαπάω γιατί με αγκαλιάζει, με φιλάει με βοηθάει αν δεν καταλαβαίνω κάτι στα μαθήματα. Μαζί με την μαμά μου κάνουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα όπως κάνουμε μαζί κατασκευές, βλέπουμε τηλεόραση, συζητάμε και διαβάζουμε μαζί βιβλία. Η μαμά με φροντίζει κάνοντάς μου φαγητό.
Βίκυ Νικολάου
Τη μαμά μου τη λένε Κική. Η μαμά μου έχει χρώμα μαλλιών καστανό. Τα μάτια της έχουν χρώμα καστανό. Είναι όμορφη, είναι αστεία. Η μαμά μου όταν είναι ήρεμη είναι σαν αγγελούδι, ενώ όταν είναι υπομονετική είναι σαν πεταλούδα. Οταν έχω και έχει ελεύθερο χρόνο παίζουμε επιτραπέζια, παίζουμε κουκλοθέατρο.
Οταν ο αδελφός μου έχει πολλά μαθήματα κι εγώ λίγα λέω στην μαμά μου να ξεκουραστεί και εγώ τον βοηθάω. Την βοηθάω, της κάνω μασάζ, της φτιάχνω λεμονάδα και καμιά φορά της βάζω τα αγαπημένα της τραγούδια. Την αγαπώ γιατί όταν στενοχωριέμαι έρχεται και με παίρνει μια μεγάλη αγκαλιά. Τότε είναι σαν να πετάω στα σύννεφα.
Μάρω Καραμούστου



Τη μαμά μου την λένε Ελένη. Η μαμά μου έχει σπαστά και μαύρα μαλλιά. Η μαμά μου είναι πολύ γλυκιά και στοργική γιατί με αγαπάει με φροντίζει και με προσέχει όταν είμαι άρρωστος και μου φέρνει τα πράγματα που της ζητάω. Επίσης τα πράγματα που κάνουμε μαζί είναι να παίζουμε με το σκυλάκι μου τη Λάκτα, να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια. Θα ήθελα να παίζουμε πάντα.
Ακης Πελτέκης
Τη μαμά μου την λένε Μαρία. Στην εμφάνιση είναι ψηλή με μακριά μαλλιά. Στον χαρακτήρα είναι υπομονετική σαν ένα λουλούδι που είναι υπομονετικό να βγάλει τα λουλουδάκια. Εγώ με την μαμά μου στον ελεύθερο χρόνο παίζουμε μονόπολη ή σκραμπλ και περνάμε υπέροχα. Η μαμά μου με φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο δηλαδή με παίρνει αγκαλιά και μου κρατάει συντροφιά. Και την αγαπάω τόσο πολύ που την βλέπω σαν άγγελο.
Ευτύχης Κατσανεβάκης
Τη μαμά μου τη λένε Μερίτα. Είναι όμορφη, ψηλή και λεπτή. Ο χαρακτήρας της μαμάς μου είναι ήρεμος. Ολοι μαζί περνάμε υπέροχα. Την αγαπάω γιατί πάντα όταν παθαίνω κάτι είναι δίπλα μου. Μου μαγειρεύει ωραία φαγητά, όπως παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά και σκέτα μακαρόνια και ρύζι και φασόλια και μερικές φορές σουβλάκια. Η μαμά μου με φροντίζει πάρα πολύ γιατί πάντα με προσέχει. Οταν την αγκαλιάζω γίνεται πολύ χαρούμενη.
Βαλντρίν Πετσάι
Τη μαμά μου την λένε Μαρία. Η μαμά μου έχει καστανά μαλλιά και μάτια, έχει λίγο κοντά μαλλιά. Η μαμά μου είναι λίγο αυστηρή, αλλά και υπομονετική, γλυκιά και τρυφερή. Βέβαια παίζω και παιχνίδια μαζί της, παιχνίδια εξυπνάδας, όπως σκάκι, τάβλι και διάφορα άλλα παιχνίδια. Και βέβαια την αγαπάω για πολλούς λόγους: Φτιάχνουμε πολλά φαγητά, με φροντίζει και για πολλούς άλλους λόγους. Εύχομαι να είμαι για πάντα κοντά μου.
Γιάννης Σκουλάς



Αν η μαμά ήταν τραγούδι …
- Hτανε μια φορά
- Κράτα με λίγο ακόμα
- Φίλα με
- Πες μου μια λέξη
- Μαμά, φοβάμαι
- Εφτά τραγούδια θα σου πω
- Μήλο μου κόκκινο
- Χέρια ψηλά
- Η φρεγάτα
- Loca, loca
…ένα ζεϊμπέκικο
…ένα του Michael Jackson που αγαπά
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ακροστοιχίδες – Μεσοστοιχίδες
… Σκεφτήκαμε όλα τα επίθετα που χαρακτηρίζουν τη μαμά και φτιάξαμε στον πίνακα τα παρακάτω:
OMOΡΦΗ
ΚΑΛΗ
ΤΡΥΦΕΡΗ
ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ
ΣΤΟΡΓΙΚΗ
ΑΓΑΘΗ
ΣΥMΠΟΝΕΤΙΚΗ
ΗΡΕΜΗ
ΑΥΣΤΗΡΗ
ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ
ΧΑΔΙΑΡΑ
ΓΛΥΚΟΥΛΑ


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/mama-simeni-agapi-ke-mono-agapi/#ixzz31OWoMdnA
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου