Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Τι να θέλει  ο Κινέζος πρωθυπουργός στα μέρη μας; Γιατί αν είναι για διακοπές και για να κάνει τα μπάνια του μετά της κας Li, της σύζυγου του που τον συνοδεύει, τότε τι δουλειά έχει ο άλλος ο δικός μας να μπει ανάμεσα στο ζευγάρι! Δυο μέρες θα μείνει, ας τον αφήσει να χαρεί τη θάλασσα της… Χερσονήσου(!) και να πάει και σε κάνα κλαμπάκι στα Μάλια για να ξεδώσει το ζεύγος! 
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ... 
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Τι να θέλει ο Κινέζος;
Τι να θέλει ο Κινέζος; Διαβάζοντας την είδηση πως έρχεται στην Κρήτη ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang και μαζί του θα μας επισκευθεί για άλλη μια φορά εντός λίγων ημερών -είχε προηγηθεί η παρουσία του στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης- ο πρωθυπουργός μας ο Σαμαράς, έκανα πολλές-πολλές σκέψεις! Τις… πολύ αμαρτωλές δεν θα τις αναφέρω αλλά θα πω τις πιο λάιτ που έχουν να κάνουν κατ’ αρχήν με την διπλή κάθοδο του Σαμαρά στο νησί μας, που όσο και να το κάνεις, δεν το έχουμε και συνηθισμένο. Η πρώτη επίσκεψή του συνέπεσε και με τις εκλογές και πολλοί ήταν εκείνοι έτσι τη τη δικαιολόγησαν. Τώρα; Είναι η… συνοδεία του Κινέζου πρωθυπουργού!
Από μόνο του το γεγονός, εγείρει μια σειρά θεμάτων! Τι να θέλει ο Li στα μέρη μας; Γιατί αν είναι για διακοπές και για να κάνει τα μπάνια του μετά της κας Li, της σύζυγου του που τον συνοδεύει, τότε τι δουλειά έχει ο άλλος ο δικός μας να μπει ανάμεσα στο ζευγάρι! Δυο μέρες θα μείνει, ας τον αφήσει να χαρεί τη θάλασσα της… Χερσονήσου(!) και να πάει και σε κάνα κλαμπάκι στα Μάλια για να ξεδώσει το ζεύγος! Τι δουλειά έχεις εσύ Αντωνάκη μας να μπλέκεσαι στα πόδια του ζευγαριού; Αστο να απολαύσει τον ήλιο μας και ό,τι άλλο! Εκτός και άν… ισχύει κάτι άλλο· ανάμεσα στις βουτιές και στις επισκέψεις στην Κνωσσό θα βρουν χρόνο και για «you know, business». Και αν βρουν χρόνο για business, τι είδους δουλειές θα είναι αυτές στο Μεγάλο Κάστρο; Οκ!, συνειρμικά και μόνο θα μπορούσα να παραθέσω μια μεγάλη σειρά σχεδίων ή ακόμη και προτάσεων επιχειρηματικών που σίγουρα θα απλωθούν στο τραπέζι, εκεί παρα θιν” αλός όπως θα γευματίζουν οι κουστωδίες! Λόγω χώρου όμως δεν θα επιχειρήσω κάτι τέτοιο. Απλά θα παραθέσω ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο που κάποτε είχα ακούσει ή κάπου διαβάσει για αυτήν τη νέα ανερχόμενη παγκόσμια οικονομική δύναμη.
Ειδικά στις μέρες μας που οι πόλεμοι είναι κυρίως οικονομικοί και διά του χρήματος κερδίζονται, αξίζει να το έχουμε και αυτό υπόψη. Το σχόλιο λοιπόν ήταν κάπως έτσι! «Δεν χρειάζεται να φέρουν όπλα για να κατακτήσουν την Κρήτη, απλά και μια μικρή “απόβαση εργαζομένων” να επιχειρήσουν -εφόσον το θελήσουν- μακροχρόνια θα μιλούμε όλοι μας κινέζικα»! Και όχι, κάτι τέτοιο δεν είναι αποκύημα επιστημονικής φαντασίας. Αν ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία που αφορούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας -τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα στον κόσμο με 1,5 δισ. κατοίκους περίπου- μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η ανάπτυξή της αλλά και οι βλέψεις της δεν μπαίνουν σε όριο, αρκεί ο τόπος για τον οποίο ενδιαφέρονται να είναι μια καλή πηγή εσόδων αλλά και να την ευνοεί ως σημείο στον παγκόσμιο χάρτη για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη! Και όσο και να το κάνεις, η Κρήτη είναι ένα από αυτά τα σημεία, το γνωρίζουν οι πάντες! Υ.Γ. Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!!
Χανιώτικα νέα (18.06.2014)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/eithivola-ke-mi-2/#ixzz34zY0c2pT
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου