Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Ρε κοίτα τι τραβούν κι αυτές οι κακομοίρες οι τράπεζες με την καρδιά τους και δεν το ’ξερα! Διότι για να ξέρεις φίλε και οι τράπεζες έχουν καρδιά, αυτό εξάλλου δηλώνεται από το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ακριβώς ο ίδιος όρος για το τεστ που κάνει κάποιος για να ελέγξει τις αντοχές της καρδιάς του.
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ... 
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Βρε τι τραβάνε και οι τράπεζες!

«Εσύ έκανες stress test;», «Τι είναι φτούνο καλέ;».
«Stress test παιδάκι μου, από αυτό που κάνουν οι τράπεζες αλλά κάνουμε κι εμείς οι… άνθρωποι».
Εντάξει ο παραπάνω διάλογος είναι φανταστικός αλλά την ώρα που διάβασα τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «η τελική λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους αναμένεται μετά τα stress test των τραπεζών και την τελευταία αξιολόγηση από την τρόικα» τον εμπνεύστηκα!
Ρε κοίτα τι τραβούν κι αυτές οι κακομοίρες οι τράπεζες με την καρδιά τους και δεν το ’ξερα! Διότι για να ξέρεις φίλε και οι τράπεζες έχουν καρδιά, αυτό εξάλλου δηλώνεται από το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ακριβώς ο ίδιος όρος για το τεστ που κάνει κάποιος για να ελέγξει τις αντοχές της καρδιάς του.
Τώρα αν αυτές μπορούν και κάνουν stress test ενώ εσύ Ελληνα δεν έχεις πώς να το πληρώσεις, αυτό δεν έχει καμία σημασία! Οι τράπεζες μας ενδιαφέρουν κι η καρδούλα τους να ’ναι καλά. Οι άνθρωποι δεν…! Ετσι το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον κι αυτό συμπεραίνω από όσα είπε ο πρωθυπουργός.
Από την άλλη, και γιατί να πας βρε να κάνεις stress test; Θα δείξει το άγχος σου ή την καθημερινή σου αγωνία για τα… πάντα που συμβαίνουν εδώ! Κάνε και λίγη υπομονή καημένεεε!!
Η Μέρκελ το ’πε, ότι πολύ σύντομα θα πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης! Το ’πε στον Σαμαρά.
“Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης” ωραία δεν ακούγεται;
Δεν τρώγονται βέβαια αλλά όσο να πεις, έχουν μια γκλαμουριά, μια αρχοντιά βαυαρική όταν το ακούς από επίσημα χείλη καγκελαρίου! Υπάρχουν εξάλλου -το “χεις βιώσει και αυτό- κάποιοι που ζουν διαφορετικά από σένα και μιλούν άλλη γλώσσα!
Μην παραξενεύεσαι βρε! Μάθε να ζεις με αυτά που σου λένε, μπορεί και να χορτάσεις την πείνα σου σαν  τον Καραγκιόζη που πήγαινε έξω από τα μαγέρικα και με την όσφρηση προσπαθούσε να σταματήσει τη λόρδα που τον έκοβε!
Και πρέπει να σου πω ακόμη ότι η Μέρκελ στη συνάντηση που είχε με τον δικό μας πρωθυπουργό στο Βερολίνο, είπε ότι: «υπάρχουν και δείγματα επιτυχίας». Ναι κι αυτό του είπε!
Πού τα είδανε ρε παιδιά να πάμε και μεις να κάνουμε μπανιστίρι να φτιαχτεί το έσω μας;
Διότι το να βλέπεις δείγμα επιτυχίας σε μια τέτοια κατάσταση που βιώνει ο λαουτζίκος είναι όντως… επιτυχία.
Αφού άμα τη γράψω τη λέξη μια-δυο φορές ακόμη, θα το πιστέψω. Ωραία λέξη η επιτυχία ρε παιδιά! Να ’χαμε κι εμείς από δαύτη, να δεις καλά που θα περνάγαμε!
Τη μόνη επιτυχία πάντως που εγώ βλέπω ότι ακόμη το καλαμπουρίζουμε πότε-πότε, και με μισή καρδιά -εδώ που τα λέμε- διότι γύρω-τριγύρω μας και δίπλα μας επικρατεί μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που μας παρουσιάζουν – και μας το λένε και κατάμουτρα από το Βερολίνο.
Χανιώτικα νέα (24.09.2014)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/vre-ti-travane-ke-trapezes/#ixzz3EEJkNeLf
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου