Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Οπως και να ’χει πάντως σε αυτές τις εκλογές οι Ελληνες ψήφισαν και το αποτέλεσμα ήταν το… αυτονόητο βάσει όσων βίωναν την πραγματικότητα…Και τώρα πλέον βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα που όσο κι αν θεωρούν κάποιοι ότι άργησε, κατά τη γνώμη του γράφοντος ήρθε ακριβώς στη στιγμή που έπρεπε. Δηλαδή όταν ο λαός ήταν έτοιμος να την ορίσει. Κι επειδή τη θέληση ενός λαού οφείλουμε να τη σεβόμαστε, αυτό είναι σωστό να γίνει και τώρα.
Κάποιες πρώτες μετεκλογικές σκέψεις και αποτιμήσεις
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης



Κάποιες πρώτες μετεκλογικές σκέψεις και αποτιμήσεις

Από τη μια έχουμε τους “νικητές”. Από την άλλη τους “ηττημένους”. Και από μια τρίτη πλευρά έχουμε εκείνους που δεν αισθάνονται ούτε νικητές ούτε νικημένοι. Είναι εκείνοι που παρατηρούν τους μεν και τους δε. Και αναγνωρίζουν σε κάποιες περιπτώσεις από αυτούς, παλιές παθογένειες ενός κόσμου που ακόμη ταυτίζεται(!) με ιστορικά προ πολλών ετών γεγονότα αυτού του τόπου που στις πλείστες περιπτώσεις… πόνεσαν και μάτωσαν  τον τόπο αλλά και τους ανθρώπους του.
Ωστόσο, η ύπαρξη και μόνον τέτοιων συμπεριφορών κάπου εκπλήσσει τους αδαείς που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, η ελλιπής γνώση τους ή ακόμη και η μη ανασκάλευση του παρελθόντος μάλλον πως λειτουργεί επ’ ωφελεία της ίδιας της χώρας.
Κι αυτό επειδή σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρξαν δύο στρατόπεδα και ο φανατισμός των αντιμαχομένων χτυπούσε κόκκινο, τα αποτελέσματα δεν ήταν ευχάριστα για κανέναν.
Οπως και να ’χει πάντως σε αυτές τις εκλογές οι Ελληνες ψήφισαν και το αποτέλεσμα ήταν το… αυτονόητο βάσει όσων βίωναν την πραγματικότητα…
Και τώρα πλέον βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα που όσο κι αν θεωρούν κάποιοι ότι άργησε, κατά τη γνώμη του γράφοντος ήρθε ακριβώς στη στιγμή που έπρεπε. Δηλαδή όταν ο λαός ήταν έτοιμος να την ορίσει. Κι επειδή τη θέληση ενός λαού οφείλουμε να τη σεβόμαστε, αυτό είναι σωστό να γίνει και τώρα.
Από κει και πέρα υπάρχει ο γολγοθάς που ακόμη δεν τον έχουμε ανέβει, έστω κι αν κάποιοι θεωρούν το αντίθετο με την αλλαγή που επήλθε μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής. Αυτό μένει να το δούμε· πόσο πιο… “εύκολη” θα είναι η πορεία ή αν τελικά διαψευσθούν οι προσδοκίες ενός λαού που πάντως έχει μάθει στα δύσκολα.
Οσον δε αφορά στην ετερόκλητη -όπως πολλοί επισημαίνουν- σύνθεση της νέας Κυβέρνησης και πάλι χρειάζεται να… περιμένουμε για να δούμε αν θα λειτουργήσει για τη χώρα, κάτι που εν τέλει είναι ένα από τα ζητούμενα αυτή τη στιγμή αλλά και από τα προσδοκώμενα κυρίως εκείνων που επέλεξαν να ψηφίσουν τα δύο αυτά κόμματα της παρούσας συγκυβέρνησης. [Και αναφέρω το παραπάνω διότι υπάρχουν κάποιες φωνές που -δυστυχώς- δεν επιθυμούν να συμβεί κάτι τέτοιο].
Ζητούμενο λοιπόν να λειτουργήσουμε ομού, να συμπράξουμε όλοι προς το κοινό όφελος, για ένα κοινό στόχο! Είναι αυτό που ο λαός ζητά επί χρόνια κι είναι κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί σε μια ιδιαίτερη “κοινωνία” όπως είναι αυτή της ράτσας μας. Κι αυτό το έχει αποδείξει η ίδια η Ιστορία μας.
Βέβαια από την άλλη όποτε οι Ελληνες ομονόησαν, κατάφεραν τ’ αδύνατα…

Χανιώτικα νέα (28.01.2015)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/kapies-protes-meteklogikes-skepsis-ke-apotimisis/#ixzz3Q74cVr78
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου