Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

“Πώς βλέπει το βιβλίο ένας δάσκαλος, ποιητής και δημοσιογράφος”, ήταν το θέμα της ομιλίας που έκανα και της συζήτησης που ακολούθησε στα (και με τα) παιδιά των 5 τμημάτων της Β’ τάξης του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών στο πλαίσιο μιας διήμερης Εκθεσης Βιβλίου, (10 και 11 Φεβρουαρίου), ύστερα από πρόσκληση του διευθυντή του Σχολείου Σταύρου Κασιμάτη. Κάποιες απ’ τις εντυπώσεις των παιδιών, απ’ αυτήν την επίσκεψη (δυστυχώς δεν χωρούν όλες) φιλοξενούνται στον σημερινό Παιδότοπο.
Δείτε περισσότερα... ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου

Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
“Πώς βλέπει το βιβλίο ένας δάσκαλος, ποιητής και δημοσιογράφος”, ήταν το θέμα της ομιλίας που έκανα και της συζήτησης που ακολούθησε στα (και με τα) παιδιά των 5 τμημάτων της Β’ τάξης του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών στο πλαίσιο μιας διήμερης Εκθεσης Βιβλίου, (10 και 11 Φεβρουαρίου), ύστερα από πρόσκληση του διευθυντή του Σχολείου Σταύρου Κασιμάτη. Κάποιες απ’ τις εντυπώσεις των παιδιών, απ’ αυτήν την επίσκεψη (δυστυχώς δεν χωρούν όλες) φιλοξενούνται στον σημερινό Παιδότοπο. Και για να μου δοθεί η ευκαιρία να πω τόσο στα παιδιά όσο και στους δασκάλους των, ιδιαίτερα στον φίλο μου, τον Σταύρο, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη χαρά που μου έδωσαν. Εκ των ων ουκ άνευ ότι αυτά που έδωσαν είναι ασυγκρίτως περισσότερα απ’ όσα τους έδωσα. Σπουδαίοι δάσκαλοι οι μαθητές για τους δασκάλους των, πάντα!

Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης, δάσκαλος





Ηταν μεγάλη τιμή για όλα τα παιδιά να γνωρίσουμε και από κοντά τον κ. Βαγγέλη Κακατσάκη ο οποίος πρόθυμα απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε και μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του, τις ιδέες του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως μέλη αυτής της κοινωνίας.
Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας μαζί του ήταν η οικειότητα που είχε μαζί μας και η θετική ενέργεια που μας μετέδιδε Επίσης μέσα απ’ τη συνάντηση αυτή συνειδητοποίησα περισσότερο πόσο σημαντικά είναι τα βιβλία στη ζωή μας, αφού αυτά ήταν το κυρίως θέμα της συζήτησής μας. Ελπίζω ο κύριος Βαγγέλης να ξαναθελήσει να μας επισκεφτεί και να συζητήσουμε και για κάποια άλλα πράγματα που ενδιαφέρουν τόσο τους εφήβους όσο και τους μεγάλους.
Μαρία Ζαχαριά (Β2)


Πριν από λίγες εβδομάδες ο κύριος Βαγγέλης Κακατσάκης επισκέφτηκε το σχολείο μας με σκοπό να μας μιλήσει για τη δουλειά του ως αρθρογράφος στη γνωστή εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” και γενικότερα για τη ζωή του ως δάσκαλος και ποιητής. Πρέπει να ομολογήσουμε πως μας συγκίνησε ιδιαίτερα λέγοντάς μας για τη δική του παιδική ηλικία διότι έτσι μας έδειξε τις κακουχίες, εκείνης της εποχής. Παράλληλα μας έμαθε πολλά πράγματα για το σχολείο, τις σπουδές και φυσικά τη ζωή. Μόλις τέλειωσε ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας, όλοι τρέξαμε προς τον κ. Κακατσάκη για να του κάνουμε ερωτήσεις. Εκείνος μας δέχτηκε με χαρά, επιδοκιμάζοντας, το ενδιαφέρον μας.
Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναμπορέσει να μας επισκεφτεί έχοντας αποκτήσει πλέον ακόμα περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες!

Κωνσταντίνος Μαυρακάκης
και Πάνος Μιχελάκης (Β3)









Μόλις άκουσα ότι θα έρθει ο κ. Κακατσάκης στο σχολείο μας χάρηκα πολύ που θα ερχόταν ένας σπουδαίος συγγραφέας σαν κι αυτόν που τόσες φορές είχα ακούσει. Στην αρχή μας ταξίδεψε στην εφηβική του ζωή, όπου μας διηγήθηκε τι είχε κάνει πριν από κάποια χρόνια εκείνη την ημέρα που μας επισκέφτηκε.
Επειτα του κάναμε διάφορες ερωτήσεις και οι απαντήσεις του μας ενθουσίασαν, και μας συγκίνησαν.
Προσωπικά, όλα τα λόγια του με εντυπωσίασαν, όμως αυτό που μας παρομοίασε τα βιβλία και το ίντερνετ μ’ ένα μαχαίρι, που τη μια στιγμή μας είναι απαραίτητο αλλά την άλλη μπορεί να μας σκοτώσει. Ηθελε μ’ αυτό να δείξει ότι η μη ορθολογική χρήση ενός πράγματος μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή.
Καταλήγοντας μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν οι γνώσεις, οι εμπειρίες, ο τρόπος σκέψης και οι αξίες του.
Ελίνα Δασκαλάκη (Β1)
Ηεπίσκεψη του κ. Βαγγέλη Κακατσάκη στις 10 Φεβρουαρίου του 20 συναρπαστικήξεχωριστή εμπειρία κυρίως για μένα. Συζητήσαμε και μιλήσαμε για την καλή χρήση του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επίσης συζητήσαμε για την αξία του καλού βιβλίου, το οποίο μπορεί να καλλιεργήσει τις ηθικές αξίες, την κριτική σκέψη κυρίως να διευρύνει τους ορίζοντές μας και να μας ευαισθητοποιήσει. Ο κ. Βαγγέλης Κακατσάκης είναι ένας λογοτέχνης, ποιητής, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος και κυρίως θετικός άνθρωπος. Κατά τη γνώμη μου, ήταν μεγάλη τιμή η επίσκεψή αυτή, καθώς με βοήθησε με τον λόγο του, να προβληματιστώ αλλά ταυτόχρονα και να φωτιστεί η καρδιά μου.

Βαγγελίτσα Καζάκου (Β2)

***
Προς τον κ. Κακατσάκη
σας ευχαριστούμε πολύ. Στις 10 του Φεβρουαρίου έγινε μια εκπληκτική παρουσίαση που πολλά παιδιά εκμεταλλεύτηκαν για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αλλά και να γνωρίσουν έναν υπέροχο συγγραφέα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον ίδιο μας τον διευθυντή που μας έφερε τον κ. Κακατσάκη στο σχολείο μας. Τέλος η παρουσίαση ήταν μια αξιότιμη εμπειρία η οποία θα μας μείνει αξέχαστη.

Εβελίνα Σταμπολάκη (Β4)

***




Η συνάντηση μαζί σας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Ηταν πραγματικά μια ευκαιρία ζωής αφού είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε μαζί σας και να μάθουμε πράγματα για εσάς αλλά ακόμα περισσότερα για την πορεία σας στον χώρο της ποίησης. Ειλικρινά, σας ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας για όλες αυτές τις γνώσεις που μας μεταδώσατε και ακόμα περισσότερο για την αποδοχή της πρόσκλησής μας.

Κυριακή Κανακάκη (Β2)


Πριν λίγες μέρες, ήρθε στο σχολείο μας ο κύριος Βαγγέλης Κακατσάκης. Θεωρώ πως ήταν μια από τις καλύτερες σχολικές μέρες αφού συζητήσαμε πράγματα για τη ζωή του, τα παιδιά και τα βιβλία σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα! Ετσι χάρη σ’ αυτόν ήρθαμε πιο κοντά με τα βιβλία αλλά και τα ποιήματα, διαμορφώνοντας έτσι μια καλύτερη συμπεριφορά, έναν καλύτερο χαρακτήρα! Εγώ όπως και πολλά ακόμα παιδιά θα θέλαμε πολύ ο κύριος Κακατσάκης να ξαναεπισκεφτεί το σχολείο μας, γιατί σίγουρα μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα ακόμα από αυτόν!

Μαίρη Βόλτση (Β1)
***
Πρώτα απ’ όλα ο κ. Κακατσάκης είναι ένας ευγενικός και φιλόξενος άνθρωπος. Στη συνέχεια ήταν παθιασμένος με τα βιβλία του σαν να ήταν όλη του η ζωή. Επίσης ο κ. Κακατσάκης ήταν πρόθυμος να μας απαντήσει στις ερωτήσεις που του κάναμε. Τα βιβλία του ήταν όλα καταπληκτικά, τα είχε γράψει με τόση φαντασία και πολύ μεράκι.

Αρτεμις Τζατζιμάκη
***
Η ομιλία μαζί σας ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μας. Μας διδάξατε και μας δώσατε τις εμπειρίες σας αποδίδοντάς μας έτσι το πιο χαρούμενο συναίσθημα χαράς. Ηταν τόσο μαγικό το ότι μας μεταδώσατε με τον πιο ισχυρό τρόπο τις εμπειρίες και τις σκέψεις σας τόσο μέσα από τον χώρο της ποίησης όσο και από τη ζωή σας. Πραγματικά σας ευχαριστούμε γι’ αυτό το ταξίδι μάθησης και αγάπης που μας αποδώσατε.
Μαρία Λιόλιου (Β2)

Χανιώτικα νέα (28.03.2015)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου