Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Η έκπληξη του νέου υπουργού Οικονομικών της χώρας Γιάνη Βαρουφάκη η οποία αποτυ

πώθηκε live σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας ήταν μια λογική αντίδραση στην
ερώτηση που του τέθηκε: «γιατί πρέπει να αυξηθούν οι ήδη μεγάλοι μισθοί των υπαλλήλων της ΔΕΗ;».

Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης





Η έκπληξη του Γιάννη και το... ξίδι του Νικόλα

Η έκπληξη του νέου υπουργού Οικονομικών της χώρας Γιάνη Βαρουφάκη η οποία αποτυ

πώθηκε live σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας ήταν μια λογική αντίδραση στην παρακάτω ερώτηση που του τέθηκε: «γιατί πρέπει να αυξηθούν οι ήδη μεγάλοι μισθοί των υπαλλήλων της ΔΕΗ;».

Διότι η λογική προστάζει μία τέτοια αντίδραση ενός υγιούς ατόμου που ζει ή προσπαθεί να επιβιώσει σε μια χώρα που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση…
Εγείρει όμως και μια σειρά από δικαιολογημένα ερωτήματα, από τη στιγμή που ο αντιδρών είναι και υπουργός Οικονομικών μιας χώρας που εδώ και 40 ημέρες προσπαθεί να πείσει τους εταίρους αλλά και να τους παρουσιάσει οικονομικά στοιχεία που συντελούν στη… λύση των προβλημάτων μας!
Εχω την αίσθηση ότι τούτη η έκπληξη του Γιάνη Βαρουφάκη μάς αποκαλύπτει μια πραγματικότητα που ίσως είναι ένας προάγγελος εξελίξεων και μια ακόμη δοκιμασία της νέας Κυβέρνησης.
Διότι εύλογες είναι κι οι απορίες που δημιουργούνται, κυρίως για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους -και είναι κάμποσοι- που ήδη έχουν προχωρήσει στις παροχές προς συγκεκριμένους… “κλάδους” εργαζομένων! Αν κυρίως υπάρχει σχέδιο ή αν ο καθένας λειτουργεί αυτοτελώς σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία!
Ο,τι κι αν ισχύει από τα παραπάνω, αυτό που φαίνεται είναι ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας μη υγιούς αντιμετώπισης της κατάστασης της χώρας, εκτός και αν… στην κυβέρνηση ακολουθούν το πολύ γνωστό ρητό που είναι καταγεγραμμένο στην Καινή Διαθήκη: «μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου» που αποτελεί χρόνια τώρα έναν από τους ορισμούς της ελεημοσύνης η οποία πρέπει να προσφέρεται  εν κρυπτώ και όχι για το θεαθήναι (σ.σ. στην περίπτωσή μας βέβαια το ως άνω ρητό παρερμηνευόμενο καταδεικνύει και την ασυνεννοησία των κυβερνώντων μεταξύ τους).
Επανερχόμενοι όμως στα της ελεημοσύνης, αυτή κατ’ αρχήν και εξ ορισμού δίνεται σε κάποιον φτωχό, άπορο, κάποιον που ζητιανεύει, σε κάποιον για τον οποίο ο ελεήμων νιώθει οίκτο…
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η συγκεκριμένη παροχή δεν “προσφέρεται” σε όσους η κρίση έχει κτυπήσει αλύπητα, εκείνους που χρήζουν άμεσης οικονομικής βοήθειας και που έχει να κάνει με την επιβίωσή τους!
Αυτή εξάλλου είναι μία μόνο από τις αιτίες της λογικής έκπληξης όχι μόνο του κ. Βαρουφάκη αλλά και όλων των υπολοίπων λογικών ατόμων.
Τέλος οφείλουμε να παραθέσουμε εδώ και την χθεσινή ατάκα -ανάμεσα στα πολλά που είπε- του πρώην πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ, μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ κ. Νίκου Φωτόπουλου  ο οποίος μιλώντας σχετικά με τις μισθολογικές αυξήσεις και τον σχετικό ντόρο που έχει γίνει ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τις ενοχλήσεις σας, ξίδι…».

Χανιώτικα νέα (04.03.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/ekplixi-tou-giani-ke-xidi-tou-nikola/#ixzz3TPz5mpZA 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου