Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Τις εντυπώσεις κάποιων από τα παιδιά της περυσινής Στ’ τάξης του 14ου Δημ. Σχ. Χανίων από ένα πενθήμερο ταξίδι τους, τον Μάιο του 2014, κατά το διάστημα του εορτασμού της 70ής επετείου της Απόβασης των συμμαχικών Δυνάμεων στη Νορμανδία, στην πόλη Καέν της Γαλλίας, διανθισμένες με σχετικές φωτογραφίες, φιλοξενούμε στον σημερινό Παιδότοπο. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twining με τίτλο “Wolfing around” η επίσκεψη αυτή, 
Δείτε περισσότερα... ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης



 ΣΤ' Τάξη 14ου Δημ. Σχ. Χανίων
Στην Καέν της Γαλλίας με το “e-Twining”

Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Τις εντυπώσεις κάποιων από τα παιδιά της περυσινής Στ’ τάξης του 14ου Δημ. Σχ. Χανίων από ένα πενθήμερο ταξίδι τους, τον Μάιο του 2014, κατά το διάστημα του εορτασμού της 70ής επετείου της Απόβασης των συμμαχικών Δυνάμεων στη Νορμανδία, στην πόλη Καέν της Γαλλίας, διανθισμένες με σχετικές φωτογραφίες, φιλοξενούμε στον σημερινό Παιδότοπο. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twining με τίτλο “Wolfing around” η επίσκεψη αυτή, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκαν με μαθητές σχολείων από διάφορες χώρες.
Κι αν μάζεψαν εμπειρίες, κι αν πρόσθεσαν στον πίνακα της ζωής τους φωτεινές πινελιές, κι αν ένιωσαν περήφανα που ανταποκριθηκαν στο πρόγραμμα αυτό τα περυσινά Εκτάκια του 14ου! Ειλικρινά ζηλεύω με την καλή έννοια τις δασκάλες τους, την και υπεύθυνη του Προγράμματος Νεκταρία Παντελάκη (που μου έδωσε τις πληροφορίες και μου έστειλε το υλικό) και τη Γεωργία Χατζηθεοδωρίδου, όπως και τους γονείς τους Αννα Κωνσταντουδάκη, Σοφία Κώτσογλου, Γιώργο Τζινευράκη και Εμμανουέλα Τσουπάκη που τα συνόδευσαν… Πάντα άξια στη ζωή σας, παιδιά!
Συγχαρητήρια και σ’ εσάς και στις δασκάλες σας!
Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης, δάσκαλος

Σημ.: To e-twining είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα Σχολεία της Ευρώπης να αναπτύξουν συνεργασίες κάνοντας χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής.






Το ταξίδι στη Γαλλία ήταν μια υπέροχη και αξέχαστη εμπειρία. Αποκτήσαμε νέους φίλους και ήρθαμε σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα μιας άλλης χώρας. Κάθε πρωί πηγαίναμε στο σχολείο, όπου παρακολουθούσαμε τα μαθήματα και συμμετείχαμε σε όλες τις δραστηριότητες μαζί με παιδιά από την Πολωνία, την Τουρκία, την Αγγλία και φυσικά τη Γαλλία. Οταν τελείωνε το σχολείο πηγαίναμε στο σπίτι, τρώγαμε όλοι μαζί και μετά παίζαμε με τα παιδιά. Οι γονείς ήταν απίθανοι!
Μας είχαν σαν δικά τους παιδιά.  Μπορώ να πω πως αν είχα ξανά την ευκαιρία να πάω, θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν σας δοθεί και εσάς αυτή η δυνατότητα, εκμεταλλευτείτε το!
Αφροδίτη Βασιλογιαννάκη

Οι εντυπώσεις μου από την Καέν της Νορμανδίας είναι πολύ καλές και οι αναμνήσεις ευχάριστες.
Για μία εβδομάδα φιλοξενήθηκα στο σπίτι μιας οικογένειας που είχε δύο αγόρια στην ηλικία μου περίπου. Παρότι δεν μιλούσαμε την ίδια γλώσσα κάναμε μαζί ατελείωτες βόλτες, στις οποίες επισκεφτήκαμε τα μνημεία και τα ωραία μέρη του τόπου τους. Βλέπαμε ωραίες εκπομπές στην τηλεόραση και
διασκεδάζαμε παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή.
Την Καέν θα τη θυμάμαι πάντα με χαρά.
Γιώργος Κώτσογλου

Το ταξίδι μας στη Γαλλία ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Οι οικογένειες μάς υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Στο σπίτι μάς φέρονταν υπέροχα και μας φρόντιζαν σαν να ήμασταν δικά τους παιδιά. Κάναμε πολλές καινούργιες φιλίες και μάθαμε πολλά πράγματα για τον τρόπο ζωής τους. Κάθε πρωί πηγαίναμε στο σχολείο τους και παρακολουθούσαμε το σχολικό πρόγραμμα. Παράλληλα τους μαθαίναμε και εμείς κάποια πράγματα στα ελληνικά.
Επίσης πηγαίναμε εκδρομές σε υπέροχα και μαγευτικά μέρη, όπως το Arromanches museum, όπου παρακολουθήσαμε όλα τα γεγονότα της απόβασης της Νορμανδίας. Ηταν φανταστικό!
Μπορώ να πω, πως η Κάεν είναι ένα υπέροχο μέρος με πολλές ομορφιές. Αν είχα την ευκαιρία να ξαναπάω δεν θα την έχανα με τίποτα!!
Κοραλένια Πιτσιτάκη


Η επίσκεψη στην Καέν, της Γαλλίας, με το e-Τwinning θα μας μείνει αξέχαστη. Η φιλοξενία των Γάλλων φίλων μας, απίστευτη. Από την πρώτη στιγμή που μας υποδέχτηκαν οι οικογένειες που θα μας φιλοξενούσαν σπίτι τους, μας έκαναν να νιώσουμε σαν παιδιά τους. Πηγαίναμε  βόλτες, παίζαμε όλοι μαζί διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια, μαγειρεύαμε, τραγουδούσαμε, διασκεδάζαμε.
Κάθε μέρα πηγαίναμε στο σχολείο, μαζί με τα παιδιά, και παρακολουθούσαμε τα μαθήματα στα γαλλικά αλλά με μερικά παιχνίδια μετάφρασης των δύο γλωσσών.
Επισκεφθήκαμε πολλά αξιοθέατα και μνημεία, όπως το Μοnt Saint-Michel, το μικρό βραχώδες νησάκι όπου συμβαίνει το ασυνήθιστο φαινόμενο της παλίρροιας. Είδαμε το μοναστήρι του Mont Saint-Michel (Μιχαήλ Αρχαγγέλου), αν και έπρεπε να ανεβούμε 500 σκαλοπάτια για να μπούμε στο αβαείο. Ομως άξιζε τον κόπο. Ηταν ένα πραγματικό αριστούργημα.
Πραγματικά πιστεύω ότι όποιος θέλει να γνωρίσει ουσιαστικά ένα ξένο τόπο θα πρέπει να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Μακάρι να έχω  ξανά η ευκαιρία να ζήσω κάτι αντίστοιχο!
Ελένη Τζινευράκη

Αυτό το ταξίδι με μάγεψε. Από την πρώτη στιγμή που έφτασα σε αυτή τη χώρα, ένιωσα σαν το σπίτι μου. Οι άνθρωποι που με φιλοξενήσανε με έκαναν να νιώσω σαν ένα μέλος της οικογένειάς τους. Τα αξιοθέατα που είδα ήταν φοβερά. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που γνώρισα ήταν πολύ φιλόξενοι, χαμογελαστοί. Τα καινούργια φαγητά, που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ, μπορώ να πω ότι μου άρεσαν πάρα πολύ. Και βέβαια πέρασα ακόμη καλύτερα επειδή είχα πάει με την παρέα μου, που έκανε όλο το ταξίδι ακόμα πιο ωραίο. Για να ολοκληρώσω θα ήθελα να πω ότι, σε όποιον δοθεί η ευκαιρία να πάει σε μια χώρα που δεν έχει ξαναπάει με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μην χάσει αυτήν την ευκαιρία…
Σταμάτης Φραγκομιχελάκης
Στη Γαλλία περάσαμε φανταστικά. Εκεί που πήγαμε γνωρίσαμε παιδιά από άλλες χώρες και δημιουργήσαμε φιλίες με τα παιδιά που μας φιλοξένησαν σπίτι τους.
Ηταν μια εμπειρία της ζωής μας, που κανένας από εμάς δεν θα ξεχάσει ποτέ.
Πέρασα τέλεια γιατί ήμουνα με όλους μου τους φίλους και την καταπληκτική μας δασκάλα.
Ελπίζω και εύχομαι να μου ξαναδοθεί η ευκαιρία για να ζήσω μια τέτοια καταπληκτική εμπειρία.
Νίκος Τσουπάκης
Χανιώτικα νέα (07.03.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/st-taxi-14ou-dim-sch-chanion/#ixzz3TlxtjV9o 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου