Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Eχω ασχοληθεί κι άλλες φορές στον Παιδότοπο με το μέγα θαύμα των “Μαντάτων”, με τη μαθητική εφημερίδα του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου δηλαδή που έχει σαν προμετωπίδα τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη: «Eχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα». Πώς να μην ασχοληθώ όμως και πάλι αφού και τα φετινά νηπιάκια του 4ου Νηπιαγωγείου της πόλης της Κισάμου, έχοντας τα πινέλα και τα χρώματα, έχουν ζωγραφίσει τουλάχιστον δύο φορές μέχρι τώρα τον παράδεισο και έχουν μπει μέσα! 
Δείτε περισσότερα... ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης



 4ο ΝΗΠ. ΚΙΣΑΜΟΥ
Το θαύμα των Μαντάτων συνεχίζεται...
Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Eχω ασχοληθεί κι άλλες φορές στον Παιδότοπο με το μέγα θαύμα των “Μαντάτων”, με τη μαθητική εφημερίδα του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου δηλαδή που έχει σαν προμετωπίδα τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη: «Eχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα». Πώς να μην ασχοληθώ όμως και πάλι αφού και τα φετινά νηπιάκια του 4ου Νηπιαγωγείου της πόλης της Κισάμου, έχοντας τα πινέλα και τα χρώματα, έχουν ζωγραφίσει τουλάχιστον δύο φορές μέχρι τώρα τον παράδεισο και έχουν μπει μέσα! Στα με αρ. 5 και 6 φύλλα της μοναδικής στο είδος της σε πανελλήνιο επίπεδο εφημερίδας τους “Τα Μαντάτα του 4ου Νηπιαγωγείου”, η οποία ειρήσθω εν παρόδω απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του μαθητικού εντύπου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, αναφέρομαι. Στα δύο φετινά φύλλα που καλύπτουν τους τέσσερις πρώτους μήνες της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και που έφτασαν εδώ κι ένα μήνα περίπου στα χέρια μου, δηλαδή.
Τι να πρωτοχωρέσει, αλήθεια, απ’ τις 8 συν 12 μεγάλες έγχρωμες σελίδες των δύο φύλλων των “Μαντάτων” στη στένα του Παιδότοπου! Ενα το κρατούμενο… Πώς να φανεί έστω και κατ’ ελάχιστον το μέγεθος της δουλειάς που με τα παιδιά και για τα παιδιά, και με τη βοήθεια μιας ομάδας “εξωτερικών” συνεργατών γίνεται απ’ τις δασκάλες τους, την Αννα Στεφανουδάκη, την Ευανθία Ελευθεριάδου, την Ιωάννα Κολοκυθά και την Αννα Μούντη, όμως, η κύρια έγνοια μου. Εν πάσει περιπτώσει! Ας παρηγορηθώ στην σκέψη ότι ο λέων κρίνεται και εξ’ ονύχων και ας αρκεστώ να εκφράσω, μαζί με τα συγχαρητήριά μου και τον θαυμασμό μου για τη συνέχιση του θαύματος…
Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης,
δάσκαλος
Σημείωση: Το υλικό της σελίδας προέρχεται απ’ το 6ο φύλλο.
4ο ΝΗΠ. ΚΙΣΑΜΟΥ
Το θαύμα των Μαντάτων συνεχίζεται...

Στα “Μαντάτα” το πρώτο βραβείο από τη Γ. Λ. Συντροφιά

Η εφημερίδα του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου με τίτλο “Τα Μαντάτα του 4ου Νηπιαγωγείου” διακρίθηκε στην κατηγορία του μαθητικού εντύπου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και απέσπασε το 1ο Βραβείο στον 59ο Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Η απονομή των βραβείων έγινε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 στην Στοά Βιβλίου.
Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Στεφανουδάκη Αννα, Ελευθεριάδου Ευανθία, Κολοκυθά Ιωάννα, Μούντη Αννα και μαθητές. Το βραβείο παρέλαβαν οι μαθητές: Δασοπούλου Κασσάνδρα, Μπατιστάκη Γεωργία, Πατεράκης Αντώνης, Σκορδυλάκης Διονύσης. Στην εισήγησή της η Επιτροπή Βραβείων αναφέρθηκε στα “Μαντάτα του 4ου Νηπιαγωγείου” ως «ένα αξιόλογο έντυπο της προσχολικής εκπαίδευσης, που διακρίθηκε για τη ζωντάνια, την αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα και το θεματικό πλουραλισμό των κειμένων του». Η Επιτροπή Βραβείων συγχάρηκε τα παιδιά «για τη δημιουργική τους προσπάθεια καθώς και τους αξιόλογους εκπαιδευτικούς τους».
Η προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου, Στεφανουδάκη Αννα, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή, αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σχολείο στην έκδοση της εφημερίδας αλλά και στην συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και δύο σημαντικών ξεχωριστών ανθρωπων των κ. Αντώνη Μουντάκη και της κ. Ελένης Τουλουπάκη που με τη βοήθειά τους ο στόχος της έκδοσης επιτεύχθηκε. Οπως δήλωσε η κ. Στεφανουδάκη η εφημερίδα θα συνεχίσει την πορεία της.

“Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια”


Εκδηλώσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 το πρωί πήραμε τα σήματα που φτιάξαμε, τα κράνη μας, το πατίνι και τα ποδήλατα, το φανάρι μας και πήγαμε στο “Τσατσαρωνάκειο” Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Εκεί είχε πολύ κόσμο, μαμάδες και μπαμπάδες, μεγάλους και παιδιά. Ηταν η μέρα που τραγουδήσαμε το τραγούδι “Προσοχή στον δρόμο προσοχή” και δείξαμε σε όλους πώς πρέπει να κάνουμε ποδήλατο με κράνος και ρούχα χρωματιστά. Ο τροχονόμος είναι φίλος μας και προσέχει τα αυτοκίνητα στον δρόμο να μην τρακάρουν.
Διαβάσαμε πολλά βιβλία για τα σήματα, τα αυτοκίνητα και τους πεζούς και παίξαμε πολλά παιχνίδια. Διαλέξαμε να δείξουμε στα άλλα παιδιά που ήταν εκεί εικόνες από το βιβλίο του Ιωάννη Στρατιδάκη με τίτλο “Τι μπελάς αυτός ο δρόμος… Να! Το λέει ο τροχονόμος” που διαβάσαμε και μας άρεσε. Στο τέλος μας έδωσαν και ένα βιβλίο με cd που έχει το τραγούδι “Προσοχή – προσοχή”.


eTwinning – Η Κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη
Εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες μπορούν να βρεθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν εικονικά, να ανταλλάξουν ιδέες και παραδείγματα πρακτικής, να δημιουργήσουν Ομάδες και να αναλάβουν τη διεξαγωγή online έργων. Το σχολείο μας ανέλαβε και υλοποιεί πρόγραμμα eTwinning για το σχολικό έτος 2014-15. Συγκεκριμένα συμμετέχει στο πρόγραμμα Christmas cards και συνεργάζεται με σχολεία από επτά διαφορετικές περιοχές. Ελλάδα, Τουρκία (2 σχολεία), Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία (2 σχολεία) και Ισπανία, μια ομάδα, μια παρέα που δουλεύουμε μαζί ανταλλάσοντας ήθη, έθιμα και φυσικά κάρτες με θέμα τα Χριστούγεννα. Ήδη πήραμε στα χέρια μας τις πρώτες Χριστουγεννιάτικες κάρτες από την Ισπανία, τη Θεσσαλονίκη και την Τουρκία.

Ανέκδοτο!@#*;?
Στο νηπιαγωγείο, η κυρία ρωτάει τα παιδάκια…
– Νικολάκη, πώς κάνει η αγελάδα;
Μούουουουουου, κυρία!!!
– Ελενίτσα, πως κάνει η γάτα;
Νιάου, κυρία!!
– Θανασάκη, πως κάνει το ποντίκι;
– Κλικ, κυρία!!

Αγγελίες
Ενοικιάσεις
Κουτί ταχυδρομείου χάρτινο, κίτρινου χρώματος ενοικιάζεται μετά το τέλος των γιορτών. Τιμή συζητήσιμη.
Ζητείται…
Κορνίζα σε μοντέρνο σχέδιο και χρώμα για να φιλοξενήσει αναμνήσεις του χρόνου που φεύγει.
Βρέθηκε…
Μισοφαγωμένο μελομακάρονο. Αναζητείται το άλλο μισό. Οποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας.

Σπαζοκεφαλιές…
• Έχουμε 3 διακόπτες από τους οποίους θέλουμε να δούμε ποιος ανάβει το φως στο μπάνιο. Στο μπάνιο μπορούμε να μπούμε μια μόνο φορά και η πόρτα είναι κλειστή οπότε δε μπορούμε να δούμε αν ανάβει το φως παρά μόνο αν ανοιξούμε την πόρτα. Λοιπόν ποιος διακόπτης αντιστοιχεί στο μπάνιο;
• Τρέχεις σε αγώνα με αυτοκίνητα και είσαι 3ος. Εάν προσπεράσεις τον 2ο, τι θέση θα έχεις στον αγώνα;

Χανιώτικα νέα (25.04.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/to-thavma-ton-mantaton-sinechizete/#ixzz3YPQdXgNK 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου