Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Ε, ψιτ εσύ… Ναι σε σένα μιλάω καλέ! Σε σένα λοιπόν απευθύνομαι και σε ρωτώ: αν σου έλεγαν πως πρέπει να φας μια φάπα, μια ξανάστροφη πάνω στην κεφαλή και ενδεχομένως να πάρει και λίγο από μάγουλο κι αυτί, τι θα έλεγες; «Δώστή μου μεγάλε να τη φχαριστηθώ»;
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
Η φάπα στον... λαό

Ε, ψιτ εσύ… Ναι σε σένα μιλάω καλέ!
Σε σένα λοιπόν απευθύνομαι και σε ρωτώ: αν σου έλεγαν πως πρέπει να φας μια φάπα, μια ξανάστροφη πάνω στην κεφαλή και ενδεχομένως να πάρει και λίγο από μάγουλο κι αυτί, τι θα έλεγες;
«Δώστή μου μεγάλε να τη φχαριστηθώ»;
Κάπως έτσι -λέω ’γω τώρα- μου μοιάζει αυτό το τελευταίο με τους διπλούς συντελεστές και με ό,τι άλλο συζητιέται για τον Φ.Π.Α.
Δηλαδή, τι να τη φάμε με 15%, τι με 18%, τι με 24%!
Το θέμα θα ήταν να μη μας τη παίζανε τη φάπα καθόλου. Να μην συζητούσαμε βρε αδερφέ για φάπες.
«Ντεν τέλει άλλο αφεντικό, δεν μπορεί, πώς το λένε;
Να μην υπάρχει φάπα ρε παιδιά! Γιατί δηλαδή να με φαπίσετε εμένα; Δε μου αρέσει η καρπαζά και τέλος»!
Αυτό έπρεπε να προσπαθούμε να κάνουμε, μιας και πρώτη φορά αριστερά, για να σου πω και μπράβο.
Αντίρρηση κανείς; Ισως μερικοί ειδήμονες να ’χουν τις αντιρρησούλες τους. Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι, οι οποίοι “διά το καλό μας” προσπαθούν να μας πείσουν ότι η… φάπα κάνει καλό!
Οι πλείστοι βέβαια ως “καλοί καρπαζοεισπράκτορες” (σ.σ. ιδέ στον καθρέπτη σου) δεν την αντέχουν αυτή την κατάσταση. Σκέφτονται ότι όλη αυτή η κοροϊδία με τους έμμεσους και άμεσους φόρους που σε πολλές περιπτώσεις υφίστανται ή τους έχουμε επινοήσει μόνο σε αυτό το ρημαδοκράτος, είναι απαράδεκτη. Από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταποδοτικότητα προς τον απλό πολίτη, ο οποίος λες και υπάρχει σε αυτό εδώ το κράτος έχοντας μία “αποστολή”: να αναμένει(!!!) τα Φ.Π.Α., τα ΕΝΦΙΑ κ.λπ. Τούτος ο λαχνός που του ’λαχε και τούτος ο προορισμός του…
…Και να ’λεγε κανείς ότι με αυτό τον τρόπο πρόκειται να μπουν λεφτά στα Ταμεία, καημός δεν ήτανε. Ούτε βεβαίως πάταξη καμιάς φοροδιαφυγής πρόκειται να υπάρξει. Κυρίως δεν πρόκειται -κατ’ αυτόν τον τρόπο- ποτέ να δημιουργηθεί συνείδηση ενός πολίτη ο οποίος έχοντας νιώσει στην πράξη την έννοια του “κράτους δικαίου”, δεν θα έχει αντίρρηση να πληρώνει φόρους ανάλογα με τις δυνάμεις του!
Αρα; Φαύλος κύκλος!
Θα ρωτήσεις τώρα εσύ ο απλός φαπιζόμενος: υπάρχει σωτηρία; Υπάρχει τρόπος να φτιάξει όλο αυτό;
Δέέέν το θωρώ καημένε φαπίστα (σ.σ. εκ του καριερίστας αφού με τόσα χρόνια στο επάγγελμα έχεις κάνει καριέρα).
Και δεν το θωρώ αφού ακόμη και αυτό το νέο μέτρο περί διαφοροποίησης του Φ.Π.Α. αναλόγως του μέσου πληρωμής, όπως ακούστηκε ότι θα προτεινόταν στους νέους μας Θεσμούς, συναντά -λέει ισχυρό νομικό κώλυμα, καθώς βάσει κοινοτικής νομοθεσίας απαγορεύεται. Κι ο καθείς μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στην Ευρωβουλή πρότεινε την κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Ευρώπη αφού υποστήριξε πως πρόκειται «για μια φορολογία σε βάρος των καταναλωτών, σε βάρος των λαών και των πολιτών και όχι σε βάρος του κεφαλαίου».
Χανιώτικα νέα (20.05.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/i-fapa-ston-lao/#ixzz3agBz5lxW 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου