Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Ανατροπές μικρές και μεγάλες, ένας πραγματικός “πόλεμος” που κρατά εν εγρηγόρσει τις αισθήσεις και τα συναισθήματα ενός λαού που δονείται και κλυδωνίζεται έχοντας κατά νου την ερχόμενη Κυριακή και όχι μόνο!Αδιαμφισβήτητη διαπίστωση -ίσως η μόνη διαπίστωση- ότι ζούμε ιστορικές στιγμές που θα καταγραφούν με μεγάλα γράμματα στην Ιστορία τούτης της χώρας!
Δείτε περισσότερα...  ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Σ'  αχαρτογράφητα νερά...

«Με το σουγιά στο κόκκαλο και το λουρί στο σβέρκο».
Κυριολεξία ή μη, αυτή είναι η πραγματικότητα που ισχύει για τη χώρα μας εδώ και πολύ καιρό και ιδίως όλες αυτές τις τελευταίες ώρες…
Κι υπάρχει κόσμος που ψύχραιμα ανησυχεί τουλάχιστον εδώ στην πόλη μας, γιατί στην πρωτεύουσα υπάρχει ένα άλλο καθεστώς υπό άλλες συνθήκες. Από την άλλη πολλοί από τους πολιτικούς μας -όχι ευτυχώς στο σύνολό τους- αλλά και πολλοί άλλοι που αρθρώνουν δημόσιο λόγο, δεν έχουν επιδείξει την ίδια ψυχραιμία!
Κάπως έτσι, ο κόσμος… γίνεται δέκτης κι αποδέκτης των ειδήσεων και βρίσκεται εν μέσω καταιγισμού ανακοινώσεων, δηλώσεων, πληροφοριών, θέσεων και προβληματισμών που έχουν κατακλύσει κάθε μόριο αέρα που αναπνέουμε!
Κάπως έτσι συνεχίζουμε να καταγράφουμε τα νέα δεδομένα που προέρχονται πανταχόθεν κι εν συνεχή ροή: Ανατροπές μικρές και μεγάλες, ένας πραγματικός “πόλεμος” που κρατά εν εγρηγόρσει τις αισθήσεις και τα συναισθήματα ενός λαού που δονείται και κλυδωνίζεται έχοντας κατά νου την ερχόμενη Κυριακή και όχι μόνο!
Αδιαμφισβήτητη διαπίστωση -ίσως η μόνη διαπίστωση- ότι ζούμε ιστορικές στιγμές που θα καταγραφούν με μεγάλα γράμματα στην Ιστορία τούτης της χώρας!
Η όποια πόλωση υπάρχει δεν πρέπει να αποβεί εις βάρος του λαού μας, δεν πρέπει να εκτραχύνει τις σχέσεις μας…
Μια ακόμη διαπίστωση, ωστόσο, είναι ότι εν μέσω όλου αυτών των καταιγιστικών εξελίξεων, η Κυριακή όχι μόνο δεν είναι “κοντή γιορτή” αλλά μοιάζει να είναι πολύ μακρινή…
Υπάρχει, έχω την αίσθηση, πολύς δρόμος ως την 5η Ιουλίου· ένα πραγματικό υπερπόντιο ταξίδι που ενδεχομένως να μας βγάλει σε ένα κάποιο προορισμό!
Οσο για τούτο το κείμενο είναι μια χειροπιαστή απόδειξη όλων αυτών που περιγράφηκαν παραπάνω κι ενώ είχε ανακοινωθεί και διεξαγόταν η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EUROGROUP καθώς και λίγες μόνο ώρες πριν εκπνεύσει η διορία για την καταβολή της δόσης στο Δ.Ν.Τ. την οποία η Ελλάδα δεν προτίθετο να καταβάλλει.
Τι έγινε έκτοτε και ως την ώρα που διαβάζετε εσείς το παρόν, δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί από τον γράφοντα.
Κάπως έτσι λοιπόν, απρόβλεπτα, και σε αχαρτογράφητα νερά ίσως, να προχωρήσουμε έως την Κυριακή, αλλά και μετά την Κυριακή…
Αυτή ακριβώς η διαμορφούμενη κατάσταση είναι που προσπαθεί να εκτιμήσει, να αναλύσει ένας απλός-κοινός άνθρωπος, ένας νους που έχει να νοιαστεί και για την καθημερινότητά του εκ των πραγμάτων.
Τι μέλλει γενέσθαι ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα…
Μόνο μια ευχή: Ο,τι γίνει, να γίνει για το καλό της πατρίδας μας, για το καλό των παιδιών μας!!!
Χανιώτικα νέα (01.07.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/s-achartografita-nera/#ixzz3edcBPnOD 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου