Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Την δεντροφύτευση που έκαναν στα Καθιανά Ακρωτηρίου, όπως τη βίωσαν, μάς περιγράφουν μέσα απ’ τις εργασίες τους, με τον δικό τους τρόπο, στον σημερινό Παιδότοπο, τα Τεταρτάκια των Εκπαιδευτηρίων ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ. Χίλια μπράβο και σ’ αυτά και στον δάσκαλό τους. Το πρώτο που θέλω να πω. Να βρει μιμητές η δράση τους, το δεύτερο.
Αγαπούμε τη φύση; Απόδειξη: φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο, μπορείς!
Δείτε περισσότερα... ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

 Δ΄τάξη Εκπαιδευτηρίων ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο, μπορείς!

Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!

Μια απ’ τις πολλές δράσεις των παιδιών της Δ’ τάξης του Δημ. Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ την τελευταία σχολική χρονιά και η δεντροφύτευση που έκαναν στα Καθιανά, σε μια μεγάλη έκταση που ανήκει στη Δ/νση Δασών Χανίων! «Εκεί με τη βοήθεια ειδικών από την υπηρεσία, φυτέψαμε αρκετά πεύκα, με την υπόσχεση οι μαθητές να τα υιοθετήσουν και να τα φροντίσουν, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι», μου έγραψε σε σημείωμά του ο πάντα σε ρόλο εμψυχωτή, γνωστός και από άλλες εργασίες μαθητών του, δάσκαλος των παιδιών, Μανόλης Κουναλάκης. Αυτήν τη δράση, όπως τη βίωσαν, μάς περιγράφουν μέσα απ’ τις εργασίες τους, με τον δικό τους τρόπο, στον σημερινό Παιδότοπο, τα Τεταρτάκια των Εκπαιδευτηρίων ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ. Χίλια μπράβο και σ’ αυτά και στον δάσκαλό τους. Το πρώτο που θέλω να πω. Να βρει μιμητές η δράση τους, το δεύτερο.
Αγαπούμε τη φύση; Απόδειξη: φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο, μπορείς!
Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
δάσκαλος





Μια μέρα πήγαμε με την τάξη μας σε ένα μέρος και μας μίλησαν για τα πεύκα. Αργότερα πήγαμε και φυτέψαμε αρκετά πεύκα σε ένα χωράφι και εκεί βοήθησαν όλα τα παιδιά. Αργότερα θα πάμε να τα ποτίσουμε κάποια στιγμή. Μου άρεσε πολύ αυτή η εκδρομή και έμαθα πολλά πράγματα για τα δέντρα.
Άρτεμις Μπικάκη

Στη δεντροφύτευση πέρασα τέλεια. Ηταν μια από τις αγαπημένες μου εκδρομές. Στον χώρο που φυτέψαμε μου άρεσε πολύ η θέα. Το να φυτεύεις είναι πολύ κουραστικό, διότι σκάβεις. Όμως πέρασα πολύ ωραία και εύχομαι να πάμε ξανά να φυτέψουμε!
Βασίλης Μαλιχούτης




Πριν από πολύ καιρό πήγαμε να κάνουμε μία δεντροφύτευση στην περιοχή των Καθιανών.
Ηταν πολύ συναρπαστικά διότι ο άνθρωποι που ήταν εκεί μας έδειξαν πώς πρέπει να φυτεύουμε πεύκα. Περάσαμε τέλεια, μάθαμε πολλά πράγματα και φυτέψαμε αρκετά πεύκα. Δε μας πήρε πολλή ώρα, ό,τι μας έδειχναν οι άνθρωποι ήταν απλό.
Ανοίγαμε τρύπες στο χώμα και μετά βάζαμε το δέντρο που ήταν μικρό. Επίσης η διαδικασία για να γίνει ήθελε περίπου δύο παιδιά. Ενιωσα χαρά και όλο αυτό που κάναμε ήταν γοητευτικό, επειδή το κάναμε για πρώτη φορά.
Γιώργος Σταματάκης

Οταν πήγαμε στη δεντροφύτευση εμείς για να φυτέψουμε δέντρα ανεβήκαμε σε ένα βουνό κι από εκεί μπορούσες να δεις πολλές πεδιάδες. Μαζέψαμε λουλούδια και απολαύσαμε την ομορφιά της φύσης. Οταν φτάσαμε στο μέρος όπου θα φυτεύαμε τα δέντρα, μπερδεύτηκα λίγο, γιατί δεν κατάλαβα από ποια πλευρά θα φυτεύαμε. Μάλλον από αριστερά πίστεψα, γιατί είχε μια μικρή πλαγιά αλλά τελικά επιλέξαμε ένα απλό χωράφι. Δε θυμάμαι πόσα δεντράκια φυτέψαμε, αλλά ήταν αρκετά.
Αλέξανδρος Βλαμάκης

Στη δεντροφύτευση ήτανε πάρα πολύ ωραία. Φυτέψαμε αρκετά πεύκα και ύστερα κόψαμε λουλούδια. Πιστεύω ότι ήταν όμορφα και ειδικά όταν ο υπεύθυνος μας έδωσε μια σκαλίδα για να σκάψουμε διάφορες τρύπες. Ελπίζω να το κάνουμε ξανά γιατί είχε πολλή πλάκα. Στην αρχή περπατούσαμε σε μια ανηφόρα και μερικά παιδιά είχανε πλάκα.
Ειρήνη Σβουράκη





Στη δεντροφύτευση που κάναμε περάσαμε πολύ ωραία. Με αυτή τη δράση το περιβάλλον ομορφαίνει και μολύνεται λιγότερο. Θα είναι πολύ ωραίο εάν ο κόσμος μας ήταν γεμάτος λουλούδια και δέντρα.
Παράσχος Μπιλάς

Στη δεντροφύτευση φυτέψαμε πεύκα στα Καθιανά. Τις περισσότερες φορές μας βοηθούσαν κάποιοι άνθρωποι να σκάψουμε και να τα φυτεύσουμε. Οταν έσκαβαν οι άλλοι, κάποιοι μάζευαν λουλούδια. Πήγαμε εκεί γιατί πολλοί άνθρωποι κόβουν τα δέντρα κι έτσι σε λίγο δε θα έχουμε καθόλου πράσινο.
Αθηνά Μανούσακα

Μια φορά πήγαμε στα Καθιανά για να κάνουμε μια δεντροφύτευση. Περάσαμε τέλεια και φυτέψαμε πεύκα. Εγώ φύτεψα ένα δεντράκι. Μαζί με όλους τους συμμαθητές μας βγάλαμε μια ωραία φωτογραφία όλοι μαζί με άλλους κυρίους και μια κυρία που ήταν εκεί και μας βηθούσαν να φυτέψουμε. Πέρασα ευχάριστα και θα ήθελα να πάμε ξανά.
Ηλίας Γκέιλ

Στη δεντροφύτευση φυτέψαμε πολλά πεύκα. Εγω δε φύτεψα κανένα, αλλά έσκαψα πολύ. Επίσης μας βοήθησαν κάποιοι άνθρωποι σε αυτή τη δουλειά.
Εκείνος ο χώρος που φυτέψαμε ήταν δικός τους για να κάνουν δεντροφυτεύσεις. Εγώ νομίζω ότι πήγαμε εκεί για να μάθουμε να φυτεύουμε δέντρα. Μακάρι να πάμε ξανά.
Βασίλης Βασιλάκης

Η δεντροφύτευση ήταν κάτι διασκεδαστικό. Μας άφησαν να φυτέψουμε μόνοι μας, αφού πρώτα μας έδειξαν. Ετσι φυτέψαμε αρκετά πεύκα, αλλά θα ήθελα να φυτεύαμε περισσότερα.
Επίσης το φύτεμα των πεύκων μου φάνηκε αρκετά εύκολο. Ο δάσκαλός μας, ο κύριος Μανώλης, μας είπε ότι πρέπει να πάμε ξανά το καλοκαίρι για να τα ποτίσουμε. Εύχομαι να έρθει πολύ γρήγορα αυτή η μέρα.
Καλλιόπη Παυλουδάκη

Στη δεντροφύτευση που είχαμε πάει με την τάξη μου ήταν πολύ όμορφα. Οταν ήρθε η ώρα να φυτέψουμε ήμουν η πρώτη που έσκαψα από την τάξη.
Μετά πήγαμε με τις φίλες μου και μαζέψαμε πάρα πολλά λουλούδια. Ύστερα φύγαμε και γυρίσαμε στο σχολείο. Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία και θα ήθελα να το κάνω ξανά.
Ολυμπία Κρομυδάκη

Στη δεντρτοφύτευση πέρασα τέλεια με την τάξη μου. Εκεί ήταν τρεις άνθρωποι, μια κυρία και δύο κύριοι. Στην αρχή μας έκαναν μία ξενάγηση στα φυτά και στα δέντρα που υπήρχαν εκεί.
Μετά από πολύ περπάτημα μας είπαν να σταματήσουμε σε ένα μέρος και να τους κοιτάμε πολύ προσεκτικά για να δούμε πώς πρέπει να φυτέψουμε.
Μετά πήραμε τα δέντρα και αρχίσαμε να φυτεύουμε. Δυστυχώς κάποια στιγμή φύγαμε, ελπίζω όμως να ξαναπάω σύντομα.
Εβελίνα Λυγιδάκη


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/fitepse-ki-esi-ena-dentro-boris/#ixzz3ev9u4BMF 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου