Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

 Σε δυο μέρες Χριστός γεννάται, μήνυμα χαρμόσυνο! Και πέρα για πέρα αληθινό, για όσους πολύ το επιθυμούν να το δεχθούν στα κατάβαθα της ψυχής της παιδίσιας που κάπου εντός τους παραμένει κρυμμένη. Κι υπάρχει ακόμη χρόνος, τίποτα δεν είναι χαμένο αν δεν το παραδεκτούμε  Είναι τούτος εδώ ο τόπος γερά αντιστεκούμενος για να μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την όμορφη αίσθηση που νιώθει η ανέμελη νιότη σαν εύχεται ολόψυχα “Καλά Χριστούγεννα”! Τούτη η λέξη Χριστούγεννα, να ‘ναι για όλους φυλαχτό, η ευχή μου…
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Χριστός γεννάται... αλήθεια
Σε δύο μέρες θα γεννηθεί! Τούτη η προσμονή θα επαληθευθεί το δίχως άλλο και θα χαροποιήσει αληθινά! Πιότερο από κάθε τι άλλο θα ανυψώσει.
Τούτη η αλήθεια μοιάζει και είναι η μόνη σίγουρη, ορατά και ξεκάθαρα ανάμεσα σε όλα εκείνα τα πλαστικοποιημένα, φτιασιδωμένα και ψευδο-αναμενόμενα και μη, εκείνα όλα που ευχόμαστε ή ελπίζουμε ότι θα συμβούν αποθέτοντας τις όποιες ελπίδες μας σε λόγια ανθρώπων.
Ειναι μι’ αλήθεια που σημαίνει όλα όσα μόνο η παρουσία ενός νεογέννητου, ενός βρέφους – του μωρού Θεανθρώπου που θα γεννηθεί και πάλι, μπορεί να προσδώσει!
Και μόνη αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει και πάλι, και για μια ακόμη φορά, όλα εκείνα που προσμένουμε απ’ την παρουσία του…
Ωρα αλήθειας λοιπόν.
Μιας κατ’ ουσίαν αλήθειας που ισχύει ακόμη και σε αυτόν τον σύγχρονο κόσμο στον οποίο έχουμε μάθει να μην νιώθουμε, στον οποίο αποξεχνούμε τις αίσθησες που χαρακτηρίζουν την υπόστασή μας ως άνθρωποι.
Τούτη η αλήθεια έρχεται σε λίγες ώρες σαν μάννα εξ ουρανού σε ένα ανθρωπομάνι που βιώνει τα πάντα μέσα από τον υμένα μιας παγκοσμιοποιημένης “συνείδησης” που ωστόσο στις περισσότερες περιστάσεις δεν συνάδει με τις ανάγκες του, μήτε με τις προσδοκίες του.
Κι έρχεται ως αλήθεια στον άνθρωπο που οφείλει να ορίζεται και ως προσωπικότητα αυτούσια, στον σημερινό άνθρωπο τον αποκαμωμένο που είναι χαμένος, που μοιάζει να έχει εθιστεί στο ψεύτικο, που σιγά-σιγά ζει έχοντας απομυθοποιήσει ακόμη και αυτήν την ύπαρξη τούτης αυτής της λέξης για την οποία ο λόγος.
Ισως και δικαιολογημένα αφού στο όνομά της “αλήθειας” έχουν δημιουργηθεί όλες τούτες οι ψευδαισθήσεις που μας μπολιάζουν ώστε σταδιακά μες σε αυτήν την δοτή πραγματικότητα ο σύγχρονος ανθρωπος έπαψε πια να πιστεύει στα μάτια, σταμάτησε να πιστεύει στα λόγια… -δικαιολογημένα- επειδή πολύ έχει προδωθεί! Αλλος συνειδητά – άλλος ασυνείδητα, ερήμην του ή μη…
Αλλά… σε δυο μέρες Χριστός γεννάται, μήνυμα χαρμόσυνο! Και πέρα για πέρα αληθινό, για όσους πολύ το επιθυμούν να το δεχθούν στα κατάβαθα της ψυχής της παιδίσιας που κάπου εντός τους παραμένει κρυμμένη.
Κι υπάρχει ακόμη χρόνος, τίποτα δεν είναι χαμένο αν δεν το παραδεκτούμε…
Είναι τούτος εδώ ο τόπος γερά αντιστεκούμενος για να μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την όμορφη αίσθηση που νιώθει η ανέμελη νιότη σαν εύχεται ολόψυχα “Καλά Χριστούγεννα”!
Τούτη η λέξη Χριστούγεννα, να ‘ναι για όλους φυλαχτό, η ευχή μου…

Χανιώτικα νέα (23.12,2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/christos-gennate-alithia/#ixzz3v8zSwMjO 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου