Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η διήμερη εκδρομή που πραγματοποίησαν, πριν ακόμα αρχίσουν τα χιόνια, στα “ψηλά βουνά” μας, στα Λευκά Όρη, τα παιδιά των τριών μεγάλων τάξεων του Δημ. Σχ. των Εκπαιδευτηρίων “Μαυροματάκη – Μητέρα”, με συνοδούς τους δασκάλους των.
Φαίνεται ξεκάθαρα αυτό από τις εργασίες τους και τις σχετικές φωτογραφίες τους που φιλοξενούνται στον σημερινό Παιδότοπο. Και βέβαια οι πολλαπλές “ωφέλειες” που… εισέπραξαν.
Δείτε περισσότερα... ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης






ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΡΟΜΑΤΑΚΗ- ΜΗΤΕΡΑ
Στα ψηλά βουνα και στα φαράγγια μας
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η διήμερη εκδρομή που πραγματοποίησαν, πριν ακόμα αρχίσουν τα χιόνια, στα “ψηλά βουνά” μας, στα Λευκά Όρη, τα παιδιά των τριών μεγάλων τάξεων του Δημ. Σχ. των Εκπαιδευτηρίων “Μαυροματάκη – Μητέρα”, με συνοδούς τους δασκάλους των.
Φαίνεται ξεκάθαρα αυτό από τις εργασίες τους και τις σχετικές φωτογραφίες τους που φιλοξενούνται στον σημερινό Παιδότοπο. Και βέβαια οι πολλαπλές “ωφέλειες” που… εισέπραξαν.
Κατάπολλα ευχαριστώ τον και φίλο μου δάσκαλο, υπεύθυνο των Προγραμμάτων των Εκπαιδευτηρίων, Κώστα Μανωλάκη για το υλικό που μου έστειλε. Συγχαρητήρια σε όλους! Και στους μεγάλους και στους μικρούς! Πάντα άξιοι!
Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
Δάσκαλος
Λίγο πριν πέσουν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα και ασπρίσουν και πάλι τα Λευκά μας Όρη, οι μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Μαυροματάκη-Μητέρα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά “τα ψηλά βουνά” μας. Επισκέφτηκαν μέρη απείρου φυσικού κάλλους από το παραδεισένιο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης ως στο μεγαλόπρεπο κι επιβλητικό φαράγγι της Σαμαριάς στο πλαίσιο ενός διήμερου βιωματικού προγράμματος (14 και 15 Νοεμβρίου). Με συνοδούς τον κ. Αντώνη και την κα Μαριάννα Μαυροματάκη, τον κ. Κώστα Μανωλάκη και την κα Έφη Γιαννουδάκη, τα παιδιά συμμετείχαν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια, διέμειναν στις παραδοσιακές κατοικίες Αγριόροδο στον Ομαλό, “αγκάλιασαν” μια ανεμογεννήτρια, μάζεψαν κάστανα, επισκέφτηκαν και ενημερώθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης στο Ξυλόσκαλο, περιηγήθηκαν παίζοντας στο Βοτανικό Πάρκο, γεύτηκαν ξεχωριστές γεύσεις… Ο καιρός, σχεδόν καλοκαιρινός, ήταν ιδανικός για παιχνίδι, γνώση, αυτενέργεια, κοινωνικοποίηση και συνεργασία! Ήταν μια εκδρομή που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.
Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη- Μητέρα
Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, όταν παίξαμε κρυμμένο θησαυρό. Επίσης μου άρεσε όταν ξεκουραστήκαμε στα εξαιρετικά σπίτια στον Ομαλό.
Γιώργος Γκρηρ, Στ΄
Εντυπωσιάστηκα από την είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, τα σκαλιά που κατέβαιναν και δεν τελείωναν, ο Γκίγκιλος ή Σάπιος που υπήρχε ο φόβος μη γίνει κατολίσθηση, η θέα από την ταβέρνα και τα δέντρα που φύτρωναν στις άκρες των γκρεμών.
Μανώλης Βυζηράκης,
Στ’ τάξη
Αυτό που μου έκανε εντύπωση στον Ομαλό ήταν το κέντρο πληροφόρησης στο Ξυλόσκαλο. Ήταν ένα μικρό και όμορφο μουσείο και εκεί μάθαμε για τη χλωρίδα και την πανίδα στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, δηλαδή το φαράγγι και τα βουνά.
Μάνος Μανωλάκης,
Στ’ τάξη


Ανέβηκα εις το βουνό
με μια καλή παρέα
και τελικά περάσαμε πάρα πολύ ωραία.
Ιωσήφ Μπολάκης,
Στ’ τάξη
Στην εκδρομή πέρασα πολύ ωραία. Ήταν φοβερή εμπειρία. Θαυμάσαμε τη φύση στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και της Σαμαριάς, παίξαμε πολλά παιχνίδια και φάγαμε ωραία φαγητά.
Παναγιώτης
Μυλωνάς, Στ΄
Ήταν η καλύτερη εκδρομή του κόσμου. Εντύπωση μου έκανε η δραστηριότητα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Επίσης μου άρεσε το σπιτάκι γιατί ήταν διώροφο και η βραδιά που με τους φίλους μου φάγαμε διάφορα πράγματα και τα παιχνίδια που παίξαμε, όπως το σκοτεινό δωμάτιο.
Νίκος Μυλωνάς,
Δ’ τάξη
Μου άρεσε πάρα πολύ το τοπίο του βουνού. Επίσης μου άρεσαν και οι δραστηριότητες που κάναμε με τους δασκάλους μας. Ελπίζω να πάμε ξανά.
Νεκταρία Παντελάκη, Δ’ τάξη
Σαν ανεβώ στον Ομαλό και βλέπω τις Μαδάρες
μου ’ρχονται τόσες στο μυαλό τση Κρήτης μας οι χάρες.
Σοφία Λαμπρινού,
Στ’ τάξη
Μου άρεσαν οι δραστηριότητες που κάναμε.
Πιστεύω του χρόνου να πάμε ξανά.
Ελευθερία Μπολάκη, Δ’ τάξη
Στο Βοτανικό Πάρκο ψάξαμε να βρούμε ένα φυτό που να αρχίζει από κάθε γράμμα της αλφαβήτας. Ετσι η βόλτα μας στο πάρκο έγινε σαν παιχνίδι και μου άρεσε πολύ.
Γιάννης Βιτωράκης,
Ε΄ τάξη
Ο βιότοπος στο Βοτανικό Πάρκο ήταν όμορφος. Είχε πλούσια χλωρίδα με είδη φυτών απ’ όλο τον κόσμο. Περπατήσαμε και παίξαμε στις ανηφόρες και τις κατηφόρες. Τέλος στο πέτρινο θεατράκι ξεκουραστήκαμε, βγάλαμε φωτογραφίες και είδαμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας.
Μαρία Ιωάννα Πριπάκη,
Στ’ τάξη
Μου άρεσε πολύ το σπίτι και οι δραστηριότητες και το εστιατόριο.
Τα καλύτερα ήταν τα παιχνίδια που κάναμε μέσα στο σπίτι. Μου άρεσε και το Μουσείο που επισκεφθήκαμε. Ανυπομονώ να πάω ξανά εκεί.
Αιμίλιος Παντελίδης,
Δ’ τάξη
Μ’ άρεσε πολύ που πήγα εκδρομή μόνη, χωρίς τη μαμά και τον μπαμπά κι έμεινα με τις φίλες μου. Περάσαμε πολύ ωραία!
Χριστίνα Μπολιώτη,
Ε’ τάξη
Πέρασα πολύ όμορφα και μ’ άρεσαν τα βουνά, τα φαράγγια και που παίζαμε με τους φίλους μου και είχαμε το δικό μας διώροφο σπίτι!
Γιώργος Λαμπρινός,
Δ’ τάξη
Πάνω στα Λευκά Όρη και κοντά στον Ομαλό βρίσκεται ένα μέρος που το λένε Πέτρας Σελί.
Εκεί ψηλά είναι οι τεράστιες ανεμογεννήτριες που για να τις αγκαλιάσουμε χειάστηκαν 13-14 παιδιά. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι αριστερά (όπως πας για Ομαλό) φαίνεται το Κρητικό πέλαγος και δεξιά το Λιβυκό. Είχε μία απίστευτη θέα!
Μαριάντα Μιχαήλ,
Στ’ τάξη

Χανιώτικα νέα (16.01.2016)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/sta-psila-vouna-mas-ke-ta-farangia-tous/#ixzz3xOfK97DJ 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου