Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τον φιλολογικό Σύλλογο Ὁ Χρυσόστομος", στις 11  Μαΐου
Τιμητική εκδήλωση για τον Νικόλαο Β. Πετρουλάκη

"Νίκος Πετρουλάκης: Ο Δάσκαλος των δασκάλων", ο τίτλος της εισήγησης του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη




Ο Φιλολογικός Σύλλογος Χανίων “Ο Χρυσόστομος” πραγματοποιεί στις 11 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. εκδήλωση για να τιμήσει τον σύμβουλο ε.τ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Νικόλαο Β. Πετρουλάκη για την προσφορά του στην Ελληνική Παιδεία, την Επιστήμη και την προαγωγή του τόπου.
Στην προσωπικότητα και το έργο του τιμώμενου θα αναφερθούν οι: Μιχάλης Ι. Βάμβουκας, ομότ. καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης, δάσκαλος-λογοτέχνης, Αλέξανδρος Κ. Παπαδερός, σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ε.τ. και τ. γενικός διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Χρυσοστόμου” καλεί το χανιώτικο κοινό να παρακολουθήσει την ως άνω τιμητική εκδήλωση για τον σημαντικό συμπολίτη μας παιδαγωγό.

Λίγα λόγια για τον Νικόλαο Πετρουλάκη
Ο Νικόλαος Πετρουλάκης γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης το 1921 και υπηρετεί την εκπαίδευση από το 1940. Εχει συγγράψει είκοσι πέντε βιβλία, εκατοντάδες άρθρων παιδαγωγικού και ψυχολογικού περιεχομένου σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, περί τα 150 λήμματα στη Μεγάλη Παιδαγωγική Εγκυκλοπαίδεια και την Παιδαγωγική Ψυχολογική Εγκυκλοπαίδεια – Λεξικό, δεκάδες επιφυλλίδων στον αθηναϊκό και επαρχιακό Τύπο.

Ως γενικός Γραμματέας της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος επί 15ετία, έχει διοργανώσει διεθνή και πανελλήνια παιδαγωγικά συνέδρια. Είναι εταίρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από 30ετίας, ιδρυτικό μέλος και επίτιμος γενικός γραμματέας της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Θυματολογίας, μέλος της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Εταιρείας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γλώσσας και Γραμματισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου