Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΑΦΡΟ
ΝΟΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΛΕΙΒΑΔΑ
Γράφει ο Γιάννης Λιβυάκης




O συνθέτης – μουσικός Κώστας Λειβαδάς επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του ( σ. σ. : από το Νίππος Αποκορώνου η γιαγιά του, το γένος Βασιλοδημητράκη), τα Χανιά. Αυτή τη φορά θα δώσει συναυλία για τη στήριξη του έργου της εθελοντικής ομάδας “συνάνθρωπος” στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ.
Μαζί του θα εμφανιστούν η Μελίνα Ασλανίδου και ο Βασίλης Σκουλάς.
Τη συναυλία διοργανώνει η ομάδα στήριξης «Συνάνθρωπος» με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Ο σύλλογος έχει στόχο να βοηθήσει μεμονωμένες οικογένειες αλλά και αρκετές δομές της πόλης των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα.
Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” ο ίδιος ο Κώστας Λειβαδάς σημειώνει:
«Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος. Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια συνεργαζόμαστε εθελοντικά με την ομάδα Συνάνθρωπος για την επίτευξη μιας μεγάλης συναυλίας στα Χανιά που θα έχει πάλι ιερό σκοπό τη βοήθεια των ασθενέστερων ομάδων και συνανθρώπων της πόλης παράλληλα με ειδικούς στόχους που κάθε φορά εκπληρώνονται άμεσα και γρήγορα. Μάλιστα, επειδή την προηγούμενη φορά από την αλησμόνητη σε συγκίνηση και προσέλευση συναυλία που δώσαμε μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας πήγε στην ΕΛΕΠΑΠ, δεν σου κρύβω ότι μέσα μου αφιερώνω τη φετινή συναυλία στη μνήμη του Γιώργου Μανουσέλη που έφυγε τόσο γρήγορα και ξαφνικά».
Ο Κώστας Λειβαδάς εξηγεί ότι η συναυλία θα γίνει «με μια ομάδα αγαπημένων φίλων, μουσικών, εθελοντών τεχνικών, και καλεσμένους την αγαπημένη μου φίλη Μελίνα Ασλανίδου που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε θερμά -λατρεύει τα Χανιά και έχει ζήσει πολύ την Κρήτη- και τον κοινό μας ήρωα Βασίλη Σκουλά που σαν άρχοντας πάντα, συμφώνησε να σφραγίσει τη συναυλία με το μοναδικό του χρώμα. Καταλαβαίνεις ότι ιδανικότερη συνάντηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει για μένα φέτος και ελπίζω το ίδιο, καιρού και Θεού θέλοντος, να το απολαύσει και ο κόσμος.
Τραγούδια αγαπημένα από το “18 χρόνια δρόμος” (στο “Για να σε συναντήσω”) ως το “Η επιμονή σου” και το ντουέτο με τη Μελίνα: “Βρέχει στην Ιωνος Δραγούμη” και στο “Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα” ως το “Σαν να μην πέρασε μια μέρα”), τραγούδια της Μελίνας, τραγούδια που αγαπάμε και στο τέλος η σφραγίδα του μεγάλου Σκουλά με την τιμή που είχα να του γράψουμε μαζι με τον Κώστα Φασουλά το “Θα σε φιλέψω στεναγμέ” καθώς και άλλα από τον πλούτο της Κρήτης μας. Ραντεβού στην Τάφρο για μια ακόμη φορά, λοιπόν, για την αγάπη στο τραγούδι, για την αγάπη στα Χανιά, για την αγάπη στον Συνάνθρωπο».
Eίναι η δεύτερη φορά που ο Κώστας Λειβαδάς συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ομάδας «Συνάνθρωπος» καθώς πριν από δύο χρόνια είχε εμφανισθεί και πάλι σε μια κατάμεστη Τάφρο με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου συνδράμοντας στην ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Κώστας Λειβαδάς θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που ακολουθεί όλη τη σειρά της πορείας και των τραγουδιών που αγαπήσαμε και που αποτυπώνεται στην πρόσφατη συλλογή “18 Χρόνια Δρόμος” που κυκλοφορεί από τη Feelgood.
Την παράσταση συμπληρώνουν οι μουσικοί: Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου κιθάρες, Ανδρέας Καραντίνης μπουζούκι, Αιμίλιος Μπαριαμπάς μπάσο, Λεωνίδας Κυρίδης (μπάσο), Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα).
Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ.
Σημείο Προπώλησης: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Χανιώτικα νέα (27.08.2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου