Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΕΥΔΟΚΙΑ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΑ-ΚΑΚΑΤΣΑΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 6.30 μ. μ.

Το νέο βιβλίο της Ευδοκίας Σκορδαλά-Κακατσάκη «Η Γιασεμιά και τ’ αστεράκια» (εικονογράφηση Κριστίν  Μενάρ) θα παρουσιαστεί την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.                                      
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δάσκαλος-λογοτέχνης Βασίλης Χαρωνίτης και ο δάσκαλος-ριμαδόρος Κωστής Λαγουδιανάκης.                                                                                               
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός-καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Μιχάλης Αεράκης.                                                                                                                                                        
 Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό δρώμενο από παιδιά του 5ου Δημ. Σχ. Χανίων (Γ1 και Δ1 τάξεων), σε διδασκαλία της δασκάλας  Γυμναστικής  Τόνιας Καπετανάκη. Συντονιστής της εκδήλωσης , την οποία διοργανώνουν  η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, οι Εκδόσεις «Κόκκινη κλωστή δεμένη» και το Βιβλιοπωλείο «Πετράκη», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Χανίων, θα είναι ο συγγραφέας και πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών, Δημήτρης Νικολακάκης.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, το οποίο είναι το δέκατο της συγγραφέα, διαβάζουμε:
Γη κι ουρανός. Πουλιά και λουλούδια. Τ’ αστέρια και το Φεγγάρι. Κι η άνοιξη. Όλα συνυπάρχουν αρμονικά σε τούτο το παραμύθι. Κι η ζωή μιας Γιασεμιάς, στην άκρη ενός κήπου. Κι η τρυφερή φιλία της  μ’ έναν  γέρο ξύλινο φράχτη κι έναν μικρούλη ονειροπόλο άνεμο.  Και οι προσδοκίες, οι λαχτάρες και τα όνειρά τους.  Ο φράχτης  λέει, λαχταρά  να νιώσει πάλι όμορφα. Όπως μια φορά που…  ήταν δέντρο στο δάσος!  Ο μικρούλης άνεμος πάλι,  ονειρεύεται  να γίνει ποιητής!  Κι η Γιασεμιά; Χμ…  Η Γιασεμιά όχι μόνο  λαχταρά και  ονειρεύεται,  αλλά είναι σίγουρη πως  κάποια νύχτα  θα πέσει στην αγκαλιά της ένα… αστέρι!  Όνειρα και λαχτάρες και προσδοκίες που φαντάζουν μακρινά και άπιαστα.  Άραγε θα γίνουν πραγματικότητα;  Ποιος ξέρει….                       




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου