Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Κάθε πέρσι και καλύτερα…!



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ, Κακατσάκης
Το ’χουμε ξαναγράψει, ότι ο λαός είναι σοφός και από τα χείλη του σοφίες ακούς. Kαλή ώρα αυτό το “κάθε πέρσι και καλύτερα” έχει… βαθιές ρίζες που στην περίπτωσή μας, αποδεικνύεται περίτρανα!
Και κάπου εδώ εμφανίζεται το Bloomberg, η γνωστή εταιρεία χρηματοοικονομικού λογισμικού, δεδομένων και των μέσων ενημέρωσης, η οποία μας πληροφορεί ακριβώς το ρητό του σοφού λαού μας: ότι δηλαδή το 2017 θα ’ναι χειρότερο από το 2016!
Κι όταν το λέει το Bloomberg… “πάσα αρχή παυσάτω”! Δεν αμφισβήτείται εύκολα, από τη στιγμή μάλιστα που στο παρελθόν έχει πολλάκις αποδειχθεί η ορθότητα των προβλέψεών του!
Το Bloomberg εξάλλου είχε προβλέψει τόσο την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. όσο και την επικράτηση του Trump στις αμερικανικές εκλογές κατά το 2016. Είναι θα λεγε κανείς ένα είδος “σύγχρονου μάντη” που, αναφορικά με την Ελλάδα του 2017, σημειώνει ότι παρά τα δημοσιονομικά σκληρά μέτρα, η οικονομία θα συνεχίσει να καταρρέει και μάλιστα δεν υπάρχει και καμία ελπίδα στον ορίζοντα!
Από την άλλη όσο κι αν εμείς εδώ “έχουμε το ζόρε μας από χίλιες δυο μπάντες”, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επηρεαζόμαστε άμεσα και από τα τεκταινόμενα ανά τον πλανήτη όπως εξάλλου και κάθε χώρα πάνω σε αυτόν. Το προσφυγικό, ο λαϊκισμός και η επικράτηση αυτού του είδους των πολιτικών και της πολιτικής που ασκούν εκείνοι, είναι μόνο κάποια από αυτά τα οποία θα μας επηρεάσουν έτι περισσότερο… αρνητικά με απρόβλεπτες για την ώρα συνέπειες!
Εξάλλου σύμφωνα με το Bloomberg θα υπάρξει μια αλλαγή όσον αφορά στις ηγεσίες τόσο της Γαλλίας με επικράτηση της Μαρί Λεπέν που θα οδηγήσει τη χώρα της εκτός Ευρώπης, όσο και της Ιταλίας όπου “βλέπει” επικράτηση του Μπέπε Γκρίλο, ενός ακόμη λαϊκιστή που ως αποτέλεσμα θα έχει να δημιουργηθεί «ένα ακόμη πιο εκρηκτικο πολιτικό μείγμα στην Ευρώπη», σε μια Ευρώπη (Ε.Ε.) που είναι πια ολοφάνερο πως απέχει παρασάγγας από κείνη “της ευημερίας των λαών και της αλληλεγγύης”. Πνέει τα λοίσθια και αργά ή γρήγορα -αν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές- θα παύσει να υφίσταται!
Σε όλη αυτή τη διαμορφούμενη κατάσταση, πόσο υποκριτική ακούγεται τούτη την ώρα η “κραυγή αγωνίας” του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ότι η «Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί»! από τη στιγμή μάλιστα που τόσο καιρό τα σημάδια αυτό έδειχναν αλλά οι των Βρυξελλών και όχι μόνο, περί άλλων ετύρβαζαν…

Χανιώτικα νέα (14.12.2016)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου