Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΕΥΘΥΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Θε μου και δωσ'μου φώτιση, καρδιά σαν το καζάνι.

Να κάτσω να συλλογιαστώ το Δάσκαλο το Γιάννη.

Ο αγώνας για το “Δασκαλογιάννης”




Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης


Kαι στο παρελθόν η στήλη είχε καταπιαστεί με την περίπτωση του “Δασκαλογιάννης”, το ξεπούλημά του στη Fraport, τη δική μας στάση, την αντίθεση φορέων και πολιτών στην εκποίηση του αεροδρομίου Χανίων, αλλά και τις προσπάθειές τους με τα μέσα που διαθέτουν…
Προχθές στο Κ.Α.Μ. τρεις Ελληνες ευρωβουλευτές παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” ενάντια στην εκποίηση του “Δασκαλογιάννης”, όπου και δήλωσαν την υποστήριξή τους. Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα που είπαν, υπήρχαν και τα παρακάτω δυο τρία σημεία:
Ηταν η αναφορά του κ. Ν. Μαριά ότι τα αεροδρόμια αυτά έχουν βασικό ρόλο στην άμυνα της χώρας. «Ακόμα και στις ΗΠΑ τη μητρόπολη του καπιταλισμού όταν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις υπάρχει ρήτρα εθνικής ασφάλειας που στη δική μας περίπτωση δεν υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η κα Σ. Σακοράφα μίλησε για ένα δίκαιο αγώνα (σ.σ. όσων αντιτίθενται στο ξεπούλημα του αεροδρομίου, κυρίως της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”) ενώ αναφορικά με την περίπτωση της σύμβασης παραχώρησης με τη Fraport τόνισε πως «αντικατοπτρίζει σε όλες τις παραγράφους της τη σχέση υποτέλειας της χώρας ανεξάρτητα του τι θέλουν να περάσουν οι Ελληνες πολιτικοί, οι δανειστές και τα μεγάλα ΜΜΕ».
Τέλος ο κ. Ν. Χουντής στάθηκε στην κοινή παρουσία των τριών ευρωβουλευτών στην πόλη μας, υπογραμμίζοντας πως  «ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους και η δράση τους αποσιωπάται από τα ΜΜΕ, ιδιωτικά και κρατικά».
Πολλά είναι εκείνα που κάποιος θα μπορούσε να παρατηρήσει επί των συγκεκριμένων θέσεων.
Θα σταθώ μοναχά σε ένα συμπέρασμα που βγαίνει από τις συγκεκριμένες απόψεις… Ελλήνων ευρωβουλευτών, δηλ. ατόμων που βρίσκονται μες στο Ευρωκοινοβούλιο, στην καρδιά ενός από τα κέντρα αποφάσεων, που βλέπουν και γνωρίζουν από κοντά πρόσωπα και καταστάσεις, και γι’ αυτό θεωρώ ότι οι απόψεις τους είναι βαρύνουσες.
Ως ένα συμπέρασμα λοιπόν των λεχθέντων των τριών Ευρωβουλευτών είναι και ότι το δίκαιο ενός αγώνα δεν προϋποθέτει ότι αυτός θα είναι νικηφόρος, ειδικά όταν ο αντίπαλος που βρίσκεται σε θέση ισχύος, αντιμετωπίζει τον αδύναμο ως έναν υποτελή που τον θεωρεί υποδεέστερο και δεν τον υπολογίζει. Ωστόσο ο αγώνας που δίνεται είναι πάντοτε κερδισμένος. Κυρίως η κοινή δράση ενεργών πολιτών όπως στην περίπτωσή μας με επικεφαλής ανθρώπους που νοιάζονται αλλά και γνωρίζουν καλά τι… “παίζεται”, σίγουρα αποτελεί εχέγγυο για τον συγκεκριμένο αγώνα που αξίζει να δοθεί από όλους μας! Και βέβαια ακόμη περιμένουμε να δούμε τη στάση των τοπικών μας βουλευτών και όχι μόνο!

Χανιώτικα νέα (22.02.2017




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου