Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΥΔΟΚΙΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ»



 
Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, μετά από τα Χανιά , παρουσιάζει, για δύο ακόμη παραστάσεις,  το  έργο της Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη  "Ο Βασιλιάς των Ονείρων"  ( Σκηνοθεσία: Μαρίας Ραμουτσάκη,  Μουσική επιμέλεια: Ελένη Καρμπαδάκη,.Σκηνικά - Κοστούμια: Μικέλα Παπαδουλάκη, Χορογραφία: Βασιλική Ντουντουλάκη).στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα  στον Θεατρικό Σταθμό, το Σάββατο 18 Μαρτίου,  στις 17:30 και 19:00,  σε συνδιοργάνωση: με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Και εδώ, όπως και στα Χανιά, όπου δόθηκαν τέσσερις παραστάσεις (τρεις στο Πνευματικό Κέντρο και μια στο 7ο Γυμνάσιο) με πολύ  μεγάλη προσέλευση κόσμου,, η είσοδος θα είναι με κοινωνικό εισιτήριο (τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα).

«Ο Βασιλιάς των Ονείρων» (Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) της Ευδοκίας Σκορδαλά-Κακατσάκη κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε βιβλίο από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ (εικονογράφηση Λιάνας Δενεζἀκη) το 2001 και επανεκδόθηκε πολλές φορές. Το 2015 επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ (σε νέα εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη) συνοδευόμενο από CD με τραγούδι (στίχοι: Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη, μουσική-ερμηνεία Νένας Βενετσάνου



ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ



Ήταν εξαιρετικό! Το ευχαριστηθήκαμε μικροί μεγάλοι. Ο εγγονός  μου, δυόμιση χρονών, εντυπωσιάστηκε, χειροκροτούσε συνέχεια και συμμετείχε με λογάκια. Εξάλλου, το βιβλίο είναι από τα αγαπημένα του και οπωσδήποτε το θέμα του ήταν οικείο, αναζητούσε δε την ασημένια βρύση και με χαρά την είδε να ... πρωταγωνιστεί.

Η προσέλευση ήταν απίστευτη, δεν μπορούσα να το φανταστώ. Συγχαρητήρια!!!

Κατερίνα Τοράκη



Το Πνευματικό κέντρο με τις 600 , νομίζω, θέσεις, παρά την παγωνιά, αποδείχτηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που συνεχώς προσερχόταν. . Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα με τα Ονειράκια και τον Βασιλιά των Ονείρων! Και -περίεργο- δεν τους τρόμαξε ο Εφιάλτης. Η μικρή εγγονή μου ήταν κατενθουσιασμένη και ...ξαναμμένη Xειροκροτούσαν μαζί με την φίλη της Αφροδίτη- όρθιες! Ναι, αξίζει να δουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας αυτήν την παράσταση!!



ΝΑΝΩ ΚΟΥΤΣΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου