Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΕΥΔΟΚΙΑ


Η Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη
στο 46ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Η Τρίτη 4 του Απρίλη του 2017  θα μείνει για πάντα ζωγραφισμένη στη ψυχή των μαθητών του 46ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με τα πιο όμορφα χρώματα.

Οι μικροί μαθητές έζησαν πραγματικά μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η συγγραφέας Ευδοκία Σκορδαλά Κακατσάκη επισκέφθηκε το σχολείο.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου είχαμε τη τύχη να είναι κοντά μας η συγγραφέας που μας έχει χαρίσει τόσο όμορφα βιβλία και που έχει γεννηθεί τη ίδια μέρα με τον Χανς Κρίστιαν Αντερσεν!  Τι όμορφη σύμπτωση!




Όλες αυτές τις πρώτες μέρες της άνοιξης οι μαθητές ταξίδεψαν με τα παραμύθια και τα βιβλία της. Εμπνεύστηκαν κι έτσι κάθε τάξη δημιούργησε μέσα από τα βιβλία της συγγραφέως.

Όλοι οι μαθητές ήταν  πραγματικά ενθουσιασμένοι από τη παρουσία της Ευδοκίας Σκορδαλά Κακατσάκη στο σχολείο.

Συζήτησαν μαζί της διάφορα θέματα και εξέφρασαν προβληματισμούς και ερωτήματα που απορρέουν από το έργο της.

Είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όλα όσα δημιούργησαν από τη γνωριμία τους με το έργο της συγγραφέως.




Οι μικροί μαθητές της πρώτης και της δευτέρας τάξης παρουσίασαν το «Λυκούργο και το δίχτυ της Αγάπης» και οι μαθητές της έκτης δραματοποίησαν το «Με λένε Ελπίδα». Οι μαθητές του Β2 εμπνεύστηκαν ένα ποίημα από τη «Γιασεμιά και τα αστεράκια» το μελοποίησαν και το τραγούδησαν.

Το σχολείο μας γέμισε εικόνες κι ανοιξιάτικα αρώματα. Ζωντάνεψαν κοντά μας “ o Λυκούργος και το δίχτυ της Αγάπης“, "ο Ευτύχης και το ουρόνιο τόξο", "ο Βασιλάς των Ονείρων", " η Ελπίδα" κι "η  Γιασεμιά και τ' αστεράκια" !





Η κυρία Ευδοκία Σκορδαλά Κακατσάκη αφού πέρασε όλη τη μέρα στο σχολείο μας,  μας αποχαιρέτισε  ικανοποιημένη και συγκινημένη για να αναχωρήσει για τα Χανιά κι εμείς όλοι δώσαμε μια σιωπηρή υπόσχεση. Θα την περιμένουμε ξανά στο σχολείο μας για να ταξιδέψουμε μαζί στον όμορφο κόσμο των νέων βιβλίων της όπως εκείνη μόνο ξέρει να μας ταξιδεύει με το δικό της μοναδικό τρόπο!

      Ηράκλειο 6.4.2017

                       Ο Δντής του Σχολείου

 Ευρυβιάδης Βαλατίδης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου