Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΞΥΓΚΙ ΤΟΥΣ






Γράφει ο Νεκτάριος Ευ.. Κακατσάκης
Τους σκέφτομαι να κάνουν αυτό επακριβώς που είχε ως τίτλο το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδος τούτης: “να γράφουν και να σβήνουν” το νέο μνημόνιο…
Κι εμείς όλοι απ’ έξω οι άμεσα ενδιαφερομένοι να περιμένουμε να βγει ο άσπρος καπνός ότι τελικά το έγραψαν και το καθαρόγραψαν για να μας το προσφέρουν έτοιμο “μυρουδάτο, λουλουδάτο και μαγιάτικο”!
Τους σκέφτομαι να ψάχνουν οι μεν να βγάλουν ξύγκι από τη μύγα -ως έχει φτάσει να μοιάζει ο λαός τούτος- οι δε να κουνούν μοναχά τα κεφάλια τους συγκατανεύοντας και με “βαριά καρδιά” να σκέφτονται ότι τελικά θα το υπογράψουν, κι ας ξέρουν(;) ότι η μύγα δεν έχει άλλο ξύγκι!
Κι εμείς οι απ’ έξω στην αναμονή της… ανάπτυξης, της… ελπίδας… της σωτηρίας που δεν πρόκειται ούτε αυτή τη φορά να έρθει να μας εύρει…
Ξεχασμένοι απ’ όλους, αρκούμαστε πια στη συνήθεια να παρακολουθούμε όλα αυτά που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς.
Αρκούμαστε στην πληροφόρηση για τα όσα συμβαίνουν, διαβάζοντας παράλληλα και ειδήσεις όπως αυτή που κάνει λόγο για «έφοδο στις θυρίδες μεγαλοοφειλετών από την Εφορία», οι οποίοι μεγαλοοφειλέτες -5.500 τον αριθμό- χρωστούν, λέει, πάνω από 70 δισ. ευρώ! Ξύγκι πολύ, το δίχως άλλο που όμως δεν μπορεί κανείς θεσμός ή μη να το αγγίξει!
…Αντιθέτως στα νέα προαπαιτούμενα που για να κλείσει η συμφωνία, υπογράψαμε, είναι οι… ξυγκάτοι συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι κ.λπ. πολίτες που για μία ακόμη φορά καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρους και όχι μόνον!

Χανιώτικα νέα (03.05.2017)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου