Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΑΝΙΩΝ... ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Aυτό με τους βουλευτές Ρεθύμνου και Ηρακλείου, δηλαδή, έχει καταντήσει αηδία! Δεν περνάνε δυο τρεις μέρες κι όλο ερωτήσεις κάνουν στη Bουλή για θέματα που αφορούν στα… Χανιά!
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή ότι τα Χανιά πρόκειται να… απορροφηθούν από το Ρέθυμνο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ή ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές πρόκειται να απορροφηθούμε από το Ηράκλειο! Αλλη εξήγηση δεν βρίσκω!
Κι αν μεν απορροφηθούμε από το Ρέθυμνο, έχει καλώς! Διότι και η απόσταση είναι πιο κοντινή, και τέλος πάντων λόγω άμεσης “συνοριακής σύνδεσης” έχουμε περισσότερα κοινά γεωπολιτικά συμφέροντα!
Αν όμως μας απορροφήσουν οι Ηρακλειώτες τούτο μπορεί να συμβεί: θα ξεκινήσει άμεσα η απεγκατάσταση όλων εκείνων των τελευταίων εναπομείναντων Υπηρεσιών που κατέχουμε, ξέρω δεν κατέχουμε τίποτα… άρα ετοιμαστείτε να ξηλώσουμε ό,τι έχουμε και δεν του δίνουμε την πρέπουσα σημασία!
Το Ρολόι στον Δημοτικό Κήπο, π.χ., τι το θέλουμε; Τι τις θέλουμε τις σκαλωσιές; Να τους τις δώσουμε μαζί με το Ρολόι, να μην μας πιάνουν και τόπο! Δημιουργούμε έτσι και περισσότερο χώρο για πάρκιγκ και δεν θα φοβούνται και οι παρκαρισμένοι κάτω από αυτό μην πέσει κάνας σοβάς στο παρμπρίζ.
Επειτα είναι το Ιτζεδίν! Τι το χρειαζόμαστε; Μόνο πονοκέφαλο μας προκαλεί τόσα χρόνια! Και μιας κι έχουν και τα αρχεία του, ας το πάρουν κι αυτό, να το χαρεί κι ο κόσμος που θα ’ρχεται για να το επισκέπτεται!
Τα Νεώρια; Μέγα… βαρίδιον! Να τα πάρουν! Κάπου θα τα τοποθετήσουν και θα τα αξιοποιήσουν! Αυτοί έχουν το know how! Κι έπειτα θα μπορούμε κι εμείς να πηγαίνουμε εκεί να τα επισκεπτόμαστε, να νιώθουμε υπερήφανοι για την πολιτιστική μας κληρονομια!
Σημ.: Αφορμή για το παρόν, η χθεσινή παρέμβαση στη Βουλή από τον βουλευτή Ρεθύμνου  Μαν. Συντυχάκη (ΚΚΕ) για το θέμα με την επίθεση ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών σε βάρος Χανιώτη τον οποίο τραυμάτισαν σοβαρά.

Χανιώτικα νέα (6 Δεκεμβρίου 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου