Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Δ2 ΤΑΞΗ 5ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΣΤΕΡΙ


Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο και
"Χαρούμενα Χριστούγεννα, καλά κι ευλογημένα/ σαν του παλιού καλού ζευγά τα δροσερά σπαρμένα!" Χρόνια τώρα, “αναθέτω” τον Χριστουγεννιάτικο ή τον Πρωτοχρονιάτικο Παιδότοπο στην
συνεργάτιδά μου στο 5ο Δημ. Σχολ. Χανίων (ήμουν για μια οκταετία διευθυντής του) καλά καλή δασκάλα Σωτηρία (Ρούλα) Μουστάκα. Πιστός στο έθιμο κι εφέτος. Σιγά που η Ρούλα θα έλεγε όχι και δεν θα με… έβγαζε “ασπροπρόσωπο”. Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς, και διά της στήλης, καλή μου συναδέλφισσα! Να χαίρεσαι τα “αστεράκια” σου, που τους εύχομαι να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους και να σε χαίρονται. Και του χρόνου με υγεία!

Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης,
δάσκαλος


Το άστρο της Βηθλεέμ

Ο ποιητής Γεώργιος Δροσίνης, αναφερόμενος στο άστρο των Χριστουγέννων, στο ποίημα “Νύχτα Χριστουγεννιάτικη”, σημειώνει:
«…Κι όποιος το βρει μες στ’ άλλα αστέρια
ανάμεσα και δεν το χάσει
σε μια άλλη Βηθλέεμ ακολουθώντας το μπορεί να φτάσει».
Αναζητήσαμε κι εμείς ως σύγχρονοι “μάγοι” το δικό μας αστέρι. Μακάρι να φωτίζει τη ζωή μας καθώς μεγαλώνουμε.
Τα “αστεράκια” του Δ2 μαζί με τη δασκάλα τους, εύχονται κάθε άνθρωπος να βρει το δικό του άστρο που θα τον οδηγήσει σ’ έναν κόσμο φωτεινό, γεμάτον με αγάπη, αλληλεγγύη, ελπίδα και ειρήνη.

Χρόνια πολλά, καλές γιορτές
Η δασκάλα και τα παιδιά της Δ2 τάξης του 5ου Δημ. Σχ.





Ψηλά εκεί στον ουρανό είναι το δικό μου αστέρι που θα με οδηγήσει βαθιά στη θάλασσα για να γνωρίσω τα φυτά, τα κοράλια και τα σπάνια ζώα που ζουν εκεί. Ομως για να καταφέρω όλα όσα θέλω θα πρέπει να γίνω καλή στις καταδύσεις.
Θέλω να γίνω βιολόγος, να προστατεύω τα φυτά από τη μόλυνση της θάλασσας, να ξεπεράσω τον φόβο μου για τα πελώρια ψάρια και να αναγνωρίζω τα επικίνδυνα πλάσματα αυτού του όμορφου κόσμου.
Εύχομαι να πραγματοποιηθεί αυτή η ευχή μου και το αστέρι μου να με οδηγήσει στον σωστό δρόμο. Η Βηθλέεμ για μένα είναι η “γέννηση” ενός καλύτερου πλανήτη όπου οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά θα ζουν αρμονικά.






Μελίνα Τζόκα

Το δικό μου αστέρι είναι ένα όνειρο που αν το ακολουθήσω θα γίνει πραγματικότητα. Γι’ αυτό το όνειρο που θέλω πολύ να γίνει, θα προσπαθώ όσο μπορώ, κι όταν γίνει αληθινό θα το χαίρομαι και θα δουλεύω να γίνει πιο ωραίο. Σ’ αυτό το όνειρο θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους, δεν είναι για τον εαυτό μου ή το δικό μου καλό, αλλά κάτι που θα το έχουν ανάγκη όλοι.

Μαρία Μπέλλου

Εμένα το δικό μου “αστέρι” είναι τα όνειρά μου που θέλω ν’ ακολουθήσω για να το φτάσω όσο δύσκολο κι αν είναι. Θέλω να γίνω πολίστας γιατί έχω αρκετή δύναμη και μου αρέσει πολύ αυτό το άθλημα. Επίσης, όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω κτηνίατρος, γιατί από μικρός μου άρεσαν τα ζώα αν και μερικά τα φοβάμαι ακόμα. Το πιο μεγάλο μου όνειρο όμως, είναι να πετύχω στη ζωή μου, που θέλω να είναι γλυκιά και καλή. Θέλω να έχω δυο παιδάκια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Αυτό είναι το αστέρι μου, που έχει πολλές κι ευχάριστες ευχές. Γιατί για μένα είναι τέλεια ζωή αυτή και νομίζω και για όλους μας.
Αν κανένας χάσει το αστέρι του να το ψάξει. Να ψάξει και να μη σταματήσει το ψάξιμο ποτέ, μέχρι να το βρει.







Αγγελος Βαρουξής

Αστέρια στον κόσμο υπάρχουν πολλά! Μα, όλοι μας μες στην καρδιά μας έχουμε ένα αστέρι μεγαλύτερο. Αυτό το τεράστιο και λαμπερό αστέρι μπορεί να είναι κάποιο όνειρο που δίνουμε ακόμα και τη ζωή μας για να το πραγματοποιήσουμε. Κάποια επιθυμία που πολεμάμε σκληρά για να βγει αληθινή ή ο Παράδεισός μας, που όλοι έχουμε διαφορετικό και μοναδικό. Εμένα ας πούμε το όνειρό μου είναι να γίνω μεταφράστρια, ποιήτρια και συγγραφέας. Για να φτάσω στο πέρασμα και να βρω τον στόχο που θέλω, πρέπει να σταθώ δυνατή.

Εύα Τζίκα

Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του αστέρι που το ακολουθεί. Οταν έχει βάλει έναν στόχο στη ζωή του, το αστέρι του θα τον οδηγήσει εκεί, που θέλει αρκεί να βάλει τα δυνατά του. Το δικό μου αστέρι μοιάζει σαν το Χριστουγεννιάτικο, είναι φωτεινό και κρύβει μέσα του ευχές και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το αστεράκι μου θα με οδηγήσει σε μια ζωή γεμάτη όνειρα και όμορφες στιγμές.

Εβελίνα Θεοδωρογλάκη






Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να γίνω μια πολύ καλή αθλήτρια, να πάω στο εξωτερικό και τους Ολυμπιακούς. Το αστέρι μου είναι η δυνατή θέληση για κάτι που θέλω πολύ καιρό. Αν και μου δόθηκε μια ευκαιρία και την έχασα, δεν θα το βάλω κάτω και θα προσπαθήσω ξανά και ξανά ώσπου να τα καταφέρω. Δεν θα τα παρατήσω ποτέ και πάντα θα παλεύω.

Μαρία Μαργαριτάκη

Το αστέρι που θα μας οδηγήσει μπορεί να είναι η καρδιά μας που πάντα έχει μια ελπίδα. Που πάντα μας ζεσταίνει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο όταν κρυώνουμε ή μας αγκαλιάζει όταν έχουμε ανάγκη μια αγκαλιά. Η καρδιά μας ξέρει και θα μας οδηγήσει στο σωστό.

Ολυμπία Μαγγιώρη

Χανιώτικα νέα (23.12,.2017)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου