Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Δ1 Τάξη 5ου Δημ. Σχ. Χανίων
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΑΓΙΕ_ΒΑΣΙΛΗ

Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο και Καλή Χρονιά!



Αγαπημένε μας Αγιε Βασίλη… Τα γράμματα που έγραψαν τα παιδιά της Δ1 τάξης του 5ου Δημ. Σχ. Χανίων, πριν απ’ τα Χριστούγεννα για τον Άγιο Βασίλη, και κάποιες απ τις ζωγραφιές που έκαναν γι’ αυτόν, φιλοξενούμε στον σημερινό, τον τελευταίο για το 2017, Παιδότοπο. Να’ ναι καλά και αυτά αλλά και η καλή τους δασκάλα, η κυρία Ειρήνη Μαρίνου, που ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στην πρότασή μου. Να τους φέρει ο Καλός Αγιος όλα όσα του ζητούν για τα ίδια και προπάντων για τα άλλα παιδιά, που στερούνται τα απαραίτητα, και να εξακολουθήσουν να νοιάζονται γι’ αυτά, η ευχή μου!
Όσο υπάρχουν παιδιά, η ελπίδα ότι ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος δε σβήνει!
Σας χαιρετώ με αγάπη, μικρούς και μεγάλους
Καμπάνα κάνω την καρδιά και λέω της να παίξει
και μαζεμένες τις χαρές σε όλους σας να μπέψει!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης,
δάσκαλος









Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,
σου γράφω αυτό το γράμμα, γιατί θέλω να σου πω τι θα ήθελα να μου φέρεις για τα Χριστούγεννα. Φέτος θα ήθελα να μου φέρεις ένα κινητό για να επικοινωνώ με τις φίλες μου και με τους γονείς μου.
Δεν θέλω να ζητήσω κάτι μόνο για τον εαυτό μου, γιατί υπάρχουν και άλλα παιδιά που δεν έχουν να φάνε, να πιουν καθαρό νερό, να πάνε σχολείο ή ένα παιχνίδι για να παίξουν. Ολα αυτά με στεναχωρούν και με κάνουν να λυπάμαι. Θα ήθελα να μη γίνονται πόλεμοι στις χώρες αυτών των παιδιών και να έρθει πάλι το χαμόγελο στα πρόσωπά τους.
Με πολλή αγάπη
Μαριλένα Λοχαΐτη
Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,
Χαίρομαι που σου γράφω ξανά! Για αυτή τη χρονιά θέλω να σου ζητήσω ένα όμορφο κίτρινο πατίνι με δύο ρόδες κι άλλο ένα κόκκινο πατίνι με τρεις ρόδες για την μικρή εξάχρονη αδερφή μου.
Γενικά θέλω όλα τα παιδιά του κόσμου, να μην αρρωσταίνουν, να μην πεθαίνουν, να μην ξαναπεινάσουν ποτέ και να μη γίνονται πρόσφυγες. Επίσης θέλω να σταματήσει να υπάρχει το μίσος και το κακό και να υπάρχει το καλό, η αγάπη και όλοι να είναι ευτυχισμένοι.
Αυτό το γράμμα δεν το στέλνω για να εκπληρώσεις αυτό που ζήτησα για τον εαυτό μου και την αδελφή μου, αλλά για να κάνεις ευτυχισμένα όλα τα παιδιά!
Με εκτίμηση
Κατιάνα Κακαβελάκη
Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,
χαίρομαι που σου γράφω ξανά! Εύχομαι σε όλα τα παιδιά της γης να κοιτάνε τ’ άστρα και να βλέπουν χαρούμενους και αγαπημένους ανθρώπους. Γενικά θέλω να μην υπάρχει το μίσος και το κακό στις ζωές των ανθρώπων.
Θέλω τα παιδιά να έχουν παιχνίδια, χαρά, ευτυχία και υγεία. Δε θέλω να γίνονται πρόσφυγες κάποιοι άνθρωποι, επειδή στις χώρες τους γίνεται πόλεμος. Θα ήθελα ν’ ακούω χαρούμενες ειδήσεις και τα προσφυγόπουλα σύντομα να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Εγώ προσωπικά θέλω ένα επιτραπέζιο που λέγεται “εργαστήριο χημείας”.
Με εκτίμηση
Κυριακή Παπανδρέου
Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη



Θα ήθελα για τα Χριστούγεννα, να δώσεις χαρά, χαμόγελο, αγάπη και φιλία στα παιδιά που τα χρειάζονται.
Θα το ήθελα πολύ, γιατί δεν υπάρχω μόνο εγώ στον κόσμο αλλά και άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη απο φροντίδα, φαγητό, νερό και να πάνε σχολείο σαν κι εμένα. Για μένα θέλω μόνο ένα χριστουγεννιάτικο βιβλιαράκι.
Αυτό που με νοιάζει είναι κυρίως τα άλλα παιδιά, γιατί και με ένα απλό παιχνίδι θα είναι η καρδιά τους γεμάτη απο χαρά. Δεν είναι σαν κι εμάς που συνέχεια θέλουμε, θέλουμε. Είναι καλό να σκεφτόμαστε αυτά τα παιδιά και να χαιρόμαστε, όταν αυτά είναι καλά και ευτυχισμένα!
Με μεγάλη εκτίμηση και εμπιστοσύνη,
Νικολέτα Μπαδιερίτη


Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,
χαίρομαι που σου γράφω αυτό το γράμμα! Εύχομαι οι ευχές μου να πραγματοποιηθούν. Ξέρω ότι νοιάζεσαι και αγαπάς όλα τα παιδιά του κόσμου και ελπίζω τα δώρα που σου ζητάω να μου τα φέρεις.
Καθημερινά ακούω και διαβάζω για τα παιδιά, τα προσφυγόπουλα που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Πολλά απ’ αυτά χάνουν τη ζωή τους αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Στερούνται τη μόρφωση, τη στέγη, ένα ζεστό πιάτο και προπάντων το χαμόγελο απ’ το πρόσωπό τους. Τους λείπει το παιχνίδι, η ανεμελιά και δε ζουν την παιδική ηλικία. Θα ήθελα Αγιε μου Βασίλη να φροντίσεις αυτά τα παιδιά. Θα ήθελα να έχουν αμέτρητα παιχνίδια, να έχουν χαρά και ειρήνη. Θα ήθελα όμως, αν γίνεται, ένα μικρό δώρο και για μένα, ένα lego Ninzago.
Με αγάπη
Δημήτρης Τζιούρας
Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,
σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί θα ήθελα φέτος τα Χριστούγεννα ένα ποδήλατο. Αυτό το ποδήλατο θα ήθελα να έχει ταχύτητες, φώτα και μια θήκη για νερό.
Αγαπημένε μου Αη Βασίλη, δεν υπάρχω μόνο εγώ στον κόσμο αλλά και άλλα παιδιά που δεν έχουν ούτε ένα μολύβι για να γράψουν.
Καθημερινά ακούω για αμέτρητα παιδιά που έχουν φύγει απ’ την πατρίδα τους επειδή έχουν πόλεμο. Δεν πηγαίνουν σχολείο, δεν έχουν φαγητό, σπίτι και νερό. Θα ήθελα να βοηθήσεις αυτά τα παιδιά να εμφανιστεί στα λυπημένα τους προσωπάκια το γέλιο, να παίζουν ξέγνοιαστα, χωρίς φόβο. Ελπίζω να πραγματοποιηθούν οι ευχές μου!
Με αγάπη
Ελευθερία Χατζηδάκη





Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,
σου γράφω αυτό το γράμμα για να σου πω πως δεν σ’ έχω δει ποτέ στη ζωή μου και θα ήθελα να σε συναντήσω και να σου πω τι θέλω εγώ και η αδελφή μου.
Θα ήθελα το Άιφον οκτώ και το γουόκ τόκι, παιχνίδι που μιλάς με κατασκόπους. Η αδελφή μου θα ήθελε ένα κλαψουλίνι. Σημαντικό για μένα είναι ακόμα και οι πλημμυροπαθείς στην Αττική που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες. Θα ήθελα να φροντίσεις και να βοηθήσεις αυτούς τους ανθρώπους.
Εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι ευχές μου και του χρόνου με το καλό να τα ξαναπούμε.
Με εκτίμηση
Σήφης Κτενιαδάκης
Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,
είμαι πολύ χαρούμενη που φέτος και κάθε χρόνο σου γράφω ένα γράμμα!
Περιμένω έναν ολόκληρο χρόνο γι’ αυτήν τη στιγμή!
Θα ήθελα να μου φέρεις ένα tablet. Θα ήθελα να σκεφτείς ότι υπάρχουν κάποια παιδιά που αντί να πηγαίνουν σχολείο, δουλεύουν σκληρά γιατί είναι φτωχά. Δεν έχουν ούτε ένα παιχνίδι, αντίθετα με εμάς που έχουμε τόσα πολλά. Εσύ μπορείς να βοηθήσεις αυτά τα παιδιά και να τους δώσεις στέγη, σχολείο, φαγητό, καθαρό νερό και κυρίως ειρήνη. Μόνο έτσι μπορούν να ξαναχαμογελάσουν και να ζουν υγιή και χαρούμενα.
Με αγάπη
Μέλπω Παπαμαρκάκη








Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,
σου γράφω αυτό το γράμμα, γιατί ξέρω πως αγαπάς όλα τα παιδιά του κόσμου. Υπάρχουν όμως παιδιά που δεν έχουν τα πράγματα που έχουμε εμείς. Δεν έχουν μολύβια, τετράδια, βιβλία. Γι’ αυτό θέλω να τους φέρεις φαγητό, παιχνίδια, σχολικά πράγματα. Θέλω όλα τα παιδιά να είναι χαρούμενα, ευτυχισμένα και να πηγαίνουν σχολείο. Να παίζουν στις αυλές των σχολείων διάφορα παιχνίδια όπως κρυφτό, κυνηγητό κ.ά. Να ξέρεις πως τ’ αγαπώ όλα τα παιδιά του κόσμου, πλούσια και φτωχά.
Εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι ευχές μου!
Με εκτίμηση
Ειρήνη Ζαχαράκη
Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,
είμαι η Αγγελική και πάω στην Τετάρτη τάξη. Φέτος τα Χριστούγεννα θα ήθελα να μου φέρεις την “nenuco, μαγικά μαλλιά”.
Θα ήθελα να σταματήσουν οι άνθρωποι τους πολέμους και να μην αναγκάζονται πρόσφυγες να έρχονται στη χώρα μας για να σωθούν. Να υπάρχει μόνο ειρήνη, ευτυχία, χαρά, καλοσύνη και εμπιστοσύνη στον κόσμο. Να μην υπάρχουν άστεγοι. Θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι να έχουν μια ζεστή γωνιά να μείνουν, ένα κομμάτι ψωμί και κυρίως αγάπη.
Θα χαρώ να πραγματοποιηθούν οι ευχές μου!
Με αγάπη,
Αγγελική Μετζιδάκη
Χανιώτικα νέα (30.12.2017)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου