Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΕΥΔΟΚΙΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ,11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017- ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟ
Η ΕΥΔΟΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗ






Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και το Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου, με αφορμή την παγκόσμια «Ημέρα του παιδιού» που εορτάζεται στην Ελλάδα την 11η Δεκεμβρίου –γενέθλια ημέρα της UNICEF– σας καλούν στην Εκπαιδευτική Εκδήλωση: «“Με λένε Ελπίδα”. Είμαι παιδί, μπορώ να ελπίζω».
    Όπως αναφέρει ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών Αντώνης Σαμαράκης: «...Όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια “δικαιώματα του ανθρώπου”. Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου...».
    Στο πλαίσιο αυτό, η συγγραφέας Ευδοκία Σκορδαλά-Κακατσάκη παρουσιάζει αύριο Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου και ώρα 10 π. μ. το βιβλίο της με τίτλο Με λένε Ελπίδα (εκδ. Άγκυρα, Αθήνα 2003) και συζητά με τα παιδιά για τα δικαιώματά τους, όπως το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, αλλά και την προσωπική προσφορά τους για ένα ομορφότερο αύριο.
    Παράλληλα οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κολυμπαρίου, θα παρουσιάσουν τα έργα τους, αλλά και θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο των ευχών, στην ΟΑΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου