Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΛΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ
Απονομή βραβείων για τον διαγωνισμό μαθητικού ρεπορτάζ με αφορμή τα 50 χρόνια κυκλοφορίας των “Χ.ν.”



Η σχέση Τύπου -Παιδείας και Τοπικής Κοινωνίας επιχειρείται να αναδειχθεί μέσα από τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 6:30 μ.μ. από τα “Χανιώτικα νέα” με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της εφημερίδας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η ανακοίνωση και απονομή των βραβείων του διαγωνισμού μαθητικού ρεπορτάζ που διοργάνωσε η εφημερίδα, στον οποίο συμμετείχαν 211 παιδιά με 23 ομάδες από 20 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων.
Τα ρεπορτάζ παρουσιάστηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”, ενώ χθες κυκλοφόρησαν σε ειδικό ένθετο 40 σελίδων μαζί με την εφημερίδα.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ δεν έχουν σταλεί προσωπικές προσκλήσεις.
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο ιδρυτής της εφημερίδας Γιάννης Γαρεδάκης, ο ομότιμος καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος Δ.Σ. Ινστιτούτου Τεχνολογιών της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση Unesco, Μιχάλης Μεϊμάρης και ο δημοσιογράφος, μέλος Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ , Δημήτρης Τσαλαπάτης.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής, ο επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αντώνης Σκαμνάκης, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, Σταύρος Καλαϊτζόγλου, ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης και ο δημοσιογράφος, διευθυντής της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα” Παρασκευάς Περάκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το επετειακό βίντεο της εφημερίδας για τα 50 χρόνια κυκλοφορίας της, το οποίο σκηνοθέτησε ο Κρητικός σκηνοθέτης Νίκος Παντερμαράκης.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η κριτική επιτροπή καταλήγοντας στα τρία πρώτα βραβεία, τα οποία είναι τα εξής:
• Η δημοσιογραφική ομάδα που θα κερδίσει το 1ο βραβείο θα λάβει 2000 ευρώ.
• Η δημοσιογραφική ομάδα που θα πάρει το 2ο βραβείο θα λάβει 1500 ευρώ.
• Η δημοσιογραφική ομάδα που θα κερδίσει το 3ο βραβείο θα λάβει 1000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι κατά την εκδήλωση θα ανακοινωθεί και ένα επιπλέον βραβείο, αυτό του αναγνωστικού κοινού, το οποίο προέκυψε από τις ψήφους που κατατέθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα “Χ.ν.”.

ΕΠΑΙΝΟΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ
Στην εκδήλωση θα απονεμηθεί έπαινος σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους ενώ κάθε μαθητής, καθηγητής και σχολείο θα παραλάβουν σημαντικά ιστορικά βιβλία. (Κρήτες πρωτοπόροι Τυπογράφοι -Ηλέκτρα Καμπουράκη Πατεράκη, Το Τυπογραφείο της Μεγάλης Κρητικής Επανάστασης 1- Μιχάλης Γρηγοράκης, Χανιώτικος Τύπος 1831-1981 – Μιχάλης Γρηγοράκης, Η Κρητική συμβολή στο ξεκίνημα της τυπογραφίας στον ευρωπαϊκό χώρο – Αργινή Φραγκούλη και δίτομο έργο Η εφημεριδογραφία στην Κρήτη – Ξενοφών Παγκαλιάς).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου