Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Ε'ΤΑΞΗ 11ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ
ἚΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΩΤΟΣ

Φίλες και φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Για μια ξεχωριστή επίσκεψη των παιδιών της Ε’ τάξης του 11ου Δημ. Σχ. Χανίων που έγινε στο Ε.Κ.Φ.Ε. (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) Χανίων, για ένα βιωματικό μάθημα, ο λόγος στον σημερινό Παιδότοπο. Για ένα “μαγικό ταξίδι φωτός”, όπως επισημαίνει η και καλή μου φίλη άξια διευθύντρια του Σχολείου Μαρία Κληματσάκη στο με γνώση και αγάπη γραμμένο σημείωμά της, που χάρισε στα παιδιά ένας υπέροχος δάσκαλος.
Από καρδιάς τα συγχαρητήριά μου, Δάσκαλε Γιάννης Στυλιανακάκη για το έργο σου στο ΕΚΦΕ Χανίων. Πάντα τέτοιες επισκέψεις να κάνετε με τους μαθητές σας, Στέλιο Χόμπη και Κωνσταντίνα Γκολέμη! Πάντα στην πρωτοπορία της Δασκαλοσύνης Μαρία Κληματσάκη! Πάντα να ζείτε τη χαρά της γνώσης, καλά μου Πεμπτάκια!

Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
δάσκαλος

Μια βροχερή μέρα οι δάσκαλοι της Ε’ τάξης είχαν κλείσει ραντεβού να επισκεφτούν το Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων και να παρακολουθήσουν πειράματα πάνω στην ενότητα του φωτός. Τα εργαστήρια της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δομής για μαθητές-τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό) και επιτελεί σημαντικό έργο στο πλαίσιο των φυσικών επιστημών. Αν και απέχει σε κοντινή απόσταση από το σχολείο, λόγω καιρικών συνθηκών ζητήσαμε λεωφορείο από το ΣΜΑRT TOURS που προς τιμή τους μας το χορήγησαν δωρεάν, για να εξυπηρετήσουν τους μαθητές μας (τους ευχαριστούμε από καρδιάς).
Τα παιδιά συνόδευαν οι δάσκαλοί τους κ. Στυλιανός Χόμπης και κα Κωνσταντίνα Γκολέμη. Ξεκίνησαν από το σχολείο ενθουσιασμένα και γύρισαν τρισευτυχισμένα. Ολα μιλούσαν για ένα υπέροχο ΑΝΘΡΩΠΟ που γνώρισαν στο Ε.Κ.Φ.Ε., που τους έκανε το μάθημα με τέτοιο επικοινωνιακό και διασκεδαστικό τρόπο ώστε δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ο λόγος για τον εξαίρετο συνάδελφο κ. Γιάννη Στυλιανακάκη που κατάφερε σε λίγο χρονικό διάστημα να πάρει ,αλλά και να δώσει πολύ μεγάλη δόση ΑΓΑΠΗΣ.
Οσο υπάρχουν δάσκαλοι που δουλεύουν με τόσο πάθος και μεράκι, όπως ο Γιάννης, που δίνουν πολλά από το ψυχικό τους απόθεμα, που υποστηρίζουν εκπαιδευτικές δομές αφιερώνοντας αρκετό κόπο και πολύ προσωπικό χρόνο, η κοινωνία μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, με κριτικά σκεφτόμενους αυριανούς πολίτες. Οι δράσεις του ΕΚΦΕ είναι ποικίλες, συνεχώς ανανεώνονται και διευρύνονται και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει για πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://ekfechanion.eu/
Από τη δική μου θέση ευχαριστώ θερμά τον κ. Γιάννη Στυλιανακάκη, για το μαγικό ταξίδι “φωτός” που χάρισε στους μαθητές μας, τους οποίους καθήλωσε κυριολεκτικά, ξεσήκωσε τα ενδιαφέροντά τους με χιούμορ και θετική διάθεση τους ενέπλεξε σε βιωματικές δράσεις, τους οδήγησε αβίαστα σε συμπεράσματα   και την κατάλληλη στιγμή έκανε πάσα το τιμόνι, στους άριστους συναδέλφους μου, για να συνεχίσουν την περιπλάνηση στην τάξη.
Θα ξαναβρεθούμε στην “Γιορτή των φυσικών επιστημών που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 17 και 18 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Πολυκλαδικού, με ομάδα μαθητών από την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας, μαζί με τους δασκάλους των, για να αποδείξουμε στο χανιώτικο κοινό ότι η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην πόλη μας καλά κρατεί, χάρη στο μεράκι και στο φιλότιμο των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η διευθύντρια του Σχολείου
Μαρία Κληματσάκη







Το Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων είναι ένα καταπληκτικό μέρος που γίνονται ενδιαφέροντα πειράματα. Μακάρι να θυμάμαι αυτά που μας δείξατε για πάντα! Δεν ξεχνάμε βέβαια τους κινδύνους που υπάρχουν σε πειράματα που μπορεί να τα κάνουμε μόνοι μας… Καλό θα είναι να έχουμε και κάποιον μεγάλο δίπλα μας!!
Ευχαριστούμε για ότι κάνατε για μας και ελπίζουμε να ξαναέρθουμε στο Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων σύντομα και να δούμε ακόμα πιο συναρπαστικά πειράματα
Χαρά Σταυρίδη (Ε2)

Τα φυσικά τώρα για μας
μοιάζουν με παιχνιδάκι
αφού μας έκανε μάθημα
μέσα από πειράματα
ο κύριος Στυλιανακάκης

Στον Ε.Κ.Φ.Ε. όταν βρεθείς
για μια φορά μονάχα
ό,τι κι αν δεις, ό,τι κι αν πεις
στο μυαλό μένει για πάντα.
Ευθαλία Σπάρταλη (Ε2)







Η επίσκεψη στον Ε.Κ.Φ.Ε. και το μάθημα με τον κ. Στυλιανακάκη θα μου μείνει αξέχαστο. Ηταν διασκεδαστικό και με απλό κατανοητό τρόπο μας βοήθησε να πάρουμε τις κατάλληλες γνώσεις πάνω στην ενότητα του φωτός. Θα ήθελα πολύ να κάνουμε το μάθημα της φυσικής σε αυτό τον υπέροχο χώρο με τα τόσα όργανα και να γίνονται όλα μέσα από πειράματα
Μαρία Αχλάτη (Ε2)

Ο κύριος Γιάννης Στυλιανακάκης είναι ένας ικανός, έξυπνος αλλά και με χιούμορ δάσκαλος. Μου άρεσαν τα πειράματα που μας έκανε γιατί είχαν ενδιαφέρον!
Ηταν σαν ένας τρελός επιστήμονας με μακριά σγουρά μαλλιά. Το εργαστήριό του ήταν πολύ μεγάλο. Ασχοληθήκαμε με την ενότητα του “φωτός”. Θα ήθελα να ξαναπάω και για μια άλλη καινούρια ενότητα…
Ερικα Κονταξάκη (Ε2)

Στο Ε.Κ.Φ.Ε. περάσαμε πολύ όμορφα! Μάθαμε πολλά ωραία πράγματα σε σχέση με το “φως” γιατί ο κ. Γιάννης Στυλιανακάκης μάς τόνισε με αστείο και βιωματικό τρόπο τα βασικά σημεία της ενότητας (π.χ τεχνητές και φυσικές πηγές φωτός, ανάκλαση-αντανάκλαση φωτός κ.λπ. Μας έλυσε τις απορίες και ήρθε να προστεθεί σε αυτά που μας έκανε ο δάσκαλός μας μέσα στην τάξη. Αυτή η επίσκεψη μας ενθουσίασε και θέλουμε να ξαναγίνει σε άλλη ενότητα!!!
Χριστιάνα Χατζηιωάνου (Ε2)






Την προηγούμενη εβδομάδα επισκεφτήκαμε το Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων. Μάθαμε ότι η δομή αυτή είναι το πιο παλιό Επιστημονικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών στην Κρήτη που προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες εδώ και πολλά χρόνια. Μάθαμε πολλά πράγματα για το “φως”. Αυτό που μας τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν ένα πείραμα που μας δίδαξε πώς εμφανίζουμε αχτίνες λέιζερ. Ετσι φανέρωσε και το αρχικό γράμμα του προσώπου που αγαπάμε γιατί συνδυάστηκε με την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Πιάναμε ένα δοκιμαστικό σωλήνα με χρωματιστό υγρό και μας έλεγε πόσο ερωτευμένοι είμαστε. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που μας γοήτευσε και μας ενθουσίασε!!
Γεωργία Μακράκη,
Ιωάννα Παπαδογιάννη ,
Ραφαέλα Ντέντα (Ε2)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου