Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Ο ΙΒΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ...





Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. . Κακατσάκης
Ο Ιβάν έχει δίκιο. Το δίκιο του δυνατού που δεν ξεκίνησε να το “εκμεταλλεύεται” μόλις την Κυριακή οπότε και μπούκαρε μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.
Αν είχε μπουκάρει δίχως να φέρει το όπλο, σήμερα ενδεχομένως να μην υπήρχε το τεράστιο ζήτημα που υπάρχει· έστω και αν οι κανονισμοί είναι σαφείς και δεν επιτρέπουν εισβολές στον αγωνιστικό χώρο.
Η θέα ενός “ισχυρού άντρα” που οπλοφορεί και ως ταύρος μαινόμενος κινείται απειλητικά προς τα “θύματα” είναι εξόχως σοκαριστική. Οχι μόνο για εκείνους που ήταν παρόντες στη Θεσσαλονίκη, εντός γηπέδου της Τούμπας, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι σοκαριστική για τα μάτια όλων που το είδαν είτε σε ζωντανή μετάδοση είτε σε βίντεο. Σοκαριστική κυρίως για τα μικρά παιδιά, τα αγόρια που τους αρέσει να κλοτσούν μια μπάλα, που τους αρέσει το σπορ, το ποδόσφαιρο. Περνά στο υποσυνείδητο το σοκ αλλά… ωστόσο ο Ιβάν έχει δίκιο. Εχει το δίκιο του δυνατού με το μέρος του! Κι αυτό έχει περάσει στο υποσυνείδητό μας! Με αυτό ως όπλο κυρίως ο Ιβάν όρμησε από τη θέση του, έστω κι αν οι κανονισμοί δεν το επιτρέπουν. Το δίκιο είναι πάντοτε με τους ισχυρούς, και αυτός ένας από εκεινους τους ισχυρούς τούτης της χώρας, ένας από εκείνους που βρίσκονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και μπορούν -επειδή το δίκιο του ισχυρού τους δίνει το δικαίωμα- να παίρνουν παραμάζωμα όποιον μπαίνει στον δρόμο τους!
Ο Ιβάν φέρθηκε ως ισχυρός και ως ισχυρός “αντιμετωπίστηκε”(!) και ενδεχομένως θα αντιμετωπισθεί, εντός των τειχών… της νοτιότερης χώρας των Βαλκανίων.
O Ιβάν δεν φταίει απολύτως. Λειτούργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο επειδή κατ’ αυτόν τον τρόπο έμαθε να λειτουργεί εντός των τειχών τούτου του κράτους… που όχι μόνο αναγνωρίζει το δίκιο του δυνατού αλλά και καταπατά το δίκιο του αδύναμου που δεν λέγεται… Ιβάν!

Χανιώτικα νέα (14.03.2018)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου