Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΠΕΡΙ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ,  ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ




Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Θα ήταν διασκεδαστικό να παρακολουθείς  µεγάλους ανθρώπους να µαλώνουν για τα εισοδήµατα τους και... λαϊκίστικα να επιµένουν για το ποιος είναι πιο φτωχός από τον άλλο, αν αυτοί δεν ήταν πολιτικοί - εκπρόσωποι του… λαού!
Ενός φτωχοποιηµένου λαού που -δυστυχώς- µπαίνει ενίοτε και αυτός σε ένα παιχνίδι που όσες φορές κι αν ‘‘παίχτηκε’’ ποτέ δεν βγήκε κάποιο ουσιώδες συµπέρασµα ή αποτέλεσµα! Μοιάζει πάντοτε να στήνεται για να πεταχτεί η µπάλα στην εξέδρα· δεν λύνονται τα προβλήµατα που ταλανίζουν τους πολλούς, όπως ισχύει και τούτη τη φορά! 
Ακρίβεια, οικονοµία, κρίση θεσµών κάποια από αυτά που οι πολίτες επιζητούν λύση!
Λύση δεν δίνεται, και απλά παρακολουθούµε µια πορεία προς το... αδιέξοδο!
Μέσα σε όλα, παρόλο που οι νέοι δείχνουν να ανησυχούν, µέσα σε όλη αυτήν τη δίνη των τελευταίων ετών µιας συνεχούς οικονοµικής, κοινωνικής, πολιτικής κρίσης, µοιάζουν ζαλισµένοι να αντιληθφούν πως οφείλουν να είναι παρόντες και να µην απέχουν από την εκλογική διαδικασία!
Να αντιληφθούν πως τώρα είναι η ώρα να συνδιεκδικήσουν ενεργό ρόλο ως υποψήφιοι και όχι µόνο ως εκλογείς!
Απ’ την άλλη και σε αυτήν την εκλογική διαδικασία παρατηρούµε celebrities και προβεβληµένα πρόσωπα της showbiz να κατεβαίνουν ως υποψήφιοι έχοντας ως όπλο µια... life style προσέγγιση ή επιδερµικές αναλύσεις για να πείσουν τον κόσµο να τους ψηφίσει...!
Όλα... θεµιτά, ωστόσο, αυτό που πρέπει να θυµόµαστε είναι ότι πρέπει να προσέλθουµε στην κάλπη έχοντας κατά νου το βάρος της ευθύνης για αυτούς που θα επιλέξουµε!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 5.6.2024) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου